"Λύγισε" μέχρι και η Δανάη Μπάρκα - Ξέσπασε σε κλάματα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στην κάμερα του Πάμε Δανάη

«Είχα πολύ λιγότερα όνειρα όταν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

Συνέντευξη στην εκπομπή του MEGA, Πάμε Δανάη, παραχώρησε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο ηθοποιός που έχει καταφέρει να είναι σήμερα από τους πιο επιτυχημένους στο χώρο της υποκριτικής, έχοντας χτίσει μια τεράστια επιτυχία γύρω από το όνομα του, μίλησε για τα όνειρα που είχε όταν ξεκίνησε και τελικά πως κατέληξε.

Αφορμή για τα ξεσπάσει σε κλάματα στάθηκε η νέα του συνεργασία για την θεατρική παράσταση "Μισάνθρωπος" που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και υπογράφει σκηνοθετικά ο Πέτερ Στάιν.

Δείτε επίσης: «Δεν θα σας απαντήσω κάτι γιατί...» - Η αντίδραση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου σε ερώτηση για τον Αλέξη Γεωργούλη

Η εξομολόγηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και τα δάκρυα

«Ξεκινάω πάντα με ένα όνειρο. Δεν έχω καμία αγωνία από την αρχή ότι μπορεί να γίνει επιτυχία. Ξεκινάω με το ανάποδο, ότι "πάμε για την αποτυχία". Το όνειρο έχει ένα κομμάτι που δεν θα ήθελα να το πω δημοσίως. Ξαφνικά με πήρε ο καλλιτεχνικό διευθυντής και μου είπε ότι θα ήθελε να συνεργαστούμε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και είχα πάρει μεγάλη χαρά. Μου λέει "μπορεί να έρθουμε σε επαφή με τον Πέτερ Στάιν. Έχει κάνει στο Παρίσι τον "Μισάνθρωπο". Όταν μου το είπαν έπαθα σοκ για τους δικούς μου λόγους και λέω "Είμαι μέσα". Είμαι πολύ ευτυχισμένος γι’αυτό. Φυσικά και την αφιερώνω κάπου αυτή τη παράσταση. Την αφιερώνω στους ανθρώπους που αγαπώ πάρα πολύ» είπε.

«Είχα πολύ λιγότερα όνειρα όταν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά για να μη σου πω ότι είμαι τρισευτυχισμένος ακόμα και τώρα να σταματούσα τη δουλειά. Ποτέ δεν είχα όνειρο να συνεργαστώ με όλους αυτούς που έχω συνεργαστεί. Ποτέ δεν είχα όνειρο να βρεθώ στην Επίδαυρο. Ποτέ δεν ήταν στο όνειρο να φτάσω σε σημείο να παίρνω τέτοια αγάπη από τον κόσμο και είμαι πολύ χαρούμενος. Τα όνειρα που έχω είναι μόνο να είναι καλά οι άνθρωποί μου και να είμαστε ευτυχισμένοι», εξομολογήθηκε και "λύγισε".

Τα βραβεία που έχει πάρει

Έχει κερδίσει το Βραβείο Νέου Δημιουργού της Ένωσης Θεατρικών Κριτικών για την παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη που ανέβηκε από το ΚΘΒΕ το 2003, το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία Πέντε λεπτά ακόμα (2006) και το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική προσαρμογή του μυθιστορήματος, Το 10 του Μ. Καραγάτση.