«Δεν θα ξεχάσω ποτέ...» - Σοκαριστικές αποκαλύψεις από την Καϊλή στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της

''Άνοιξε'' τα χαρτιά της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ...» - Σοκαριστικές αποκαλύψεις από την Καϊλή στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της

Την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη παραχώρησε η Εύα Καϊλή στην Ισπανική El Mundo λίγο μετά την αποφυλάκισή της με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να μιλάει αναλυτικά για όσα βίωσε στη φυλακή αλλά και για τη στιγμή της σύλληψής της.

Τα πιο κομβικά σημεία από τις δηλώσεις της Καϊλή προβλήθηκαν τη Δευτέρα 5/6 στο δελτίο ειδήσεων του Open, καθώς συγκλονιστική ήταν η περιγραφή της σχετικά με το πως ένιωθε ως προφυλακισμένη μητέρα, που δε μπορούσε να έχει επικοινωνία με το παιδί της, που έμενε με τον πατέρα της (δείτε εδώ όσα είπε για τη σχέση της με τον Τζιόρτζι).

Οι αποκαλύψεις της Εύας Καϊλή στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση

«Ήμουν σοκαρισμένη. Δεν μπορούσαν να το καταλάβουν. Δεν μπορούσα να διαβάσω το έγγραφο. Δεν μπορούσα να δω το μωρό. Δεν ήξερα τι είχε συμβεί με τον σύζυγό μου. Επομένως, όλα αυτά με τρέλαιναν.

Δημιούργησα μία υπηρεσία που δεν υπάρχει στην Ευρώπη, η οποία σαρώνει τις συσκευές των πολιτικών και ελέγχει εάν έχουν μολυνθεί από παράνομο λογισμικό παρακολούθησης. Ήταν πολύ ενδιαφέρον, γιατί είχαμε τις αποδείξεις ότι η έρευνα αφορούσε τη δουλειά μου, το κοινοβουλευτικό πολιτικό μου έργο. Είχαμε αποδείξεις ότι όλη η Επιτροπή «Πήγασος» (PEGA) ελεγχόταν.

Προσπαθούσα να μείνω ψύχραιμη. Τις πρώτες μέρες σφράγισαν το διαμέρισμα, δεν τους ένοιαζε πού είναι το μωρό και δε μπορούσα να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου. Λένε πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Ξύπνησα το πρωί, είχαμε κάτι δουλειές να κάνουμε και ξαφνικά εμφανίστηκε η αστυνομία στο πάρκινγκ. Μου είπαν ότι συνέλαβαν τον σύζυγό μου και ότι πήραν το αμάξι του. Σκέφτηκα ότι είχε να κάνει με κάποιο τροχαίο ατύχημα», είπε η Εύα Καϊλή.

Οι φωτογραφίες της Καϊλή με την κόρη της που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Corriere della serra

Εύα Καϊλή κόρη

Εύα Καϊλή παιδί