Αλέξης Τσίπρας: «Αντιλαμβάνομαι και την ευθύνη να ζητήσω συγγνώμη από...» - Δεν παρέλαβε την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι για εμάς ένα οδυνηρό σοκ, απρόσμενα οδυνηρό»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Αλέξης Τσίπρας: «Αντιλαμβάνομαι και την ευθύνη να ζητήσω συγγνώμη από...» - Δεν παρέλαβε την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης

Νωρίς το πρωί της Τρίτης 23/5 ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο με την συνοδεία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου. Ο ίδιος θέλησε να συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την διερευνητική εντολή που επέστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Δευτέρα 22/5 μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ώστε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Όλα έδειχναν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούσε να παραλάβει την εντολή αυτή και πως μάλιστα επιθυμούσε να την αφήσει για τον επόμενο πολιτικό αρχηγό, Νίκο Ανδρουλάκη, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης: «Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να...» - Οι νέες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την ήττα στον πρώτο γύρο των εκλογών

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την απόρριψη της διερευνητικής εντολής

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Όπως γνωρίζετε, δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, ανταποκρίθηκα στην θεσμική μου υποχρέωση και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, γιατί δεν προκύπτει σχηματισμός κυβέρνησης».

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, λοιπόν, όπως είναι φυσικό, τον περίμεναν κάμερες, επομένως ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε νέες δηλώσεις για τις εκλογές και τα επιθυμητά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου που έπεται, αλλά και για την ήττα στην πρώτη φάση.

«Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το αποτέλεσμα το εκλογικό είναι για εμάς ένα οδυνηρό σοκ, απρόσμενα οδυνηρό. Φοβάμαι ότι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα. Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη για το αποτέλεσμα αυτό. Στέκομαι και δίνω τη μάχη με στόχο να μην έχουμε μια παντοδύναμη ανεξέλεγκτη, αλαζονική και ηγεμονική κυβέρνηση σε περίπτωση που επαναληφθούν οι εκλογικοί συσχετισμοί της 21ης Μάη. Αντιλαμβάνομαι και την ευθύνη να ζητήσω συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους φίλους μαχητές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης: Δήμος Βερύκιος για Αλέξη Τσίπρα: «Σκέφτεται σοβαρά να παραιτηθεί πριν από...»