Μαίρη Συνατσάκη: «Το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι, θα αποφασίσει εκείνη το κοινωνικό της φύλο»

Η εξομολόγηση για τη γέννα και τη ζωή της με τον Ίαν Στρατή

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαίρη Συνατσάκη: «Το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι, θα αποφασίσει εκείνη το κοινωνικό της φύλο»

Μετά την γέννηση της κόρης της, η Μαίρη Συνατσάκη επέστρεψε στο Youtube με ένα ολοκαίνουργιο βίντεο στο οποίο απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των διαδικτυακών της φίλων σχετικά με τον τοκετό, τη ζωή της με ένα παιδί στο σπίτι, αλλά και την ερωτική της σχέση με τον Ίαν Στρατή.

Μεταξύ άλλων ωστόσο, εξήγησε τον λόγο που αναφέρθηκε στο παιδί της ως βιολογικά κορίτσι, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στο πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα.

Η απάντηση της Μαίρης Συνατσάκη για την κόρη της

«Θέλω να απαντήσω στην ερώτηση για το αν θεωρείς φυσιολογικό να λες ότι το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι. Προέκυψε από το post που είχα ανεβάσει την ημέρα της Γυναίκας με μία φωτογραφία με την μικρή και από συνομιλία μου με την Γωγώ Δελογιάννη, την σεφ που είναι και φίλη μου (δείτε την ανάρτηση). Θέλω να πω ότι μου φαίνεται τελείως φυσιολογικό να εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο γιατί είμαι ένας άνθρωπος που πρεσβεύει κάποια πράγματα. Δεν τα πρεσβεύω διακοσμητικά για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά τώρα που έγινα μανουλίτσα δεν θα ισχύουν για εμένα. Είναι πράγματα που πιστεύω βαθιά στην ψυχή μου.

Μου φαίνεται απολύτως λογική η έκφραση βιολογικά κορίτσι γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Είναι βιολογικά κορίτσι. Τα θέματα κοινωνικού φύλου που προκύπτουν μετέπειτα στην ζωή -όχι πολύ αργότερα- οι άνθρωποι αποκτούν μία τέτοια αίσθηση κι από 4 χρονών. Αν το κοινωνικό της φύλο είναι διαφορετικό από το βιολογικό, ποια είμαι εγώ να πω το οτιδήποτε; Θέλω πολύ περισσότερο να υπάρξει στο δικό μου το παιδί αυτή η ελευθερία και δεν θέλω να προοικονομίσω τίποτα και μην αγχώνεστε τα παιδιά δεν μπερδεύονται από την πολλή ελευθερία και την αποδοχή. Αλλιώς δημιουργούνται τα προβλήματα γιατί άκουσα πολλούς να το κοροϊδεύουν στο Twitter» συνέχισε η Μαίρη Συνατσάκη.

Η γέννα και οι δυσκολίες

«Γενικά πήγαν όλα καλά, ήταν μια θετική εμπειρία τοκετού. Νομίζω ότι πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια για να δω το πραγματικό άγχος που είχα για αυτή την εμπειρία που λέγεται γέννα, το οποίο θεωρώ απολύτως φυσιολογικό. Γέννησα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ήταν προγραμματισμένη καισαρική και ήταν απόφαση του γιατρού μου, την οποία στηρίζω. Δεν με ενδιαφέρει να σκεφτώ αν θα μπορούσα να έχω αποφύγει την καισαρική, εγώ έβλεπα τα καρδιογραφήματα, έβλεπα ότι είναι ένα παιδί που οι παλμοί του δεν ήταν τόσο ζωηροί όσο θα έπρεπε και σκοπός ήταν τα πράγματα να γίνουν με ασφάλεια. Εμένα λοιπόν, με βοήθησε πάρα πολύ η ανοιχτή επικοινωνία με τον γιατρό μου», είπε αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη.

Και συνέχισε: «Στην καισαρική σηκώνεσαι πολύ γρήγορα να περπατήσεις, εγώ όμως δυσκολεύτηκα με την αφαγία που κράτησε σχεδόν 20 ώρες. Επειδή όμως όταν μπαίνεις στην καισαρική πρέπει να μην έχει φάει, ήμουν περίπου 36 ώρες σε αφαγία. Έχω κάποια κενά μνήμης, δεν θυμάμαι ακριβώς την ροή, αλλά θυμάμαι όταν ήρθε η μαία και μου την έβαλε στο στήθος για τον πρώτο θηλασμό. Η δική μου εμπειρία θηλασμού ήταν μια εύκολη εμπειρία θηλασμού, την οποία εύχομαι σε οποιονδήποτε άνθρωπο θέλει να θηλάσει αλλά για εμένα ο οποιοσδήποτε τρόπος υπάρχει για να ταΐσεις το παιδί, είναι ο σωστός για τον κάθε άνθρωπο. Τώρα είμαστε στους 6 μήνες και συνεχίζω να θηλάζω αποκλειστικά, γιατί άργησα πολύ να εντάξω το μπιμπερό και ενώ τα έχω δοκιμάσει, δεν αλλάζει κάτι».

Η ερωτική ζωή με τον Ίαν Στρατή μετά τον τοκετό

«Η σεξουαλική ζωή είναι ένα πολύ προσωπικό κομμάτι. Δεν σας έχω μιλήσει με αυτό τον τρόπο ποτέ εδώ στο κανάλι και ούτε και τώρα θα το κάνω. Περίπου 6 με 8 εβδομάδες μετά τον τοκετό, δεν επιτρέπεται η ερωτική επαφή. Αυτό από μόνο του αλλά και όλη η αλλαγή στο σώμα και στην καθημερινότητα, φέρνουν μια δυσκολία. Η λίμπιντο του ζευγαριού πέφτει αρκετά εκείνη την περίοδο γιατί νομίζω είναι και από την φύση το να δίνεις εκείνη την περίοδο όλη την προσοχή σου στο παιδί. Οι αλλαγές είναι πάντα επικίνδυνες για την ισορροπία, αλλά νομίζω ότι το κλειδί είναι η επικοινωνία. Δώστε χρόνο», εξομολογήθηκε.