Στέψη βασιλιά Καρόλου: Το βίντεο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον από την τελετή

«Τι ημέρα»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram / princeandprincessofwales
Instagram / princeandprincessofwales

Γράφτηκε στην ιστορία η χθεσινή 6/5 μέρα καθώς πραγματοποιήθηκε η ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου στην Μεγάλη Βρετανία, ένα γεγονός που σχολιάστηκε και παρακολουθήθηκε από ολόκληρο τον πλανήτη.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν η οικογένεια του πρίγκιπα Οουίλιαμ, η σύζυγός του Kate Middleton και τα τρία τους παιδιά (δείτε εδώ την στιγμή που ο πρώτος γονατίζει και δηλώνει πίστη στον βασιλιά).

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά, η οικογένεια μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, έκανε μια ανάρτηση προκειμένου να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλαν στο αποτέλεσμα.

«What a day» έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής, η οποία συνοδεύεται από ένα βίντεο, με εντυπωσιακές στιγμές της ημέρας.

Το βίντεο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον από την στέψη του Καρόλου

Από σκονάκια μέχρι χασμουρητά - Τα ευτράπελα όλης της τελετής

Έναν απολογισμό της χθεσινής 6/5 τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου έκανε το πρωί της Κυριακής 7/5 η εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, παρουσιάζοντας μάλιστα τα.. ευτράπελα που έγιναν στην ιστορική αυτή στιγμή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας (δείτε εδώ τα σχόλια στο Twitter).

Αρχικά, πολλές αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός πως όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως μάλιστα και ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος είχε «σκονάκι» για να μην κάνει λάθος με τα λόγια που έπρεπε να πει.

Ειδικά την στιγμή που ο γιος του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, γονατίζει μπροστά στον πατέρα του για να του ορκιστεί αιώνια πίστη και αφοσίωση ως διάδοχος του θρόνου, ήταν ξεκάθαρο πως διάβαζε τα λόγια του .

Επίσης, ούτε στον βασιλιά αλλά ούτε στη βασίλισσα χωρούσαν τα στέμματα που φόρεσαν στο κεφάλι για αυτό και οι δύο, μετά τη στέψη τους, περπατούσαν προσεκτικά για να μην τους πέσουν ενώ μάλιστα το φόρεμα της βασίλισσας δεξιά και αριστερά στον ποδόγυρό της ήταν κεντημένα με χρυσή κλωστή τα σκυλάκια της, ράτσας τζακ ράσελ.

Σχολιασμό όμως προκάλεσε και η Katy Perry, η οποία προσερχόμενη στο Αββαείο, γλίστρησε και σχεδόν έπεσε κάτω! Ακόμα ένα ευτράπελο ήταν ότι μετά τη στέψη, όταν ο βασιλιάς Κάρολος είδε μπροστά του όλα τα αγήματα των Σωμάτων της χώρας, ένας από τους αξιωματικούς λιποθύμησε και απομακρύνθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα ενώ πολλοί παρατήρησαν πως τα άλογα έφιππων αξιωματικών πολλές φορές δεν υπάκουσαν και ξέφυγαν από πορεία τους.

Τέλος, ο μικρός γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Λούις χασμουριόταν στο μπαλκόνι αλλά και κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης είτε χασμουριόταν, είτε έκανε γκριμάτσες, είτε κουνούσε τα χέρια του έντονα, με αποτέλεσμα να "σπάσει" το πρωτόκολλο.