Φλωρινιώτης & Πανταζής: Ήταν γνωστή η χρόνια κόντρα τους - Το μεγάλο αντίο του Λευτέρη παρά τις διαφορές τους

Με το που πληροφορήθηκε το θάνατό του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Φλωρινιώτης & Πανταζής: Ήταν γνωστή η χρόνια κόντρα τους - Το μεγάλο αντίο του Λευτέρη παρά τις διαφορές τους

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 6/7 με τον τραγουδιστή να αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών στο νοσοκομείο Σωτηρία μετά τα προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε.

Το αντίο στον καλλιτέχνη είναι μεγάλο από τη στιγμή, που έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση με την οικογένειά του να παραμένει συγκλονισμένη, καθώς δεν είχε προετοιμαστεί για αυτήν την τραγική κατάληξη.

Ανάμεσα στους τραγουδιστές, που μετέφεραν το αντίο τους είναι ο Λευτέρης Πανταζής παρά τις διαφορές, που είχα οι δύο τους (δείτε εδώ τι είχε συμβεί).

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πανταζή για το θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη

Μέσα από το Breakfast at star ο Πανταζής είπε χαρακτηριστικά:

«Έφυγε ένας καλός συνάδελφος που είχε κάνει την πορεία του στη δισκογραφία. Ήμουν πολύ καλός φίλος με την οικογένειά του, με τον αδερφό του Αντώνη Λορέντζο, με τον οποίο παίζαμε και ποδόσφαιρο και έχουμε τραγουδήσει και μαζί.

Τον Γιαννάκη τον θαύμαζα πάντα να είναι ελαφρύ το χώμα, που τον σκεπάζει και καλό παράδεισο. Τι άλλο να σχολιάσω; Τι άλλο να πω; Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό φεύγουν πολλοί γνωστοί και άγνωστοι φίλοι μας και στεναχωριόμαστε γι’ αυτό. Έχω χρόνια να μιλήσω μαζί του», είπε ο Λευτέρης Πανταζής.

Η ανακοίνωση της κόρης του, Άννας

«Γενικά, εκτός από το ΧΑΠ που τυραννιόταν τον τελευταίο χρόνο με τον πνεύμονα του, ήταν υγιέστατος εκτός από την αναπνοή του. Στην αρχή έπαιρνε μόνο οξυγόνο, μετά άρχισε και έβγαινε. Βέβαια, ο μπαμπάς μου ήταν μη του δώσεις και αέρα...Δεν έκανε ό,τι του έλεγαν οι γιατροί, έβγαινε έξω, διασκέδαζε δεν έκανε ότι του έλεγαν. Πήγαινε τραγούδαγε κρυφά».

Και συνέχισε: «Δεν αισθανόταν καλά και το οξυγόνο του έπεφτε. Μου έλεγα δεν είμαι καλά θέλω να με πάτε στο νοσοκομείο, από την άλλη έλεγε και τι να μου κάνουν, πάλι έτσι θα είμαι. Έτσι αποφασίσαμε και πήγαμε, για να δυναμώσει. Όταν μπήκαμε στο νοσοκομείο μου είπαν οι γιατροί ότι είναι δύσκολη η κατάστασή του. Είχα πάει και τον είδα την Κυριακή το βράδυ. Του είπα είσαι στα καλύτερα χέρια εδώ στο Σωτηρία, να νιώθεις ασφάλεια. Μου λέει το ξέρω, αλλά ό,τι και να μου κάνουν αν δεν μπορώ να δουλέψω τι να την κάνω τέτοια ζωή;».

«Του έλεγαν οι γιατροί δεν θα σηκωθείς καθόλου από το κρεβάτι. Όταν έφυγαν όλοι από το δωμάτιο αυτός πήγε να σηκωθεί με το λάπτοπ του γιατί παρακολουθεί τις εκπομπές, και έπεσε πάνω στο λάπτοπ. Έπαθε ανακοπή, του κόπηκε η ανάσα. Δεν έπρεπε να σηκωθεί...», εξομολογήθηκε.