Eurovision 2023: «Τέσσερις να είναι οι ώρες της! Η ΕΡΤ είναι για τον π@ύτσ@» - ''Κόλαφος'' ο Ψινάκης για το 4ρι στην Κύπρο

Μετά τη βαθμολογία, που έδωσε η Ελλάδα στον τελικό

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο κακός χαμός έχει επικρατήσει από τον τελικό της Eurovision 2023 και στο εξής, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι, που στάθηκαν στο βαθμό, που έδωσε η ελληνική επιτροπή στο τραγούδι της Κύπρου και στον Andrew Lambrou.

Ο λόγος για το 4ρι, που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου 13/5 ο Φώτης Σεργουλόπουλος! Πολλοί ήταν εκείνοι, που τα έβαλαν και με τον παρουσιαστή, ωστόσο ο ίδιος εξήγησε, πως απλά ανακοίνωσε ό,τι του είχε πει η επιτροπή (δείτε εδώ αναλυτικά τι είπε).

Ανάμεσα στα σχόλια, που έχουν προκαλέσει αίσθηση για το συγκεκριμένο 4ρι είναι και το tweet, που έκανε ο Ηλίας Ψινάκης τη Δευτέρα 15/4 στην πλατφόρμα, με τον ίδιο να είναι φανερά ενοχλημένος και ερειστικός.

Το tweet του Ηλία Ψινάκη για το 4ρι της Ελλάδας στη Eurovision

«Σαν Έλληνας θέλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη για το 4 που έδωσε η ΕΡΤ στην Κύπρο. Τέσσερις να είναι οι ώρες της. Ντρόπιασαν την Ελλάδα απέναντι στην Κύπρο, διεθνώς. Δυστυχώς η ΕΡΤ είναι για τον πούτσο… ????????», έγραψε ο Ηλίας Ψινάκης.

Ο πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής έσπασε τη σιωπή του για το 4άρι

Το απόγευμα της Δευτέρας 15/5, ο Νίκος Νικολακόπουλος, πρόεδρος της ελληνικής αυτής επιτροπής, μίλησε στην εκπομπή του MEGA, Ελένη, και ξεκαθάρισε ποια ήταν η διαδικασία, που ακολουθήθηκε και πως κατέληξαν σε αυτό το 4ρι, που προκάλεσε αναστάτωση!

«Εμείς δεν δίναμε 12άρια. Εμείς αξιολογούσαμε τα τραγούδια από το 1 μέχρι το 26, όσες ήταν και οι συμμετοχές. Ο καθένας, όμως, ξεχωριστά. Υπήρχε συμβολαιογράφος εκεί η οποία παρακολουθούσε τη διαδικασία. Βεβαίως σχολιάζαμε όταν βλέπαμε το κάθε ένα από αυτά τα τραγούδια που παρουσιάζονταν αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει στο τέλος της διαδικασίας. Μπήκαμε ο καθένας μόνος του χωρίς να συζητήσουμε όλοι μαζί, δώσαμε τη βαθμολογία. Η βαθμολογία αυτή είχε αριθμούς από το 1 έως το 26. Όταν τελείωσε ο καθένας μας, το χαρτί αυτό το πήρε η συμβολαιογράφος και το έστειλε στην EBU. Η σούμα αυτή έγινε όχι παρουσία μας. Εμείς όταν τελειώσαμε τη διαδικασία αυτή δεν ξέραμε τι βαθμούς είχαμε δώσει σε ποιες χώρες. Δεν ξέραμε ποιο ήταν το συνολικό αποτέλεσμα. Εμείς επιλέξαμε να βαθμολογήσουμε την καθεμία χώρα κατά πώς πίστευε ο καθένας μας», είπε αρχικά.

«Δεν μας είπε κανένας να μην ψηφίσουμε την Κύπρο, ειδικά την Κύπρο, και δεν μας είπε κανένας να δώσουμε οπωσδήποτε στην Κύπρο 12. Αυτό το κάναμε γιατί έτσι πιστεύαμε! Δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος για να γίνει. Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι της Eurovision», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Εμείς πήγαμε να κάνουμε μία δουλειά. Η δουλειά μας ήταν να ακούσουμε τα τραγούδια και να τα αξιολογήσουμε με αμεροληψία και αντικειμενικότητα και χωρίς συναισθηματισμούς. Και το δικό μας αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα του κόσμου ήταν σωστό, γιατί ήταν η άποψη του καθενός», κατέληξε.