Βασιλιάς Κάρολος: Πανευτυχής ο 9χρονος πρίγκιπας Τζόρτζ - Ο ρόλος που του ανέθεσε για την στέψη

Τα συναισθήματα της Κέιτ Μπίντλετον και του Ουίλιαμ

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Βασιλιάς Κάρολος: Πανευτυχής ο 9χρονος πρίγκιπας Τζόρτζ - Ο ρόλος που του ανέθεσε για την στέψη

Το Σάββατο 5/5 θα πραγματοποιηθεί η στέψη του Βασιλιά Καρόλου και όλα τα μέσα, βρετανικά και μη, ασχολούνται με αυτό το γεγονός, καθώς είναι ιστορικό. Μία από τις συζητήσεις, λοιπόν, που αφορά την τελετή που θα πραγματοποιηθεί αφορά τα πρόσωπα που θα παρευρεθούν, αλλά και τον ρόλο που θα έχει το καθένα από αυτά.

Μπορεί ο Χάρι να μην έχει στο πλευρό του τα παιδιά του και την σύζυγό του (δείτε εδώ που θα καθίσει και ως τι θα εμφανιστεί), όμως ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ θα είναι σίγουρα στο πλευρό του νέου βασιλιά, όπως και η Κέιτ Μίντλετον, ενώ ξεχωριστό ρόλο θα έχει και ο γιος τους, Τζόρτζ.

Ο ρόλος του 9χρονου γιου της Κέιτ Μίντλετόν και του Πρίγκιπα Ουίλιαμ στην στέψη του Βασιλιά Καρόλου

Ο εννιάχρονος, συγκεκριμένα, θα έχει τον ρόλο «page of honour», που θεωρείται μια ιστορική τελετουργική θέση και πλέον χρησιμοποιείται μόνο σε επίσημες κρατικές περιστάσεις, ενώ θα είναι και επικεφαλής της ομάδας αυτής. Δεν ισχύει το ίδιο και για τα αδέλφια του, Σάρλοτ και Λούις, καθώς η οκτάχρονη δεν μπορεί να εμφανιστεί επειδή είναι κορίτσι και ο Λούις επειδή είναι πολύ μικρός σε ηλικία, εφόσον είναι μόλις πέντε ετών. Τα υπόλοιπα αγόρια που θα βρεθούν στη στέψη ως «pages» προέρχονται από την οικογένεια της Καμίλα. Πρόκειται για τους 13χρονους εγγονούς της, Γκας και Λούις Λόπες, 13 ετών, και τον 12χρονο Φρέντι Πάρκερ Μπόουλς.

Οι γονείς του μικρού αγοριού μίλησαν μαζί του και θέλησαν πρώτα να τον ρωτήσουν εάν αισθάνεται άνετα να αναλάβει αυτό τον ρόλο και να εκτεθεί μπροστά σε τόσο κόσμο και τόσα Μέσα ενημέρωσης, ωστόσο επειδή ο ίδιος δηλώνει τρομερά ενθουσιασμένος και χαρούμενος γι' αυτό, και εκείνοι συμφώνησαν, δηλώνοντας το ίδιο ενθουσιασμένοι στα ξένα media.

Αξίζει να σημειωθεί πως καλεσμένους θα βρίσκεται και η τηλεοπτική βασίλισσα Ελισάβετ, Ολίβια Κόλμαν, η επιτυχημένη ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «The Crown», καθώς από τον Οκτώβριο του 2019 της έχει απονεμηθεί το σημαντικό μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE), το οποίο παρέλαβε από την πριγκίπισσα Άννα σε ειδική τελετή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ενώ στη λίστα βρίσκεται επίσης και η σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney, η οποία τιμήθηκε τον Φεβρουάριο με το μετάλλιο CBE από τον βασιλιά Κάρολο, για την προσφορά της στη Μόδα και τον τομέα της βιωσιμότητας.

Διαβάστε επίσης: Πόσο θα κοστίσει η στέψη του Βασιλιά Καρόλου - Φωτογραφίες από την επιχρυσωμένη άμαξα και το στέμμα με τα 2.868 διαμάντια

Το κλίμα στη Μεγάλη Βρετανία λίγες ώρες πριν την τελετή

Στην εκπομπή του ALPHA, T-Live, μάλιστα, ο Γιάννης Χουντής, δημοσιογράφος του καναλιού, θέλησε να μεταφέρει το κλίμα των πολιτών της Μεγάλης Βρετανίας λίγες ώρες πριν την έναρξη της τελετής.

«Πρώτον ο αριθμός των καλεσμένων θα είναι μικρότερος και δεύτερον η διάρκεια της τελετής συντομότερη, περίπου δύο ώρες από τρεις που ήταν την προηγούμενη φορά. Επίσης για πρώτη φορά οι Βρετανοί υπήκοοι θα κληθούν να διαβάσουν φωναχτά από τα σπίτια τους τον όρκο πίστης στο στέμμα», είπε αρχικά ο ίδιος και συμπλήρωσε:

«Έμεινε μία μέρα για αυτό το γεγονός το οποίο είναι ιστορικής αξίας, δεδομένου ότι το τελευταίο ανάλογο γεγονός έγινε πριν από 70 χρόνια. Η χώρα είναι έτοιμη για ένα πάρα πολύ εορταστικό γεγονός. Έχουν στηθεί σκηνές σε πολύ μικρή απόσταση από το Αββαείο του Ουέστμινστερ όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή»

«Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι κατά το 1/4 Έλληνας, διότι ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος ήταν κατά το ήμισυ Έλληνας. Επομένως είναι ένας φόρος τιμής στον πατέρα του, όπου η βυζαντινή χορωδία θα ψάλει αυτή την βυζαντινή υμνογραφία. Ο Βασιλιάς Κάρολος διατηρεί παραδοσιακές σχέσεις με το Άγιο Όρος και έχει εντρυφήσει ιδιαίτερα σε όλα τα ζητήματα των χριστιανικών αλλά και των ανατολικών θρησκειών, όπου αυτό δείχνει και την πολύπλευρη προσωπικότητά του», κατέληξε.