Εκλογές 2023: Με κομψά σακάκια, πουκάμισα και στυλάτες εμφανίσεις - Πήγαν στις κάλπες οι Έλληνες celebrtites

Δείτε τι επέλεξαν να βάλουν ο καθένας ξεχωριστά

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ/ EUROKINISI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ/ EUROKINISI

Ημέρα εθνικών εκλογών είναι αυτή της Κυριακής 21/5 και έτσι οι περισσότεροι πολίτες πήγαν στο εκλογικό κέντρο, που ανήκουν με σκοπό να εκπληρώσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ψηφίζοντας ο καθένας αυτόν, που θεωρεί πιο κατάλληλο.

Και οι Έλληνες celebrities με τη σειρά τους πήγαν να ψηφίσουν με πολλούς από εκείνους να φωτογραφίζονται μέσα στα κέντρα δείχνοντας έτσι τη συμμετοχή του και παροτρύνοντας παράλληλα και άλλο κόσμο να μην αφήσει το μέλλον της χώρας στην τύχη του.

Δείτε επίσης: «Για μία πατρίδα πιο ισχυρή» - Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος

Οι Έλληνες celebrities που ψήφισαν στις εκλογές της 21ης Μαϊου

Μέσα από το Καλύτερα δε γίνεται προβλήθηκαν οι πιο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις για τις εκλογές με αυτή του Γιώργου Τσαλίκη με τοι γιο του, αλλά και πολλών άλλων γνωστών προσώπων να παίρνουν πολλά σχόλια στα social media.

Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί - Τους υποδέχτηκαν με συνθήματα και χειροκροτήματα

Νωρίς το πρωί της Κυριακής επέλεξαν να μεταβούν στα εκλογικά τους κέντρα ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώτος ψήφισε στη Θεσσαλονίκη ενώ ο δεύτερος στην Πύλο. Ο ίδιος, με μια λακωνική δήλωση, μάλιστα, τόνισε ότι «όλα θα πάνε καλά» και αποχώρησε από το εκλογικό τμήμα.

Tο εκλογικό του δικαίωμα, στις 09.30 το πρωί, στη Λεωφόρο Ειρήνης και Αγίου Νικολάου 2 στο Πέραμα, άσκησε φυσικά και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, αφού ψήφισε, προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

«Είναι μια μαγική στιγμή κυρίαρχης απόφασης. Θυσιάστηκαν πολλές γενιές για να ζουμε αυτό. Όχι στην αποχή, ακόμη και λευκό, ψηφίζουμε. Καλές κάλπες σε όλες και όλου. Στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Στην Κρήτη άσκησε από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης το εκλογικό του δικαίωμα για τις βουλευτικές εκλογές. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης «έριξε» την ψήφο του για τις εκλογές στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431).

Ανάμεσα σε όσους τον υποδέχτηκαν στο εκλογικό κέντρο, ήταν και ο πατέρας του. Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται σε κοντέινερ, μετά τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι το 2021.

Ταυτόχρονα, στην Λαμία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ίδιος ψήφισε στο 152ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Λαμίας (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας) και κατά την αποχώρησή του μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ευχήθηκε σε όλους όσοι γιορτάζουν σήμερα, ενώ κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, έτσι ώστε να βγει πιο δυνατός ο λαός.

Στην Κυψέλη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, για τις εκλογές του 2023. Έφτασε στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Χιλιανδαρίου 2-4 περί τις 10:30.

Αφότου έριξε την ψήφο του, ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες Κωνσταντίνο και Ελένη και ευχήθηκε η σημερινή να είναι μέρα ελπίδας. «Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την πορεία της χώρας. (...) Να αφήσουμε πίσω μία σκληρή τετραετία, ανασφάλειας, πλειστηριασμών, αναξιοπρέπειας για συνταξιούχους, στοχοποίησης για νέους» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε την προηγούμενη κυβέρνηση «αλαζονική» και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν μία «κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μία κυβέρνηση με νέα πρόσωπα, κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης».

Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα. Πολλά ήταν από νωρίς τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που περίμεναν τον πρωθυπουργό στο εκλογικό κέντρο. Όταν έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα.

Μάλιστα, εξέφρασε την σιγουριά του πως αύριο θα ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κηφισιά, όπου και βρέθηκε μαζί με τον εορτάζοντα γιο του Κωνσταντίνο και την κόρη του Δάφνη.

Ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζοντες και όπως είπε «σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, υψηλότερους μισθούς, καλύτερο σύστημα υγείας, προστατευμένα σύνορα. Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, σήμερα η ευθύνη περνά στους πολίτες, είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει ακόμη καλύτερη μέρα».

Στο 111ο Δημοτικό Σχολείο στου Γκύζη άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η επικεφαλής του κινήματος Πλεύση Ελευθερίας ψήφισε περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακής και εξερχόμενη δήλωσε πως σήμερα ψηφίζουμε για τη ζωή μας, με την ψυχή και την καρδιά μας, προκειμένου να αλλάξουμε τον κόσμο.

Στο 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου-Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έφτασε στο σχολικό συγκρότημα λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Μάλιστα, μρτά το τέλος της διαδικασίας, ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε στις κάμερες, όπου αναφέρθηκε στον παράλληλο μηχανισμό καταγραφής ψήφων, επισημαίνοντας πως υπάρχει κίνδυνος νοθείας.

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε γύρω στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (21/05) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου ψήφισε στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44o δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Σε δήλωση που έκανε για τις σημερινές εκλογές, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Στις σημερινές εκλογές, εύχομαι και ελπίζω να έχουμε την πιο πλατιά συμμετοχή. Θα είναι η καλύτερη επιβεβαίωση για τη Δημοκρατία. Χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν. Ευχαριστώ πολύ».