«Δεν θέλω να το πιστέψω! Δεν το χωράει ο νους» - Συγκλονισμένη στον αέρα του ΣΚΑΙ η Φαίη Σκορδά

Η υπόθεση που την έχει σοκάρει

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δεν θέλω να το πιστέψω! Δεν το χωράει ο νους» - Συγκλονισμένη στον αέρα του ΣΚΑΙ η Φαίη Σκορδά

Συγκλονισμένη είναι τις τελευταίες ώρες η Άρτα, με θάνατο ενός 5,5 μηνών βρέφους μέσα στο αυτοκίνητο, όταν ο 37χρονος πατέρας του το ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και πήγε στη δουλειά του (δείτε εδώ την αντίδραση της Ράνιας Τζίμα).

Με τη συγκεκριμένη λοιπόν δυσάρεστη είδηση ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 10/5 την εκπομπή της η Φαίη Σκορδά, η οποία έδειξε σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να αντιληφθεί την τραγωδία αυτή.

Σοκαρισμένη στην έναρξη της εκπομπής της η Φαίη Σκορδά

«Αποφεύγω να πάω στο πρώτο θέμα που έχουμε σήμερα, αποφεύγω γιατί δεν θέλω να το πιστέψω! Δεν το χωράει ο νους, δεν ξέρει τι συναίσθημα να περιγράψεις, απλά δεν θέλω να το πιστέψω…» είπε αρχικά η παρουσιάστρια.

«Είναι κάτι παραπάνω από τραγωδία» πρόσθεσε η Φαίη Σκορδά κι έδωσε τον λόγο στον δημοσιογράφο από την Άρτα για να μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ και τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο πατέρας ξεκίνησε από το σπίτι του να πάει το κοριτσάκι σε βρεφονηπιακό σταθμό και στη συνέχεια θα πήγαινε στη δουλειά του. Όμως για κάποιο λόγο που ουδείς μπορεί να εξηγήσει, ο πατέρας ξέχασε ότι είχε το βρέφος στο πίσω κάθισμα και πήγε κατευθείαν στη δουλειά του.

Όταν ώρες μετά η μητέρα πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να πάρει το παιδί, οι υπεύθυνοι της είπαν πως το κοριτσάκι ουδέποτε πήγε στο σταθμό. Η μητέρα πήρε στο τηλέφωνο τον πατέρα του βρέφους για να δει τι ακριβώς έχει γίνει και γιατί δεν πήγε το παιδί στο σταθμό και τότε μόνον εκείνος συνειδητοποίησε πως είχε ξεχάσει το κοριτσάκι στο αυτοκίνητο.

Αμέσως έτρεξε και το βρήκε δεμένο στο παιδικό καθισματάκι χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα. Το μετέφερε στο νοσοκομείο της Αρτας όπου έφτασε και η μητέρα. Οι γιατροί που παρέλαβαν το βρέφος διαπίστωσαν σχεδόν αμέσως πως το κοριτσάκι είχε καταλήξει πολλή ώρα πριν και πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

Όταν ανακοίνωσαν στους γονείς ότι το παιδί τους ήταν νεκρό, και οι δύο λιποθύμησαν με αποτέλεσμα οι γιατροί να τους οδηγήσουν στα εξωτερικά ιατρεία για να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη, αλλά κυρίως για το πώς μπορεί ένας πατέρας να ξέχασε επί τόσες ώρες πως είχε στο αυτοκίνητο το παιδί του, διενεργεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Για τα αίτια του θανάτου του βρέφους διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή και μεταφέρθηκε στα Γιάννενα.

Μάλιστα, ο πατέρας προσπάθησε να κρεμαστεί ένα καλώδιο από τηλεόρασ για να βάλει τέλος στη ζωή του. Η απόπειρα του 37χρονου έγινε τη στιγμή που οι γιατροί του νοσοκομείου Άρτας ανακοίνωσαν στον ίδιο και την 27χρονη σύζυγό του ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το άτυχο αγγελούδι που είχε μείνει κλεισμένο στο αυτοκίνητο του πατέρα του επί σχεδόν επτά ώρες, δεμένο στο παιδικό καθισματάκι του. Με την άμεση παρέμβαση των γιατρών, χορηγήθηκαν κατασταλτικά φάρμακα στον 37χρονο που νοσηλεύεται σε δωμάτιο κλινικής του νοσοκομείου.

Μάλιστα, φρουρείται από άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος, καθώς έχει συλληφθεί αφού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Άρτας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αν η κατάστασή του το επιτρέψει, θα οδηγηθεί κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα στον ανακριτή για να απολογηθεί. Σε κακή κατάσταση παραμένει στο νοσοκομείο και η 27χρονη σύζυγός του που υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό, ζητά συνεχώς να δει το μωρό της και οι γιατροί της χορηγούν ηρεμιστικά.