Μετά θάνατον αποκάλυψη: Το πραγματικό πρόσωπο του Γιάννη Φλωρινιώτη

Όλη η αλήθεια για το ποιος ήταν μακριά από τις κάμερες και την δημοσιότητα

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Δυο ημέρες έχουν περάσει μόνο από τον θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη (6 Ιουνίου 2023). Συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ακόμα τον χαμό του. Η Γωγώ Γαρυφάλλου κλαίει ασταμάτητα (δείτε εδώ τη νέα της συνέντευξη) ενώ οι τηλεοπτικές εκπομπές δεν σταματούν τα αφιερώματα.

Το πρωί της Πέμπτης 8/6, μάλιστα, ο Νίκος Κοκλώνης, που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με τον Γιάννη παραχώρησε στην εκπομπή Super Κατερίνα μια συγκλονιστική συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για τον αγαπημένο τραγουδιστή, αποκαλύπτοντας πτυχές του χαρακτήρα του που λίγοι γνώριζαν μέχρι σήμερα.

Οι αποκαλύψεις του Νίκου Κοκλώνη για τον Γιάννη Φλωρινιώτη

«Εγώ έμενα στον 3ο όροφο, η Αννούλα, ο Νικολάκης και ο Γιάννης στον 2ο. Μεγάλωσα με τον Γιάννη Φλωρινιώτη. Όλη η γειτονιά άκουγε τα τραγούδια του. Ήταν ένας άνθρωπος που αν δεν τον γνώριζες δεν μπορούσες να καταλάβεις το πόσο καλόκαρδος ήταν. Βοηθούσε όλη τη γειτονιά, είχε δεν είχε χρήματα.

Ο Φλωρινιώτης ήταν δύο φορές πιο σταρ από τον Σάκη Ρουβά, στα χρόνια του. Δεν φοβήθηκε να βγει με τα λαμέ στην πίστα, όταν στην Αμερική ο Έλβος είχε αρχίσει να ντύνεται στα λαμέ. Η φωνή του ήταν μοναδική και βγήκε στην πίστα και έλαμπε. Σόκαρε την τότε εποχή. Η ψυχή του ήταν ό,τι καλύτερο. Δεν ξέρω αν θα ξαναβγάλουμε Φλωρινιώτη. Πολεμήθηκε. Το κατεστημένο δεν τον άφησε να βγει στην τηλεόραση. Ήθελα και να έρθει στο J2US και να κάνουμε πράγματα, αλλά είχε πάρα πολλά εμπόδια. Αυτό που μένει είναι μακάρι να είχαμε όλοι την καρδιά του. Συνδύαζε και φωνή και καρδιά και ταμπεραμέντο και δεν φοβόταν.

Το σπίτι του Γιάννη ήταν ανοιχτό πάντα, δεν έκλειναν οι πόρτες».

Τι ώρα και που θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του

Στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1, ανακοινώθηκε η ώρα και η τοποθεσία που θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του και φίλοι, συγγενείς και πρώην συνεργάτες θα τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία.

Όπως ειπώθηκε, η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Παρασκευή 9/6 στις 14:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου απέναντι από το λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια θα ταφεί στο νεκροταφείο του Σχιστού.