«Πάλευα με τη λευχαιμία! Κόντεψα να πεθάνω! Θα τον ξηλώσετε;» - Η επικοινωνία του Μητσοτάκη με τη Ρεγγίνα Μακέδου

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Πνευματικού

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Τεράστιο σάλο είδαμε να δημιουργούν οι δηλώσεις του κ. Πνευματικού, πρώην υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ, καθώς έθιξε ένα πολύ ιδιαίτερο ζήτημα, που άγγιξε όσους παλεύουν με τον καρκίνο και όχι μόνο.

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι “δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας”. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω.

Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει; Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα: Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πάει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τη γυναίκα μου στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει ήταν πραγματικά πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα.

Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν… Ακούγεται λίγο κυνικό – Δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο», είχε πει ο κ. Πνευματικός.

Εν ολίγοις, ο κ. Πνευματικός προκάλεσε και δίχασε την κοινή γνώμη, λέγοντας πως επιβαρύνουν το σύστημα υγείας οι καρκινοπαθείς τελευταίου σταδίου. Ανάμεσα σε όσους ξέσπασαν είναι και η Ρεγγίνα Μακέδου, μια γυναίκα, που έχει νικήσει - πολύ γενναία - δύο φορές τη λευχαιμία και έτσι δημοσίευσε ένα βίντεο στο tik tok.

Δείτε επίσης: Ρεγγίνα Μακέδου: Δείχνει χωρίς φόβο στην κάμερα τις αλλαγές στο σώμα της μετά τη μάχη με τη λευχαιμία

Η γυναίκα με το εν λόγω βίντεο ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να ξηλώσει τον υποψήφιο βουλευτή του, καθώς πρεσβεύει επικίνδυνες απόψεις. Στη συνέχεια, με μία νέα ανάρτησή της έκανε γνωστό, πως ο κ. Μητσοτάκης είδε το βίντεο και πως μετά από παραίτηση του ο κ. Πνευματικός αποτελεί παρελθόν από το κόμμα.

Το ξέσπασμα της Ρεγγίνας Μακέδου και η επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Δεν θα το πίστευα ποτε !!!!! Εκτός Βουλής και εκτός ψηφοδελτίου ο κ. Πνευματικός και πριν 5 λεπτά μιλούσα στο τηλέφωνο με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος μου είπε ότι είναι κάθετα αντίθετος σε τέτοιες δηλώσεις, ότι είδε το βίντεο μου και ότι λυπάται που τόσοι άνθρωποι με καρκίνο ένιωσαν άσχημα! Μέσω του Win Cancer έγινε η επικοινωνία και ναι είναι ένα βήμα να μας ακούν οι πολιτικοί.
Μη ξεκινήστε τις πολιτικές διαμάχες δεν με αφορούν! Εύχομαι να μην υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις ξανά από πολιτικούς από κανένα κόμμα καμία παράταξη! Δεν με ενδιαφέρει το κόμμα ο καρκίνος δεν είναι πολιτική! Ευχαριστώ για την άμεση αντίδραση», έγραψε η Ρεγγίνα Μακέδου.

Η ανάρτηση του Πνευματικού μετά το σάλο με τις δηλώσεις του

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά.», έγραψε ο κ. Πνευματικός.