«Δεν ξέρω τι νιώθω σε αυτή τη φάση ακριβώς» - Η εξομολόγηση της Μαίρης Συνατσάκη για την μητρότητα και τον Ίαν Στρατή

«Ο Ίαν αν μπορούσε να θηλάσει είμαι σίγουρη ότι θα...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Δεν ξέρω τι νιώθω σε αυτή τη φάση ακριβώς» - Η εξομολόγηση της Μαίρης Συνατσάκη για την μητρότητα και τον Ίαν Στρατή

Η Μαίρη Συνατσάκη τα τελευταία χρόνια αποφεύγει να παραχωρεί συνεντεύξεις στην τηλεόραση, ωστόσο από τότε που έγινε μαμά για πρώτη φορά έχει μιλήσει αρκετές φορές και μέσα από τα social media, αλλά και σε διάφορες εκπομπές για το νέο κεφάλαιο της ζωής της (δείτε εδώ πόσο έχει μεγαλώσει η κόρη της) και το ίδιο έκανε, λοιπόν, και το απόγευμα της Παρασκευής 12/5 στην εκπομπή του MEGA, Ελένη.

Αναφέρθηκε στα συναισθήματά της για την μητρότητα, αλλά και σε αυτά που ένιωθε πριν γίνει ακόμα μαμά, για τον "έρωτα" που έχει με την μικρή Ολίβια, για τον σύντροφό της, Ίαν Στρατή, και τον δικό του ρόλο ως νέος μπαμπάς, ενώ προχώρησε και σε δηλώσεις για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως παιδί ψυχολογικά.

Η σπάνια εξομολόγηση της Μαίρης Συνατσάκη για την μητρότητα και τον Ίαν Στρατή

«Δεν ξέρω τι νιώθω σε αυτή τη φάση ακριβώς. Είμαι μια γυναίκα που δεν μπορώ να αυτοπροσδιοριστώ ούτε με το πώς ένιωθα πριν, ούτε και με τον όρο μαμά ακόμα. Δεν είμαι από τις γυναίκες που είπαν "Α, θα γίνω μανούλα" με το που είδα ότι έμεινα έγκυος. Οπότε είμαι σε ένα μεταίχμιο. Πριν γίνω μαμά μου έλεγαν για το συναίσθημα του έρωτα που παθαίνεις με το παιδί και εγώ τους κοιτούσα λίγο με μισό μάτι, έλεγα "Βρε παιδιά, αυτά είναι υπερβολές, δεν το καταλαβαίνω".

Έχουμε και το συναίσθημα του έρωτα πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό μας στη ζωή. Αλλά εν τέλει είναι αυτό. Είναι ένα πολύ δημιουργικό συναίσθημα αγάπης, άνευ όρων που μάλλον αυτό είναι ο έρωτας που παθαίνεις με ένα πλάσμα που έχεις στην ευθύνη σου», είπε αρχικά η ίδια.

Όσον αφορά στον καλό της, επισήμανε: «Οριακά πιστεύω ότι ο Ίαν ήταν πιο έτοιμος από εμένα. Ψυχικά, δηλαδή, είναι πολύ ψύχραιμος από ότι εγώ και είναι πολύ εξισορροπιστικό αυτό. Είναι και πολύ βοηθητικός, κάνει τα πάντα. Αν μπορούσε να θηλάσει είμαι σίγουρη ότι θα ήθελε πάρα πολύ να το κάνει. Είναι από τους σύγχρονους μπαμπάδες που έχουν αλλάξει το πως βλέπουν τα πράγματα στη γονεϊκότητα. Η σκέψη της μητρότητας ήρθε μαζί με τον άνθρωπο, μαζί με τον Ιαν. Εντελώς μόνη δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό ψυχικά, οπότε το κομμάτι της συμπαράστασης ήταν πολύ βασικό για εμένα. Αν δεν έβρισκα έναν άνθρωπο συναισθηματικά διαθέσιμο γι' αυτό δεν θα το έκανα».

Και κατέληξε: «"Ανοιχτό βιβλίο" δεν είμαι ούτε για τους φίλους μου. Είναι ο βασικός λόγος να τσακωθούμε. Είμαι πολύ δύσκολη στο να μοιραστώ. Γίνομαι καλύτερα τώρα γιατί είπα ότι σε σχέση με την μητρότητα δεν θα την παλέψω αν παραμείνω στο καβούκι μου, σε πολλά πράγματα, πρέπει να μιλήσω. Οπότε τελευταία έχω "ανοίξει" λίγο λόγω της μητρότητας. Είχα πολλά κόμπλεξ όταν ήμουν παιδάκι και στην εφηβεία και στην μετεφηβεία. Είχα ταλαιπωρηθεί και με τις διατροφικές διαταραχές. Μέσα από θεραπεία είδα τον εαυτό μου ως ύπαρξη».

Διαβάστε επίσης: «Ήταν κάποιες μέρες που ένιωθα...» - Η κόρη της Μαίρης Συνατσάκη έγινε 5 μηνών! Η όλο νόημα ανάρτησή της