«Μια γυναίκα δε μπορεί να κοινωνήσει γιατί έχει περίοδο...» - Οργισμένη και έντονη η Μελέτη με τους κανόνες της εκκλησίας

«Όταν ήμουν 14 ένιωσα...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Μια γυναίκα δε μπορεί να κοινωνήσει γιατί έχει περίοδο...» - Οργισμένη και έντονη η Μελέτη με τους κανόνες της εκκλησίας

Αντίδραση είδαμε να προκαλεί η πρόσφατη απόφαση ιερέα να ντύσει δύο νεαρά κορίτσια ως διάκονους στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, κάτι που για πολλούς ξεπερνάει τους κανόνες, που ορίζει η εκκλησία.

Πιο αναλυτικά, ο Πατέρας Αλέξανδρος επικοινώνησε το ζήτημα στα social media και γενικότερα έχει δώσει το παράδειγμα, πως δεν δίνει βάση στα φύλα, παρά μόνο στην αγάπη, αφού έχει βαφτίσει το παιδί ομόφυλου ζευγαριού ηθοποιών.

Το θέμα της απομάκρυνσης του ιερέα μετά την τελευταία του κίνηση δημιούργησε αντιδράσεις και μάλιστα σχολιάστηκε την Παρασκευή (9/6) στο Mega Καλημέρα με την Ελεονώρα Μελέτη να ξεσπάει (δείτε εδώ τη σημαντική απόφαση, που έχει πάρει η Ελεονώρα Μελέτη για την κόρη της).

Το ξέσπασμα της Ελεονώρας Μελέτη για κομμάτια της θρησκείας

«Εγώ δε βρίσκω κάποιο λάθος σε όλο αυτό. Θεωρώ ότι κάποιοι κανόνες της εκκλησίας, που σέβομαι απόλυτα, θα έπρεπε να αναθεωρηθούν γιατί βρισκόμαστε σε μια εποχή, που δε θα έπρεπε να εξαιρείται κανείς, ειδικά από οτιδήποτε έχει να κάνει με το δρόμο του Θεού και την οικογένεια της εκκλησίας.

Όταν μια γυναίκα δε μπορεί να κοινωνήσει γιατί έχει περίοδο, εγώ που είμαι 44 μπορώ και να το ερμηνεύσω, όταν όμως ήμουν 14 δε μπορούσα να το ερμηνεύσω και ένιωσα παρείσακτη. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξετε, οι άνθρωποι, που πιστεύετε και στηρίζετε την αγάπη του θεού! Αυτό που βλέπω εγώ είναι υγιές, αυτό που ακούω δεν είναι!

Αυτά είναι κινήσεις, που προσπαθούν να φέρουν τους νέους στην εκκλησία, αυτό αντιλαμβάνομαι. Οι γυναίκες δεν έχουν αυτό το πνευματικό υπόστρωμα; Δεν καταλαβαίνω», είπε Ελεωνόρα Μελέτη.

«Έχοντας κλείσει τα 38, κατέψυξα όπως είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, τα ωάρια μου»

«Σαν σήμερα το 2017 έκανα ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου. Πάγωσα το χρόνο. Έχοντας κλείσει τα 38, κατέψυξα όπως είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, τα ωάρια μου, κάνοντας του ένα σπουδαίο δώρο. Πριν από 6 χρόνια το θέμα της κρυοσυντήρησης ήταν ακόμα λίγο… αμήχανο. Δεν το πολύ μοιραζόσουν με τρίτους γιατί οι άλλοι σε έβλεπαν λίγο ωσάν … “κακομοίρα”. Που σε έχουν πάρει τα χρόνια κ δεν έχεις παιδί, που τα έχεις όλα αλλά δεν έχεις ένα σύντροφο να κανείς οικογένεια, που τι τις ήθελες τις καριέρες κ τα άφησες όλα πίσω!

Η φωτογραφία είναι λίγες ώρες μετά τη διαδικασία! Η ανακούφιση , η ικανοποίηση, η χαρά, η ξεγνοιασιά είναι μερικά από τα συναισθήματα που θυμάμαι να νιώθω!

Στη δεύτερη φωτογραφία, είναι η “αναμνηστική” που λένε, από τα αυγουλάκια. Στη στέλνουν με mail, κάτι σαν οικογενειακή φωτογραφία! Ακόμα δεν τα έχω χρειαστεί. Έχω χρόνο όμως να τα χρειαστώ όποτε θέλω, κ αυτά θα είναι εκεί να περιμένουν!

Ποτέ δεν θα σταματήσω να φωνάζω, με τη πρώτη ευκαιρία, το σπουδαίο δώρο που έχει χαρίσει σε μας τις γυναίκες η επιστήμη. Ένα δώρο σε όλες! Σε εκείνες που θέλουν να το καθυστερήσουν, σε εκείνες που δεν έρχεται, εκείνες που δεν μπορούν , εκείνες που αρρώστησαν, που δεν θέλουν ακόμα, που κάνουν καριέρα, που δεν έχουν σύντροφο, που δεν το αποφασίζουν, που δεν έχουν τις συνθήκες», σημείωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.