«Ήταν οι φίλοι μου εκεί...» - Συγκλονίζει η Τζωρτζίνα Λιώση για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Ήταν οι φίλοι μου εκεί...» - Συγκλονίζει η Τζωρτζίνα Λιώση για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι

Η Τζωρτζίνα Λιώση παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή ''Πρωίαν σε είδον τη μεσηβρίαν'', η οποία προβλήθηκε την Τετάρτη 17/5 με την ίδια να μιλάει για την καριέρα της στο χώρο του θεάτρου και τα επαγγελματικά της όνειρα!

Η ηθοποιός στη συνέχεια μπήκε στη διαδικασία να κάνει και μία πιο προσωπική εξομολόγηση μιλώντας για το Μάτι, καθώς εκεί πέρασε μεγάλο μέρος της ζωή της! Παρά την τραγική καταστροφή, που υπέστη η περιοχή με την πυρκαγιά η Τζωρτζίνα Λιώση εξακολουθεί να βλέπει το Μάτι, ως την πιο όμορφη περιοχή στον κόσμο (δείτε εδώ σπαρακτικές εικόνες από το μνημόσυνο στο Μάτι).

Η τραγωδία που συγκλόνισε την Τζωρτζίνα Λιώση

«Όλη μου τη ζωή την πέρασα στο Μάτι, όχι μόνο τα καλοκαίρια μου. Ήταν οι φίλοι μου εκεί, στην Αθήνα γυρίζαμε μόνο για το σχολείο και το περισσότερο διάστημα το περνούσαμε εκεί και θέλαμε να το περάσουμε εκεί! Νιώθω πάρα πολύ τυχερή, που μεγάλωσα σε αυτό το μέρος δεν θα φύγει δυστυχώς ποτέ το πένθος από εκεί όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αλλά για μένα θα εξακολουθεί το Μάτι να είναι από τα πιο όμορφα σημεία στον χάρτη», είπε η Τζωρτζίνα Λιώση.

Οι αποκαλύψεις της Νίκης Βίσση για την πυρκαγιά στο Μάτι

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not» είχε μιλήσει η Νίκη Βίσση περιγράφοντας πως είναι σήμερα το Μάτι, μετά από τρία χρόνια όπου 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο. Μάλιστα, η ίδια έχει κάνει και παλιότερα μια συγκλονιστική δήλωση για το Μάτι αλλά και πως την επηρέασε.

Η ίδια ξεκίνησε λέγοντας: «Δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Είναι θέμα όλων των καταστάσεων που συνεχίζουμε να ζούμε. Υπάρχουν συντοπίτες μας που έχασαν δικούς τους ανθρώπους και δεν βρίσκουν το δίκιο τους. Αυτό δημιουργεί έναν τεράστιο θυμό σε όλο τον κόσμο που ζούμε εδώ.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος συγκαλύπτει ποιον. υπήρχε τότε μια κυβέρνηση άλλη, τώρα υπάρχει μια κυβέρνηση άλλη, αργεί πάρα πολύ η Δικαιοσύνη.

Βγάζουν ανθρώπους από τις κατασκηνώσεις. Δίνεται ένα επίδομα ενοικίου σε κάποιους που πρόλαβαν και το πήραν. Κάποιοι δεν το πήραν και μπήκαν σε κατασκηνώσεις και ακόμα ζουν σε κατασκηνώσεις. Είναι σε πορεία να μπουν στα σπίτια τους, αλλά πού θα πάνε τώρα; Δεν έχουν χρήματα να πάνε.

Και στο τέλος τόνισε «Είχαν πει ότι θα το φτιάξουν το Μάτι, ότι η περιοχή θα γίνει πρότυπο οικισμού. Δεν έχουμε δει τίποτα προς το παρόν».