«Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας» - Θρήνος για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

«Σήμερα έφυγε από την ζωή ο άνθρωπος που...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, όπως γνωστοποίησε μέσα από μια ανάρτησή που έκανε το βράδυ του Σαββάτου 6/5 μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Θρήνος για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε, έφυγε από την ζωή ένα πολύ αγαπημένο του πρόσωπο, έναν άνθρωπο που είχε πάντα δίπλα του στις συναυλίες. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου λοιπόν θέλησε να τον αποχαιρετήσει και δημόσια, αναρτώντας μια κοινή φωτογραφία τους, την οποία και συνόδεψε με ένα συγκινητικό μήνυμα.

«Σήμερα έφυγε από την ζωή ο άνθρωπος που ήταν πάντα απέναντι μου στις συναυλίες για πάνω από 40 χρόνια. Αυτός που ήταν υπεύθυνος για όλα αυτά που ακούγατε εσείς. Καλό ταξίδι φίλε μου Αλέκο. Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας. Βασίλης», έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πριν λίγο καιρό ήρθε αντιμέτωπος με ένα απρόοπτο περιστατικό στην συναυλία του.

Λίγα λόγια για την ζωή του

Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950 στο χωριό Βάστα Αρκαδίας, δυτικά της Μεγαλόπολης. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε εκεί (έως τα 7 του) και μερικές εμπειρίες του απ' αυτά τις έκανε τραγούδια, όπως τη "Σφεντόνα". Στα 12 του χρόνια πήρε την πρώτη του κιθάρα. Αργότερα συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα της εποχής, όπου έκανε και τα πρώτα του μουσικά βήματα. Το πρώτο του συγκρότημα, με το οποίο τραγουδούσε σε ιταλικό στίχο σε διάφορα κλαμπ, το ονόμασε CROSSWORDS.

Από το 1994 είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Ελένη Ράντου. Το 1996 απέκτησαν την κόρη τους τη Νικολέτα.

Το Μάιο του 2010 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά Το παιχνίδι παίζεται σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου και που αποτέλεσε τον δεύτερο δίσκο που ο ίδιος ο τραγουδιστής συνέθεσε. Στο τραγούδι "Σαν ναυαγός" τραγουδά ντουέτο με το Δημήτρη Μητροπάνο. Το Μάιο του 2011 συμμετείχε στις συναυλίες του ιστορικού ροκ συγκροτήματος Deep Purple. Η συναυλία διοργανώθηκε, εκτός από την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο και στη Λευκωσία.

Στα τέλη του 2011, σε συνεργασία με τον στιχουργό Οδυσσέα Ιωάννου, καλούσε μέσω του επίσημου ιστότοπου του, νέους μουσικούς να συνθέσουν τις δικές τους μελωδίες για τον δίσκο, κίνηση που θεωρήθηκε "πρωτοποριακή". Ο δίσκος κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2012 με τίτλο Αφετηρία.