Θρήνος για την Άντζελα Γκερέκου

Το "αντίο" στον Γιάννη Βογιατζή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το πρωί της Δευτέρας 15/5 έγινε γνωστό πως ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Βογιατζής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα (δείτε εδώ την σπαρακτική ανακοίνωση του Γιώργου Λιάγκα). Θρήνος σκορπίστηκε στην ελληνική showbiz στο άκουσμα αυτής της είδησης και πολλοί είναι οι διάσημοι οι οποίοι θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο μέσα από τα social media.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Άντζελα Γκερέκου, η οποία προχώρησε σε μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, τονίζοντας πως δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί ο καλλιτέχνης, στέλνοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του (δείτε εδώ ποιος άλλος αγαπημένος της έφυγε πρόσφατα από τη ζωή).

Το "αντίο" της Άντζελας Γκερέκου για τον θάνατο του Γιάννη Βογιατζή

«Αντίο αγαπημένε Γιάννη μας με την γεμάτη μελωδία μαγική σου φωνή. Άφησες το δικό σου στίγμα στο ελληνικό πεντάγραμμο και στη “χρυσή εποχή” του ελληνικού κινηματογράφου. Δεν σας ξεχνάμε. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Γκερέκου για θάνατο Βογιατζή

Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση

Ο ίδιος, δεν παραχωρούσε συχνά συνεντεύξεις και απείχε από τα φώτα της δημοσιότητας και της showbiz, παρόλα αυτά, η τελευταία του συνέντευξη πραγματοποιήθηκε πολύ πρόσφατα (δείτε εδώ ποιο ήταν το μεγάλο του παράπονο) και συγκεκριμένα πριν από τρεις μήνες, τον Ιανουάριο του '23, όπου μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη και στην εκπομπή του MEGA, Ελένη.

«Έφυγα αξιοπρεπώς από τη δουλειά. Από το 2008 σταμάτησα να εμφανίζομαι επί πληρωμή. Μου έκαναν προτάσεις και μετά από πέντε χρόνια. Δέχτηκα πρόταση από μια τραγουδίστρια να βάψω τα μαλλιά μου για να κάνω γκεστ και γι' αυτό δεν δούλεψα. Μου αρέσει που βλέπω τον εαυτό μου όταν ήμουν νέος, αλλά μου αρέσει και τώρα που έχω μεγαλώσει», ανέφερε.

Και σε άλλο σημείο δήλωνε: «Έχω περάσει δύο δικτατορίες, μία κατοχή. Είχα ανάγκη να ζήσω σαν παιδάκι με μία χήρα μάνα που είχα... Το 1941 πέθανε ο πατέρας μου, άφησε μία μάνα η οποία δεν ήξερε που είναι ο μπακάλης. Φάγαμε σκύλο ηθελημένα για να ζήσουμε».

«Έχω συνεργαστεί με τον Ορέστη τον Μακρή. Μπορείς να μη τον ξεχωρίσεις; Καθόμασταν γονατιστοί με τον Φώτη Μεταξόπουλο στο ίδιο καμαρίνι και ακούγαμε τις διδαχές του. Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν η Ρένα Βλαχοπούλου των ταινιών, ήταν ακριβώς έτσι. Είχε τι κακές της άλλα ήταν πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν κολλητός μου. Κάποια στιγμή χάλασε η φιλία μας και ούτε ξέρω γιατί. Μου στοίχισε η απώλειά του, ήταν πολύ γλυκός άνθρωπος», επισήμανε.

Είχα επιτυχία στο γυναικείο φύλο, αλλά δεν πούλησα τον εαυτό μου για να κάνω τον γκόμενο. Δεν ήμουν ποτέ γκόμενος. Για 4 χρόνια υπήρξα τραγουδιστής των ανακτόρων. Είχαμε γνωριστεί με τον Κωνσταντίνο, ήταν καταπληκτικός άνθρωπος και παιδί», είχε πει επίσης ο ίδιος.

Για την Ελένη Μενεγάκη, ανέφερε: «Με τη γυναίκα μου είμαστε παντρεμένοι από 1978 με πολιτικό γάμο. Μας άρεσε πάρα πολύ ο γάμος της Ελένης και παντρευτήκαμε σε μία εκκλησία σε στενό κύκλο και με ορθόδοξο. Εξαιτίας της Ελένης παντρευτήκαμε. Μας τσίγκλισε».

Διαβάστε επίσης: Ξέσπασε ο Γιάννης Βογιατζής: «Συνάδελφοι μου δεν αναφέρονται ποτέ στο όνομα μου»