«Ήταν ένα ατόπημα, ένα ολίσθημα! Λάθος, λάθος, λάθος» - Η έντονη αντίδραση του Μικρούτσικου για την ελληνική αποστολή στην Eurovision 2023

«Θα ήθελα από όλους σας να σταματήσει η ανθρωποφαγία απέναντι σε αυτό το γλυκύτατο παιδί»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Ήταν ένα ατόπημα, ένα ολίσθημα! Λάθος, λάθος, λάθος» - Η έντονη αντίδραση του Μικρούτσικου για την ελληνική αποστολή στην Eurovision 2023

Η κάμερα της εκπομπής του MEGA, Χαμογέλα και Πάλι, συνάντησε τον Ανδρέα Μικρούτσικο και την Σοφία Βόσσου μετά την εμφάνισή τους στο Just The 2 Of Us όπου ερμήνευσαν το "Θα' ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη" με το οποίο είχαν εμφανιστεί στη Eurovision (δείτε εδώ τα σχόλια και την συγκίνηση που προκάλεσαν) και μίλησαν για το τραγούδι αυτό, αλλά και για την φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό.

Πριν από λίγες ημέρες ο δημοσιογράφος είχε εστιάσει στον Victor Vernicos πριν ακόμα αποκλειστεί, χρησιμοποιώντας κάποιες αιχμηρές εκφράσεις (δείτε εδώ αναλυτικά), ωστόσο αυτή τη φορά επικεντρώθηκε στην ΕΡΤ, εξηγώντας πως είναι δική της η ευθύνη για το αποτέλεσμα αυτό.

Οι νέες δηλώσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου για την Eurovision 2023

«Αυτό το τραγούδι που έγραψε ο Ανδρέας και που το μοιραστήκαμε παρέα όλοι μας, με τη ζωή μας, με τη σκηνή μας, με τα τραγούδια μας, όλα, είναι καθοριστικό. Μου καθόρισε όλη μου τη ζωή, όλη μου την πορεία στο χώρο της μουσικής», είπε αρχικά η Σοφία Βόσσου.

Και ο Ανδρέας Μικρούτσικος πρόσθεσε: «Βρεθήκαμε μαζί και το τραγουδήσαμε. Εγώ, βεβαίως, τηλεοπτικά, μετά από 32 χρόνια. Η Σοφία όμως, τακτικά βγαίνει, την τιμούν, πάει στο Ισραήλ και η ΕΡΤ την τιμά. Εμένα με έχει ξεχάσει, γιατί συνήθως οι συνθέτες και οι στιχουργοί περνούν στα αζήτητα».

Όσον αφορά τον Victor Vernicos ο ίδιος εξήγησε: «Ήταν ένα ατόπημα, ένα ολίσθημα της κρατικής τηλεόρασης. Έβαλε ένα άπειρο παιδί, με ένα αμφιλεγόμενο, ούτε καν αμφιλεγόμενο τραγούδι που δεν είχε υπόσταση, να κάτσει και να πάρει στην πλάτη του την ελληνική συμμετοχή. Λάθος, λάθος λάθος. Το παιδί, μέσα στην άγνοια κινδύνου, το τόλμησε, αλλά η ευθύνη δεν είναι στο παιδί. Βεβαίως και το παιδί συμμετείχε, αλλά είναι στην κρατική τηλεόραση. Ένας αποκλεισμός θα τη βλάψει; Περισσότερο στην ψυχολογία αυτού του παιδιού και στο εύθραυστο του χαρακτήρα του που πάει με τόσο ενθουσιασμό και τρώει τα μούτρα του και βρίσκεται και στις γλώσσες του διαδικτύου και γίνεται κομματάκια».

«Θα ήθελα από όλους σας να σταματήσει η ανθρωποφαγία απέναντι σε αυτό το γλυκύτατο παιδί. Να το αγαπάμε γιατί είναι παιδί μας», κατέληξε η Σοφία Βόσσου.