«Έτσι τσαντίζονται οι αθλητές! Αν η κυρία Τζούλια, πως τη λένε...» - Στο πλευρό του Τσιτσιπά ο Λιάγκας για υβριστικό σχόλιο στη μητέρα του

«Ένας άνθρωπος 24-25 χρονών στα ντουζένια του...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Έτσι τσαντίζονται οι αθλητές! Αν η κυρία Τζούλια, πως τη λένε...» - Στο πλευρό του Τσιτσιπά ο Λιάγκας για υβριστικό σχόλιο στη μητέρα του

Εδώ και λίγες ημέρες μια έντονη συμπεριφορά του Στέφανου Τσιτσιπά στη μητέρα του την ώρα, που αγωνιζόταν σε αγώνα στη Γαλλία σε πολύ κρίσιμο πόντο έχει προκαλέσει διεθνώς αντιδράσεις (δείτε εδώ τι της είπε).

Ο αθλητής τένις κλήθηκε να δώσει απάντηση για την αντίδρασή του αυτή και στη συνέχεια μίλησε και ο πατέρας του αναφορικά με το σκηνικό, που απασχόλησε ολόκληρη η οικογένειά του.

Μέσα από το ρεπορτάζ του Πρωινού μας την Τρίτη 30/5 έγινε γνωστό, πως η οικογένεια του Τσιτσιπά πήγε σε εστιατόριο για φαγητό χωρίς να ακολουθεί η μητέρα του αθλητή. Τα σχόλια του πάνελ ήταν πολλά και διαφορετικά με το Γιώργο Λιάγκα να έχει τη δική του, έντονη γνώμη.

Το σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα για το τσακωμό του Τσιτσιπά με τη μητέρα του

«Θα το ξαναπώ, διότι εγώ πάντα βλέπω και μια άλλη οπτική των πραγμάτων. Εμείς οι γονείς πρέπει να αγαπάμε και να αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας. Όμως, η αγκαλιά μας, δεν πρέπει να είναι τόσο σφιχτή ώστε να τα πνίγουμε. Γιατί πολλές φορές, η υπερβολική αγάπη και η αγκαλιά πνίγει τους ανθρώπους.

Ένας άνθρωπος 24-25 χρονών στα ντουζένια του, από τους σπουδαιότερους αθλητές έχει ανάγκη στήριξης και όχι ασφυκτικού pressing, άρα λοιπόν θα έπρεπε και η μητέρα του ειδικά όταν ξέρει και τον χαρακτήρα του γιου της, που μπορεί να είναι τσαντίλας, να μην τον εξωθεί να φτάσει εκεί, θα μπορούσε να μην πάει.

Δηλαδή να σας πω κάτι, πρέπει να καταλάβουμε ότι τα παιδιά μας δεν είναι προέκτασή μας, και αν η κυρία Τζούλια, πως τη λένε δεν κατάφερε να γίνει νούμερο 1 δε πρέπει να το προβάλλει αυτό στον γιο της.

Για μένα εδώ, δεν φταίει ο Στέφανος τόσο πολύ, προφανώς απαράδεκτος, που την έβρισε, αλλά για μένα εδώ φταίει η μάνα. Πάντα φταίει ο ωριμότερος και ο μεγαλύτερος. Αν η κυρία Τζούλια δεν κατάφερε να γίνει στο τένις νούμερο ένα, δε θα κάνει προέκταση του εαυτού της στο παιδί της και να μην προσπαθεί να τον κάνει νούμερο ένα με λάθος τρόπο, αυτή είναι η αλήθεια για εμένα. Έτσι τσαντίζονται οι αθλητές», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Η εξήγηση του Τσιτσιπά για τα υβριστικά σχόλια στη μητέρα του

Για τη ώρα είχαμε δει την απάντηση του πατέρα του Στέφανου Τσιτσιπά αναφορικά με το υβριστικό σχόλιο στη σύζυγό του, αφού λίγο αργότερα παραχώρησε δηλώσεις και ο τενίστας στην ιστοσελίδα SDNA.

Πιο αναλυτικά, ο Τσιτσιπάς δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του παραδεχόμενος όσα ξεστόμισε, προσπαθώντας σε κάθε περίπτωση να δικαιολογήσει την όλη κατάσταση, η οποία είχε πάρει αρνητικές διαστάσεις για το πρόσωπό του.

«Ήταν μεγάλο λάθος μου. Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου. Εκείνη τη στιγμή, όμως, είχα χάσει την μπάλα νοητικά μέσα στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι ο αντίπαλός μου θα πάλευε τόσο πολύ, ότι θα έδινε μια τόσο καλή “παράσταση” μέσα στο γήπεδο. Ένιωσα σα να με τσιμπάνε (από το box) όταν έπαιζα. Και ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα, πάνω από αυτό που υπήρχε ήδη. Ήταν λίγο δύσκολο να μείνω ψύχραιμος εκείνη τη στιγμή, αν και σε μεγάλους αγώνες, παρότι μερικές φορές έχω χάσει την ψυχραιμία μου, το τελευταίο διάστημα έχω βελτιωθεί πολύ πάνω σε αυτό», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.