Δήμος Βερύκιος για Αλέξη Τσίπρα: «Σκέφτεται σοβαρά να παραιτηθεί πριν από...»

«Οι δημοσκόποι ήταν ανήσυχοι για τα ευρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δήμος Βερύκιος για Αλέξη Τσίπρα: «Σκέφτεται σοβαρά να παραιτηθεί πριν από...»

Στον αέρα του Happy Day στον ALPHA βγήκε ο Δήμος Βερύκιος και σχολίασε με την ομάδα της εκπομπής το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 21/5. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Νέα Δημοκρατίας κέρδισε πανηγυρικά τον πρώτο γύρο, και τώρα αναμένονται οι δεύτερες εκλογές τον Ιούνιο.

Ο δημοσιογράφος λοιπόν, μετά το αποτέλεσμα εκτίμησε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραιτηθεί μετά την ήττα του κατά μεγάλη διαφορά από την ΝΔ.

Τα σχόλια του Βερύκιου για τον Αλέξη Τσίπρα

«Αυτή την στιγμή που μιλάμε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Σκέφτεται σοβαρά να παραιτηθεί και πριν από τον δεύτερο γύρο. Όμως επειδή η επόμενη εκλογική "μάχη" είναι άμεσα και κανείς δεν θέλει να κάψει το χαρτί, θα πιει και το δεύτερο ποτήρι.

Υπάρχει κάποιος που είναι το "χαρτί" αλλά δεν θέλει να μπει στον χορό. Ο Τσίπρας θα παραμείνει όπως φαίνεται με τις ευλογίες όλων γιατί αν δεν παραμείνει έρχεται με φόρα το ΠΑΣΟΚ. Στις επόμενες εκλογές δεν επιλέγουμε κυβέρνηση, επιλέγουμε αξιωματική αντιπολίτευση. Οι δημοσκόποι ήταν ανήσυχοι για τα ευρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Δήμος Βερύκιος.

Δείτε επίσης: «Έπαθα σοκ! Ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα να κυκλοφορεί με range rover»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

Το βράδυ της Κυριακής 21/5 έληξε μια ημέρα με πολύ ένταση και άγχος για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εκλογών, από τις οποίες δε δημιουργήθηκε αυτόνομη κυβέρνηση και έτσι θα πάνε σε επαναληπτικές εκλογές (δείτε εδώ πότε θα γίνουν).

Η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη σε συντριπτική διαφορά από το δεύτερο, που δεν είναι άλλο από το ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι λοιπόν, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, από τις οποίες αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα τη λύπη του.

«Tο εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για το ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο επικοινώνησα με τον κύριο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες, τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν συλλογικά τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει δεδομένου ,ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές, που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους και κυρίως τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, που δώσαμε τη δύσκολη εκλογική μάχη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.