«Πριν πάρει κανείς οριστικές αποφάσεις γιατί το διαζύγιο είναι οριστικό...» - Η εξομολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Μαρέβα και τα παιδιά

Η συνέντευξη του στην εκπομπή Πάμε Δανάη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Πριν πάρει κανείς οριστικές αποφάσεις γιατί το διαζύγιο είναι οριστικό...» - Η εξομολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Μαρέβα και τα παιδιά

Καλεσμένος στην εκπομπή Πάμε Δανάη βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα 8/6 το πρωί. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε τόσο για την πολιτική, όσο και για την οικογένεια του και το γάμο του με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Επίσης, αναφέρθηκε στον κορωνοϊό που βγήκε θετικός πριν μερικές ημέρες και τον έκανε να χάσει το ταξίδι του στο Άγιο Όρος.

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Τον κορωνοϊό τον πέρασα πολύ ήπια. Όπως μου έλεγε και το επιτελείο μου "ούτε ο Covid άντεξε τους ρυθμούς μου και με εγκατέλειψε γρήγορα". Δεν μου άφησε απολύτως τίποτα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ακόμη εδώ, δεν έχει εξαφανιστεί. Δεν είναι πια πανδημία προφανώς, έχουμε δυνατότητα να τον θεραπεύουμε και με φάρμακα που δεν είχαμε στην αρχή της πανδημίας. Έχουμε τα εμβόλια. Πιστεύω πια ότι και για τον coved όπως και για τη γρίπη θα εμβολιαζόμαστε μια φορά τον χρόνο για να περιορίζουμε τις αρνητικές επιπτώσεις», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια δεν δίστασε να αναφερθεί και στο Tik Tok, στο οποίο σκίζει και μάλιστα πριν μερικές ημέρες έγινε viral με μια ανάρτηση του.

«Το TikTok έδειξε αυτός που είμαι πραγματικά. Έτσι είμαι. Πολλές φορές συναντώ συμπολίτες μας από κοντά και αυτό που ακούω να μου λένε είναι "είσαι διαφορετικός από κοντά από την τηλεόραση" λέω λογικό είναι. Το TikTok ακριβώς μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε το πως είμαστε πραγματικά με έναν καινούργιο τρόπο. Αφορά πρωτίστως τη νεολαία. Μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε τη γλώσσα της νεολαίας και ποια είναι τα θέματα την απασχολούν.

Οι νέοι δεν μας ψήφισαν μόνο λόγω TikTok, αλλά επειδή μιλήσαμε για τα πραγματικά τους προβλήματα. Οπότε εγώ το χαίρομαι το TikTok και μου δίνει τη δυνατότητα να αυτοσαρκάζομαι, να κάνω πλάκες και να βγάζω ένα μέρος της έντασης από την δουλειά. Πρέπει που και που να μας δίνεται η δυνατότητα να χαλαρώνουμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, αναφέρθηκε στα παιδιά του και το πως τα μεγάλωσε με την Μαρέβα, ώστε να μην φέρονται αλαζονικά λόγω της οικογένειας τους και τη θέση που είχε του Πρωθυπουργού.

Στην ερώτηση για το τι θα έκανε αν τα παιδιά του είχαν σχέση με κάποιον που στηρίζει άλλο κόμμα, απάντησε: «Θα αντιδρούσα με πολύ χιούμορ, θα προσπαθούσα να τους πάρω με την μεριά μου αλλά δεν νομίζω ότι έχω αφήσει ποτέ την πολιτική να επηρεάσει τις προσωπικές σχέσεις των παιδιών μου. Αφήνω πάντα τα παιδιά να μας συστήσουν τους συντρόφους τους».

«Δέχομαι κριτική από τα παιδιά μου. Πλέον αντιδρώ καλύτερα από ότι αντιδρούσα στο παρελθόν. Πρέπει να δεχόμαστε την κριτική, αρκεί να είναι τεκμηριωμένη. Και η σύζυγός μου και τα παιδιά μου είναι πολύ αυστηροί κριτές», εξομολογήθηκε στη συνέχεια.

Όσον αφορά για την προσωπική του ζωή με την Μαρέβα, αποκάλυψε τις δυσκολίες που πέρασαν και χώρισαν για ένα χρονικό διάστημα.

«Περάσαμε μεγάλες δυσκολίες με τη Μαρέβα, για χρόνια δεν ήμασταν μαζί και ξεπεράσαμε την δυσκολία με το να μην χρεώσουμε αποκλειστικά στον άλλο την ευθύνη για τα προβλήματα. Σε μια σχέση φταίνε και οι δυο και πρέπει να ξεπεράσεις την πίκρα ή την οργή της στιγμής. Ταυτόχρονα πρέπει να είσαι απόλυτα ταγμένος στα παιδιά. Εμείς δώσαμε χρόνο και δεν είπαμε ποτέ κακές κουβέντες για τον άλλο και όταν ξαναβρεθήκαμε μαζί επανατοποθετήσαμε την σχέση μας σε άλλη βάση και είμαστε καλύτερα από ποτέ. Δεν λέω ότι μια σχέση όταν περνάει σχέση μπορεί να ξαναφτιάξει...

Πιστεύω πριν πάρει κανείς οριστικές αποφάσεις και το διαζύγιο είναι οριστικό πρέπει να δίνει χρόνο και να αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα δεν είναι πάντα καλύτερα όταν ψάχνει μια νέα εναλλακτική. Δουλέψαμε και με ειδικούς για την σχέση μας και πρέπει να απενοχοποιήσουμε την ψυχολογική υποστήριξη», εξομολογήθηκε.

«Είμαι αρκετά προβλέψιμος περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, μου αρέσει να αθλούμαι τσακώνομαι με την οικογένεια όταν πηγαίνω για ορεινή ποδηλασία. Μια εβδομάδα πριν με πήρε έξαλλη η Μαρέβα και μου είπε "είδες τι έπαθε ο πρωθυπουργός του Βελγίου; Έκανε ποδήλατο και έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του". Την καθησύχασα και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε μια γυάλα», συμπλήρωσε.