«Τι να ξεκαθαρίσω κύριε Ευαγγελάτε; Όταν γίνεται κοπτοραπτική, τι να σας πω παραπάνω;» - Ο εκνευρισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

«Όχι και να βάζουν στο στόμα μου λόγια τα οποία δεν έχω πει, αυτό είναι απαράδεκτο»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Τι να ξεκαθαρίσω κύριε Ευαγγελάτε; Όταν γίνεται κοπτοραπτική, τι να σας πω παραπάνω;» - Ο εκνευρισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε την τελευταία του συνέντευξη πριν τις εκλογές στην εκπομπή του MEGA, Live News, την Παρασκευή 19/5 και μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε, αφορούσε το ζήτημα της τραγωδίας στα Τέμπη και την μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Ο ίδιος συναντήθηκε πρόσφατα με κάποιους από τους γονείς των θυμάτων (δείτε εδώ τι συνέβη με τους γονείς των δίδυμων κοριτσιών), ωστόσο δεν θέλησε να τοποθετηθεί ξανά για το συγκεκριμένο ζήτημα, διότι υποστηρίζει πως ορισμένοι βάζουν λόγια στο στόμα του.

Ο εκνευρισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ερώτηση για την τραγωδία στα Τέμπη

«Τι να ξεκαθαρίσω κύριε Ευαγγελάτε; Όταν γίνεται κοπτοραπτική για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, τι θέλετε να σας πω εγώ παραπάνω; Εγώ δεν θέλω να μιλήσω για τις συναντήσεις που έχω κάνει με πολλούς γονείς. Τις κρατώ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έτσι πρέπει. Είναι μεγάλο το βάρος και για εμένα. Το έχω αναλάβει με θάρρος πιστεύω αναγνωρίζοντας την ευθύνη μου, αλλά όχι και να βάζουν στο στόμα μου λόγια τα οποία δεν έχω πει, αυτό είναι απαράδεκτο.

Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω για το θέμα αυτό, παρά μόνο να επαναλάβω τη δέσμευσή μου ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί γρήγορα και θα κινηθεί, δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά πιστεύω ότι και η ίδια η Δικαιοσύνη το αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και αυτή είναι και η δέσμευση που αναζητούν και οι γονείς, ειδικά των νέων ανθρώπων που χάθηκαν.

Και το δεύτερο είναι ότι χρειαζόμαστε ασφαλή τρένα. Ήδη κάνουμε πολλά σημαντικά βήματα. Το έργο προχωράει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, σιγά σιγά ο κόσμος ξαναμπαίνει στο τρένο, αλλά θα χρειαστούμε χρόνο να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης: «Η Μαρέβα είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου! Έμαθε στις κόρες μας να... » - Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Super Κατερίνα