Eurovision highlights τελικού: Νικήτρια η Loreen! Χαμός με το 4άρι που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο

Οι πιο μοναδικές στιγμές της βραδιάς του Σαββάτου 13/5

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision highlights τελικού: Νικήτρια η Loreen! Χαμός με το 4άρι που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο

Το βράδυ του Σαββάτου 13/5 πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός της Eurovision. Μπορεί η Ελλάδα να αποκλείστηκε στον Β ημιτελικό, ωστόσο, η αγωνία ήταν μεγάλη για το ποιος θα βγει νικητής. Η Κύπρος ήταν δυναμικά μέσα στο παιχνίδι και διεκδικούσε την πρώτη θέση.

Παρόλα αυτά, νικήτρια ήταν η Loreen που εκπροσωπούσε για δεύτερη χρονιά την Σουηδία, μετά την συγκλονιστική της εμφάνιση με το Euphoria.

Tα highlights του τελικού της Eurovision

Φαντασμαγορική η έναρξη - Η παρέλαση των 26 χωρών

Παρακολουθήσαμε επιστροφές πολύ δυναμικές, όπως είναι αυτή του συγκροτήματος της Ουκρανίας που κέρδισε πέρυσι τον διαγωνισμό, η οποία δεν μπορούσε λόγω πολέμου να πραγματοποιήσει τον διαγωνισμό, γι' αυτό και επιλέχθηκε το Λίβερπουλ.

Ακολούθησε έπειτα η παρέλαση με τις σημαίες από κάθε χώρα που συμμετέχει, ενώ εμφανίστηκαν στη σκηνή και κάποιες επίσης αγαπημένες φιγούρες, όπως είναι η Βέρκα, η οποία πέταξε τα παπούτσια της στο κοινό. Μάλιστα, προστέθηκε στην τριάδα των τριών παρουσιαστριών των ημιτελικών και ο διάσημος Graham Norton, ο οποίος είναι σχολιαστής του θεσμού για το BBC από το 2009 (δείτε εδώ τι λένε τα στοιχήματα για τον νικητή).

Διαβάστε επίσης: «Η Μαρία και η Τζένη δεν πήραν ούτε ένα ευρώ» - Η ΕΡΤ ξεκαθαρίζει για την ελληνική αποστολή στην Eurovision 2023

Αποθεώθηκε ο Andrew Lambrou - "Πανικός" κάτω από τη σκηνή με ουρλιαχτά και χειροκροτήματα για την Κύπρο

Ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα που τραγούδησε βρέθηκε και ο Andrew Lambrou με την Κύπρο, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και έκανε μεγάλο "σαματά".

Τραγούδησε το κομμάτι του "Break a broken heart", το οποίο μιλάει για τις σχέσεις που λήγουν χωρίς να το περιμένουμε, αλλά τελικά καταφέρνουμε να βγαίνουμε δυνατοί μέσα από αυτές και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που βρίσκεται εκεί, από τους θεατές πίσω από τις οθόνες.

Διαβάστε επίσης: Δεν το έδειξαν οι κάμερες - Μεγάλο φαβορί έπεσε κάτω μπροστά σε όλους την ώρα που της έσκιζαν το παντελόνι

"Ταρακουνήθηκε" ολόκληρο το στάδιο - Πανζουρλισμός με την εμφάνιση της Σουηδίας

Μετά την Κύπρο βγήκε στη σκηνή η Σουηδία με την Loreen και το "Tattoo", η οποία επέστρεψε 11 χρόνια μετά τη νίκη της το 2012 με το "Euphoria" για να διεκδικήσει άλλη μία νίκη.

Χαμός με την εμφάνιση και της Ιταλίας

Ενώ ακολούθησε και ο Ιταλός Marco Mengoni που ψηφίστηκε ένας από τους δύο πιο sexy άντρες του διαγωνισμού, με το "Due Vite". Και ο ίδιος επέστρεψε μετά από 10 χρόνια για να κάνει αυτό που δεν κατάφερε το 2013 "L'essenziale", όπου κατέκτησε την έβδομη θέση.

Χαμό έκανε και η Φινλανδία, βέβαια, με το "Cha Cha Cha" του 29χρονου Käärijä.

H Ρουσλάνα εμφανίστηκε από την Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Μετά την εμφάνιση των χωρών η Ρουσλάνα που είχε νικήσει το 2004 εμφανίστηκε από την Ουκρανία εν μέσω πολέμου. Τραγούδησε ένα συγκινητικό κομμάτι από την χρυσή πύλη του Κιέβου και δάκρυσαν όλοι.

Η Noa Kirel από το Ισραήλ ξεσήκωσε τους πάντες

Με την εντυπωσιακή Noa Kirel και το «Unicorn» το Ισραήλ διεκδίκησε μία θέση στον τελικό.

Η Ελλάδα έδωσε... 4αρι στην Κύπρο - Το ανακοίνωσε ο Σεργουλόπουλος

Κανείς δεν περίμενε αυτή την ανατροπή, αφού η Ελλάδα έδωσε αντί για 12, 4 στην Κύπρο. Το 12άρι μας το δώσαμε στο Βέλγιο και την ανακοίνωση έκανε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Η Loreen μεγάλη νικήτρια για δεύτερη χρονιά

Έντεκα χρόνια μετά την πρώτη της νίκη με το Euphoria η Loreen επέστρεψε με το «Tattoo» και είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει δυο φορές στο διαγωνισμό.