«Είχα καταλήξει να κάνω τέσσερις ενέσεις τη μέρα...» - Η σπάνια εξομολόγηση της Ανθής Σαλαγκούδη για την κατάψυξη ωαρίων

«Ένας από τους ανθρώπους που με έβαλε σε αυτό το mindset ήταν...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Είχα καταλήξει να κάνω τέσσερις ενέσεις τη μέρα...» - Η σπάνια εξομολόγηση της Ανθής Σαλαγκούδη για την κατάψυξη ωαρίων

Η Ανθή Σαλαγκούδη, την Δευτέρα 22/5, βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Ζήσε Αλλιώς" και μίλησε "ανοιχτά" για την κατάψυξη ωαρίων στην οποία είχε προβεί το προηγούμενο διάστημα (δείτε εδώ τις δηλώσεις της για την μητρότητα). Δεν είναι η μόνη παρουσιάστρια η οποία έχει αποφασίσει να αναφερθεί σε αυτό το ζήτημα, καθώς και η Κατερίνα Καινούργιου, αλλά και η Δανάη Μπάρκα έχουν περάσει από αυτή τη διαδικασία (δείτε εδώ την εξομολόγηση της τελευταίας για όσα έπαθε μετά το τέλος της κατάψυξης ωαρίων), ωστόσο κάθε εμπειρία είναι διαφορετική.

Γι' αυτό άλλωστε θέλησε να εξηγήσει ποιοι ήταν οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αποκαλύπτοντας και ποια είναι τα συναισθήματά της, αφού έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ ανέλυσε και ποια είναι όλα τα στάδια.

Η σπάνια εξομολόγηση της Ανθής Σαλαγκούδη για την κατάψυξη ωαρίων

«Πριν από ενάμιση χρόνο έκανα κατάψυξη ωαρίων. Το είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια πριν να το κάνω και δυστυχώς τελικά κατέληξα να το κάνω πριν από ενάμιση. Αν ήξερα τότε αυτά που γνώρισα μέσα από την διαδικασία, θα το είχα κάνει πολύ πιο νωρίς σίγουρα. Η αναπαραγωγική μας ηλικία δεν έχει να κάνει με τη βιολογική μας απαραίτητα. Τα ωάριά μας και οι ωοθήκες μας γερνάνε. Αυτό είναι δεδομένο. Καλό είναι όταν φτάσεις σε ένα κρίσιμο ηλιακό σημείο, να νιώθεις ότι δεν σε απειλεί ο χρόνος.

Δεν είναι επώδυνη διαδικασία. Το δυσάρεστο είναι ότι πρέπει να πάρεις ορμόνες. Η ορμόνη ΑΜΗ, που δείχνει τον αριθμό των ωαρίων, ήταν χαμηλά σε εμένα, οπότε χρειάστηκε να πάρω διπλή δόση, να κάνω περισσότερες ενέσεις. Πρέπει να κάνεις όλες τις εξετάσεις τις γυναικολογικές και ορμονικές, να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός σου και μετά να ακολουθήσεις την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Μπορείς να το κάνεις και με φυσικό κύκλο. Να πηγαίνεις κάθε μήνα όταν παράγεις ωάρια και να στα παράγουν με φυσικό τρόπο αλλά είναι χρονοβόρο και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι γόνιμα τα ωάρια. Σε κάποιο σημείο είχα καταλήξει να κάνω τέσσερις ενέσεις τη μέρα», είπε αρχικά.

Και σε άλλο σημείο συμπλήρωσε: Ένας από τους ανθρώπους που με έβαλε σε αυτό το mindset ήταν η μητέρα μου. Είμαι τυχερή και έβλεπε ότι δεν με απασχολεί το θέμα της οικογένειας και μου έλεγε να σκεφτώ να μπω στη διαδικασία. Πήρα την απόφαση να το κάνω επειδή μια καλή μου φίλη το έκανε πριν από εμένα. Υπήρχαν πολλές φίλες μου, δυστυχώς, που δεν γνώριζαν και έφτασαν σε ένα σημείο που είναι μη αναστρέψιμο. Όταν έψαχνα και έχω το σύνδρομο της καλής μαθήτριας και θέλω να ξέρω τα πάντα, έψαχνα πολύ και υπήρχε κενό στην ενημέρωση. Πολλά ταμπού και κουτάκια που είχα στο κεφάλι μου έσπασαν όταν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία. Ένιωσα ότι πήρα την κατάσταση στα χέρια μου, ότι έχω τον έλεγχο».

Η αποκάλυψη για το bullying στην ERT

Η ίδια, μίλησε, νωρίτερα και στην κάμερα του Breakfast at Star, αναφερόμενη ωστόσο στα επαγγελματικά της σχέδια και στην κακοποιητική συμπεριφορά που αντιμετώπισε όσο εργαζόταν στην ΕΡΤ.

«Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος χρόνος, πάρα πολύ δημιουργικός. Αν μου έλεγες να επιλέξω την ώρα, τη ζώνη και τη θεματολογία της εκπομπής, νομίζω ότι θα επέλεγα αυτό που κάνω ακριβώς τώρα. Το λεγόμενο infotainment ήθελα να το κάνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχω και πολύ καλούς συνεργάτες, οπότε είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτή τη χρονιά», είπε αρχικά και έπειτα επισήμανε για τις δυσκολίες στο στούντιο της ΕΡΤ, πίσω από τις κάμερες:

«Έχει κλείσει τελείως αυτό το κεφάλαιο για μένα. Πέρασα δύσκολα εκείνη την περίοδο, γιατί είχα έρθει μόλις από τη Θεσσαλονίκη, ήμουν εντελώς μόνη μου, προσπαθούσα να βρω τα πατήματά μου. Ήταν ένα από τα πράγματα που με έκαναν πιο δυνατή. Δέχθηκα κανονικό bullying, μου μιλούσαν άσχημα, είχα και άσχημες άλλου είδους συμπεριφορές, αντιεπαγγελματικές».