Eurovision: Οι πρώτες δηλώσεις της Loreen μετά τη νίκη της στο φετινό μουσικό διαγωνισμό

«Πριν ανέβω στη σκηνή κάνω διαφορετικά πράγμα αναλόγως την ενέργεια της αρένας»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision: Οι πρώτες δηλώσεις της Loreen μετά τη νίκη της στο φετινό μουσικό διαγωνισμό

Μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2023, στέφθηκε η Loreen εκπροσωπώντας την Σουηδία και έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που έχει κερδίσει δυο φορές τον μουσικού ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Η τραγουδίστρια λοιπόν, παραχώρησε τις πρώτες δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του τελικού (δείτε τα highlights της βραδιάς).

Οι πρώτες δηλώσεις της Loreen μετά τον τελικό της Eurovision

«Το 2012 ήταν όλα καινούργια για εμένα, ήμουν ένα αφελές κορίτσι, δεν ήξερα τι να περιμένω. Αυτή τη φορά όμως, ήταν σαν να επέστρεφα πίσω σε μία οικογένεια με την οποία έχουμε 11 χρόνια σχέσης, με την οποία γνωριζόμαστε μέχρι τώρα. Η φετινή εμπειρία ήταν μητρική και ανέμελη. Είχε μία ωραία ροή.

Δείτε επίσης: "Ανάθεμα σας σκυλιά πετάξτε τους στιλέτο κατάστηθα" - Οργή στο twitter για τον τελικό της Eurovision

«Το Euphoria ήταν μυστηριώδες στη σκηνική παρουσία. Το Euphoria ήταν το φεγγαρόφωτος ενώ το Tattoo το φως του ήλιου. Τα χρειαζόμαστε και τα δύο. Το βασικό συστατικό σε οποιαδήποτε επιτυχία είναι η αυθεντικότητα. Το να είσαι αυθεντικός να ακούς και να γνωρίζεις τον εαυτό σου. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να μην ζητάς τις συμβουλές των άλλων. Πριν ανέβω στη σκηνή κάνω διαφορετικά πράγμα αναλόγως την ενέργεια της αρένας. Για παράδειγμα σήμερα έκανα διαλογισμό. Έδιωξα τους πάντες από το δωμάτιο ώστε να διαλογιστώ για ώρα, σοβαρά αυτό έκανα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Loreen.

«Αγαπώ την Ουκρανία πολύ και έχω πάει πολλές φορές. Όσα συμβαίνουν με πονάνε. Ελπίζω να βρεθεί λύση, ο πόλεμος να λήξει, η Ουκρανία να κερδίσει ξανά σύντομα και φυσικά να καταφέρει να διοργανώσει τον Διαγωνισμό» δήλωσε ακόμα στην συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη της.

Το βιογραφικό της

Η Λορέν γεννήθηκε στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία, το 1983. Οι γονείς της ήταν Μαροκινοί μετανάστες. Όταν ήταν μικρή, μετακόμισε στο Βέστερας, όπου και μεγάλωσε. Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της εφηβείας της στο Γκρίτα, μια κατοικημένη περιοχή στο Βέστερας.

Η Λορέν έγινε γνωστή στο ευρύ σουηδικό κοινό μετά την συμμετοχή της στην σουηδική εκδοχή της μουσικής εκπομπής Idol 2004, συμμετέχοντας ως Λορέν Ταλχαουί. Κατά την διάρκεια των προκριματικών γύρων, τερμάτισε στην τρίτη θέση μετά από την ψήφο του κοινού. Τελικά, κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ, "The Snake", με το συγκρότημα Rob'n'Raz και έγινε τηλεοπτική παρουσιάστρια στο TV400. Εργάστηκε ως παραγωγός και σκηνοθέτης για αρκετά ριάλιτι σόου στην σουηδική τηλεόραση. Το 2011, κυκλοφόρησε το σινγκλ "My Heart Is Refusing Me", το οποίο σημείωσε εμπορική επιτυχία στη Σουηδία.

Εκπροσώπησε τη Σουηδία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2012 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με το τραγούδι της "Euphoria", και κέρδισε το διαγωνισμό με 372 πόντους.