«Είχα παραλύσει! Δεν το ήθελα αυτό μαζί του...» - "Έσπασε" τη σιωπή της η Καϊλή για τον Τζόρτζι μετά την αποφυλάκιση της

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά την επιστροφή στο σπίτι της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Στο σπίτι της επέστρεψε η Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκιση της, ενώ της αφαιρέθηκε και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Μετά λοιπόν τα όσα έζησε πίσω από τα σίδερα, παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη στην γαλλική εφημερίδα Libération στις 25 Απριλίου.

Μίλησε λοιπόν για την υπόθεση Qatar Gate για την οποία κατηγορείται, για την ημέρα της σύλληψης της, αλλά και για τον σύντροφο και πατέρα του παιδιού της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Είχα παραλύσει από τρόμο. Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση», ανέφερε αρχικά για την υπόθεση.

Τι είπε η Καϊλή για τον Τζόρτζι

«Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα (τον Φ.Τζόρτζι). Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα. Δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά. Δεν γνώριζα για τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι μου. Έχω ζήσει σχέσεις όπου στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά η Εύα Καϊλή.

Διαβάστε επίσης: «Μαμά, δεν θα φύγεις πάλι...» - Ρίγη συγκίνησης με τα πρώτα λόγια της 2χρονης κόρης της

Οι επόμενες κινήσεις μετά την αποφυλάκισή της

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο και αποκάλυψε όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεσή της.

«Θα πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για το παιδί μου και την οικογένειά μου, και για να μπορέσω να επιστρέψω στην Ελλάδα», λέει η Εύα Καϊλή μέσω του δικηγόρου της, μια εβδομάδα από την απόφαση για την αποφυλάκισή της υπό όρους.

Η Εύα Καϊλή έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του παιδιού της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, σχεδόν καθημερινά, με τον οποίο μιλά για λίγη ώρα και μόνο για το παιδί τους, χωρίς να αναφέρονται στην πολύκροτη υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός μένει σε σπίτι κοντά σε εκείνο της Εύας Καϊλή, χωρίς βέβαια να μπορεί να την επισκεφτεί, μιας και ο ίδιος είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, επίσης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η ευρωβουλευτής θα έχει τους επόμενους δύο μήνες αρκετό χρόνο να επεξεργαστεί τα στοιχεία της δικογραφίας, ενώ η νομική της ομάδα θα εργαστεί για την τεκμηρίωση της υπερασπιστικής γραμμής της, με τον Ελληνα συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ότι «στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν προς την κατεύθυνση της αθωότητάς της. Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα και επίσης, όπως έχω αναφέρει, δεν έχει βρεθεί κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή στις αυτοσχέδιες δεσμίδες με τα χρήματα που βρέθηκαν στην κοινή κατοικία με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι».

Όλα όσα αποκάλυψε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της

Σύμφωνα με τον κ Δημητρακόπουλο, πλέον η Ελληνίδα πολιτικός έχει χρόνο να ψάξει να βρει στοιχεία που θα αποδείξουν την αθωότητά της. «Αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα να ανατρέξει στο αρχείο από όπου θα αντλήσουμε πολύ σοβαρά επιχειρήματα για το ότι ποτέ μα ποτέ δεν είχε προσωπική πολιτική ατζέντα, αλλά ακολουθούσε τη γραμμή του ευρωπαϊκού κόμματος στο οποίο ανήκε. Η οποία όμως γραμμή ακολουθούσε την κεντρική ευρωπαϊκή γραμμή που χαράσσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γιατί μόνο αυτά έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες. Μία ευρωβουλευτής δεν έχει εκτελεστική αρμοδιότητα, δεν μπορεί να συνάψει συμφωνία με το Κατάρ ή οποιαδήποτε χώρα του Κόλπου».

Οπως εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή θα ανατρέξει στο αρχείο των ομιλιών και των τοποθετήσεών της για να αποδείξει ότι δεν έκανε καμία χάρη στο Κατάρ αλλά ακολουθούσε μια κεντρική ευρωπαϊκή γραμμή. Παράλληλα, στις 14 Μαΐου, ίσως και λίγο αργότερα, η Εύα Καϊλή μέσω των συνηγόρων της θα καταθέσει αίτημα άρσης της κατ’ οίκον πρακτικής και των περιοριστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού βραχιολιού παρακολούθησης, με το επιχείρημα ότι δεν είναι ύποπτη φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο. «Μόνο ως αθώα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, όπως μου έχει πει, και το ξέρουν και οι δικοί της», ανέφερε επίσης στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.