«Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ο γιατρός είδε...» - Σοκάρει η Μαρία Κορινθίου για την περιπέτεια της υγείας της

Η εξομολόγηση για την φλεβική ανεπάρκεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ο γιατρός είδε...» - Σοκάρει η Μαρία Κορινθίου για την περιπέτεια της υγείας της

Καλεσμένη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Ζήσε Αλλιώς, βρέθηκε την Δευτέρα 29/5 η Μαρία Κορινθίου, η οποία μίλησε "ανοιχτά" για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Πριν από λίγο διάστημα, είχε χρειαστεί να λείψει από το Πρωινό για ένα χειρουργείο (δείτε εδώ την φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο) και μέρες μετά εξήγησε πως ο λόγος ήταν η φλεβική ανεπάρκεια από την οποία πάσχει.

Εξήγησε, λοιπόν, τι είναι αυτό, ποια ήταν τα συμπτώματα που αντιμετώπιζε και πώς κατάλαβε ότι ήταν κάτι σοβαρό, ενώ αποκάλυψε εάν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και ποια είναι η θεραπεία που χρησιμοποιεί, εάν την τηρεί κ.ο.κ..

Η εξομολόγηση της Μαρίας Κορινθίου για την περιπέτεια της υγείας της

«Είχα φλεβική ανεπάρκεια και έχω και στο άλλο πόδι. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έχει φλεβική ανεπάρκεια, απλά τον τελευταίο καιρό, ειδικά στο πόδι όπου χειρουργήθηκα, η φλέβα μου πεταγόταν, την έβλεπα να πετάγεται πολύ έντονα, μιλούσε το σώμα μου.

Υπήρχε ένας μικρός πόνος όταν έπιανα το πόδι μου στο σημείο αυτό. Για εμένα, που είμαι ανίδεη ιατρικά, αυτό που με έκανε να πάω στον γιατρό μου και να δούμε τι γίνεται και πώς είναι ότι πεταγόταν ξαφνικά η φλέβα και συνήθως όταν κουραζόμουν λίγο παραπάνω, από ορθοστασία. Είναι και κληρονομικό, είχε και η μαμά μου και η γιαγιά μου», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε για τα συμπτώματα που αντιμετώπισε: «Πολύ βαρύ το πόδι μου, όταν έκανε ζεστό μπάνιο αισθανόμουν κάτι να με τραβάει μέσα στο πόδι. Πήγα στον γιατρό μου και μου διέγνωσε, φυσικά, φλεβική ανεπάρκεια. Μου είχαν πει και στο παρελθόν ότι θα έπρεπε να χειρουργηθώ, απλά τώρα ήταν πολύ πιο έντονο. Έκανα την επέμβαση και όλα καλά. Θα κάναμε επέμβαση με λέιζερ, απλά ο γιατρός μου κατά τη διάρκεια του χειρουργείου είδε ότι σε ένα σημείο ήταν πιο διογκωμένη, ανευρυσματική η φλέβα και γι' αυτό τον λόγο έκρινε ότι πρέπει να αφαιρεθεί σε αυτό το σημείο».

Διαβάστε επίσης: "Πέταξε" από πάνω της 15 ολόκληρα κιλά - «Έκανα πρωτεϊνούχα διατροφή, που σημαίνει κόβεις μαχαίρι την...»

Και εξήγησε: «Ακούει ο κόσμος ανευρυσματιή φλέβα και πηγαίνει στο ανεύρισμα το μυαλό, που βέβαια γι' αυτόν τον λόγο έκρινε ο γιατρός ότι έπρεπε να αφαιρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο, γιατί στο μέλλον δεν ξέρεις...».

«Η αποθεραπεία ήταν μία κάλτσα ή καλσόν, ήταν ανυπόφορη, νομίζεις ότι θα σου πεταχτούν όλα. Δεν ήμουν πολύ καλό κορίτσι, διότι τον ταλαιπώρησα τον γιατρό μου. Την 5η μέρα μετά το χειρουργείο γύρισα στη δουλειά, στην εκπομπή. Κανονικά δεν έπρεπε, έπρεπε να κάτσω δύο εβδομάδες στο κρεβάτι με το πόδι ψηλά. Τώρα έχουν περάσει 3 - 3,5 μήνες, κανονικά πρέπει να το φοράω έναν χρόνο, αλλά δεν μπορώ ζεσταίνομαι», κατέληξε.