«Του χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη για...» - Σπαράζουν καρδιές τα λόγια της πρώην συνεργάτιδας του Θεόδωρου Πάγκαλου για τον θάνατό του

Μεγάλη συγκίνηση

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Του χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη για...» - Σπαράζουν καρδιές τα λόγια της πρώην συνεργάτιδας του Θεόδωρου Πάγκαλου για τον θάνατό του

Θρήνος σκορπίστηκε στον χώρο της πολιτικής την Τετάρτη 31/5, καθώς έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με την οικογένειά του, τους συγγενείς, τους φίλους, αλλά και τους συνεργάτες του να είναι βυθισμένοι στο πένθος και τη θλίψη (δείτε εδώ την συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Σιμίτη).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μάλιστα, μία από τις πιο στενές του συνεργάτιδες, και συγκεκριμένα πρώην διευθύντρια του γραφείου του, Σταυρούλα Δήμου, μίλησε στην εκπομπή του ALPHA, T-Live, αποκαλύπτοντας διάφορα άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και το έργο του.

Η συγκινητικές δηλώσεις της πρώην συνεργάτιδας του Θεόδωρου Πάγκαλου για τον θάνατό του

«Είχα αυτήν την τύχη και την τιμή να είμαι από πολύ νεαρή ηλικία μαζί του. Έζησα και έμαθα πολλά κοντά του και του χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Το μυαλό, η ευφυΐα του, η μόρφωσή του νομίζω ότι σε πολύ λίγους εναπομείναντες πολιτικούς υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Έζησα και τον άνθρωπο και τον πολιτικό.

Ως άνθρωπος ήταν πολύ σκληρός, αλλά παρ’ όλη τη σκληρότητα που έδειχνε, είχε πολύ μεγάλες ευαισθησίες. Είχε μάθει στη ζωή του και από την οικογένειά του να μην δείχνει την αδυναμία του. Έζησε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, τον σεβόταν, τον αγαπούσε, ήταν ο μέντοράς του. Ήταν πολύ γενναιόδωρος και προσπαθούσε να είναι δίκαιος. Έζησα μαζί του πράγματα τα οποία άλλος άνθρωπος ούτε σε δύο ζωές δε μπορούσε να τα ζήσει. Το συνόδευα σε πολύ σημαντικά ταξίδια», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.