«Είναι χαρακτηριστικό το πόσο φοβούνται» - Η δήλωση του Αντώνη Σρόιτερ για τους πολιτικούς αρχηγούς λίγο πριν το debate

«Εγώ θα ήθελα οι πολιτικοί να έρχονται κοντά στους νέους και τα 4 χρόνια, και όχι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Είναι χαρακτηριστικό το πόσο φοβούνται» - Η δήλωση του Αντώνη Σρόιτερ για τους πολιτικούς αρχηγούς λίγο πριν το debate

Ο Αντώνης Σρόιτερ, μπορεί να μη μιλάει συχνά στις κάμερες των εκπομπών, ωστόσο σήμερα, Τετάρτη 10/5, λίγες ώρες πριν από το debate για τις φετινές εκλογές, ο ίδιος παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα.

Αναφέρθηκε, λοιπόν, στους δημοσιογράφους που θα συμμετέχουν σε αυτό (δείτε εδώ ποιοι θα είναι), απαντώντας και για τον Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος δέχθηκε μία θύελλα αντιδράσεων για την απόφασή του να βρίσκεται μαζί με τα πολιτικά πρόσωπα (δείτε εδώ την δική του αντίδραση), ενώ δεν δίστασε να μιλήσει και για την σύζυγό του Ιωάννα Μπούκη και τις κόρες τους.

Το σχόλιο του Αντώνη Σρόιτερ για τους πολιτικούς πριν το debate

«Δε θα υπάρχει ανταγωνισμός στο debate μεταξύ των δημοσιογράφων. Οι δημοσιογράφοι δεν πάνε εκεί για να φανούν οι ίδιοι, πρωταγωνιστές είναι οι πολιτικοί. Δεν έχω αγωνία, αλλά είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να είναι κανείς αρκετά διαβασμένος», είπε αρχικά ο παρουσιαστής.

Και συμπλήρωσε: «Προσπαθούν οι πολιτικοί να πάνε κοντά στους νέους. Το να σηκώνεις, βέβαια, βιντεάκια στα social media, να γίνονται youtuber κ.ο.κ. δεν ξέρω αν σε φέρνει κοντά στους νέους. Εγώ θα ήθελα οι πολιτικοί να έρχονται κοντά στους νέους και τα 4 χρόνια, και όχι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Το ότι οι πολιτικοί απέρριψαν την ελεύθερη ερώτηση, είναι χαρακτηριστικό το πόσο φοβούνται μία πιο ελεύθερη διαδικασία».

«Ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια να μη συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Είναι πολύ σεβαστή η άποψη, δεν διαφωνώ και πολύ μαζί του. Από εκεί και πέρα, τι να πει κανείς για τον Γιώργο Παπαδάκη; Είναι από τους εμπειρότερους ανθρώπους στη δημοσιογραφική πιάτσα, θα είναι πάρα πολύ εύκολο για εκείνον να προσαρμοστεί σε αυτό», πρόσθεσε έπειτα.

Και εξήγησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματός του: «Ο δημοσιογράφος νομίζω είναι υποχρεωμένος να βρει τον τρόπο και να έχει την ψυχραιμία να διαχειριστεί τα πάντα. Προφανώς, υπάρχουν ειδήσεις που τις λες με πολύ μεγάλη δυσκολία, ειδήσεις που αφορούν παιδιά, που αφορούν οικογένειες, ανθρώπινο πόνο, εκεί όμως πρέπει να αποσταστιοποιείσαι όσο είναι δυνατόν».

«Η γυναίκα μου και οι κόρες μου είναι οι ευχάριστοι μπελάδες της ζωής μου. Οι κόρες μου είναι προσωπικές θαυμάστριες του μπαμπά τους, όχι του δημοσιογράφου. Στα social media νομίζω υπάρχουν καλύτερες περιπτώσεις ανθρώπων από εμένα για να τους φλερτάρουν», κατέληξε για την οικογένειά του.