Ανάσα για το Open μετά την αποχώρηση του Λάτσιου - Η είσοδος του Κοκλώνη στο κανάλι και η νέα συμφωνία

Οι εκπομπές που αναλαμβάνει η Βarking Well

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Mια εξέλιξη για τα τηλεοπτικά έγινε γνωστή την Τρίτη 6/6 αναφορικά με την εταιρεία παραγωγής ''Barking Well'', καθώς μετά από συζητήσεις του Νίκου Κοκλώνη με το Open ανακοινώθηκε μια νέα συνεργασία.

Πιο αναλυτικά, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου (δείτε εδώ παρασκήνιο από την αποχώρησή του) από το σταθμό, υπήρχε μια ανασφάλεια αναφορικά με το μέλλον πολλών εκπομπών και κυρίως των ψυχαγωγικών.

Η συνεργασία του Open με την Barking Well

Χωρίς να έχει κυκλοφορήσει επίσημο δελτίο τύπου, ωστόσο και μέσα από το Πρωινό μας επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη 7/6, πως η εταιρεία παραγωγής αναλαμβάνει τις ψυχαγωγικές εκπομπές του Open, καθώς παράλληλα κάνει συζητήσεις και για μυθοπλασία.

Λίγα λόγια για την Barking Well

Η Βarking Well Media ιδρύθηκε το 2018 από τον επιχειρηματία Νίκο Κοκλώνη, o οποίος το 2015 ήταν ένας από τους 40 επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών στην Ελλάδα σύμφωνα με τη λίστα του έγκριτου επιχειρηματικού περιοδικού Fortune. Από τα πρώτα της βήματα, η εταιρεία, με καινοτόμες τεχνολογίες, πρωτότυπα κόνσεπτ και μια ομάδα στελεχών με μακρά εμπειρία στον χώρο της τηλεόρασης εξελίχθηκε σε game changer της τηλεοπτικής βιομηχανίας.

Σήμερα είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών στα Βαλκάνια, με πλούσιο portfolio που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολλά επιτυχημένα διεθνή formats. Με έδρα την Αθήνα, η Barking Well παράγει κάποια από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης, έχοντας συνεργασία με τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως οι Alpha TV, Mega TV, Antenna TV και Star Channel. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Νίκος Κοκλώνης, expert στον τομέα του ταξιδιού, ανέλαβε να δημιουργήσει μια ταξιδιωτική εκπομπή για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η εταιρεία έχει παράξει περισσότερα από 25 προγράμματα διαφορετικών ειδών, διευρύνοντας συνεχώς το portfolio της: Μουσικά σόου, τηλεπαιχνίδια, ταξιδιωτικές εκπομπές, ζωντανά προγράμματα infotainment, εκπομπές μαγειρικής και σειρές μυθοπλασίας. Την τηλεοπτική σεζόν 2021-2022, η εταιρεία παρήγαγε περισσότερες από 1500 ώρες περιεχομένου για διαφορετικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Παράλληλα με τις τηλεοπτικές παραγωγές, η Barking Well Media έχει και εκδοτική δραστηριότητα. Το 2020 η εταιρεία προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τη βρετανική Reach plc, την εταιρεία που εκδίδει, μεταξύ άλλων, την εφημερίδα Daily Mirror, το ειδησεογραφικό σάιτ mirror.co.uk και το εβδομαδιαίο περιοδικό ΟΚ! καθώς και την ιστοσελίδα του.

Στο portfolio της Barking Well εντάχθηκε το περιοδικό ΟΚ! (κυκλοφορεί σε εβδομαδιαία βάση με την εφημερίδα Τα Νέα κάθε Σάββατο), ενώ τον Αύγουστο του 2021 έκανε launch στην ελληνική αγορά το σάιτ του OK!, okmag.gr. Η Barking Well έχει πάρει τα δικαιώματα της ιστορικής εφημερίδας The Daily Mirror και μέσα στο επόμενο διάστημα θα συστήσει στο ελληνικό κοινό το brand μέσα από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα mirror.gr.