«Πριν μερικές ημέρες...» - Η κατάσταση της υγείας της Παλιοσπύρου μετά το πολύ σοβαρό χειρουργείο που έκανε

«Έχω κάνει περίπου 20...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Πριν μερικές ημέρες...» - Η κατάσταση της υγείας της Παλιοσπύρου μετά το πολύ σοβαρό χειρουργείο που έκανε

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξέπληξε το κοινό μέσα από την συμμετοχή της στην εκπομπή Είμαστε μαζί, καθώς έχει αναλάβει το κομμάτι της παρουσίασης μιας στήλης με συνεντεύξεις ανθρώπων, που έχουν μια ιδιαίτερη ιστορία να πουν (δείτε εδώ τα πρώτα της λόγια).

Η γυναίκα την Παρασκευή (9/6) έδωσε το παρόν αυτή τη φορά στο πλατό της εκπομπής, καθώς θέλησε μαζί με την Σοφία Αλιμπέρτη να μιλήσει για τον εαυτό της εξιστορώντας όσα βίωσε με την επίθεση βιτριόλι.

Η Παλιοσπύρου μοιράστηκε με τον κόσμο τη σημερινή κατάσταση της υγείας της και όσα συμβαίνουν στη παρούσα φάση με τα χειρουργεία, που κάνει αλλά και τα στάδια, που αναμένεται να ακολουθήσει στο μέλλον.

Η εξομολόγηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο Είμαστε Μαζί

«Είμαι καλά. Αυτή την περίοδο αναρρώνω, γιατί είχα ένα σημαντικό χειρουργείο πριν μερικές ημέρες. Πήγε καλά από ότι λέει η γιατρός μου, εγώ ακόμα περιμένω να δω τα αποτελέσματα γιατί αυτά δε φαίνονται αμέσως θέλουν μερικούς μήνες, να κάτσουν οι ιστοί, να δέσουν και να φανεί το αποτέλεσμα.

Αλλά σε γενικές γραμμές πήγε καλά δόξα τον θεό, γιατί ήταν λίγο ζόρικο. 20 Μαΐου, πρόσφατα έκλεισα τρία χρόνια. Έχω κάνει περίπου 20 χειρουργεία, λίγο λιγότερο από 20... Δεν έχω κλάψει ποτέ, όταν μπαίνοντας στο χειρουργείο, συνήθως είμαι ψύχραιμη, γιατί έχω βάλει στο μυαλό μου, ότι το κάθε χειρουργείο θα με κάνει καλύτερη, ότι θα με βελτιώσει και είναι για το καλό μου», είπε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Δεν έχω νιώσει θυμό, δεν νιώθω μίσος! Δεν με απασχολεί...»

«Για να σου είμαι ειλικρινής, δεν ήταν το πρώτο πράγμα που μου είχε προταθεί όσον αφορά την τηλεόραση. Είχα κάνει κάποιες συζητήσεις αλλά ένιωθα ότι δεν ήταν αυτό που μου ταίριαζε. Όταν μου είπαν το σκεπτικό της εκπομπής ενθουσιάστηκα αρχικά γιατί έλειπε από την ελληνική τηλεόραση κάτι τέτοιο.

Το concept με ενθουσίασε από μόνο του, ειδικά όταν έπεσε η ιδέα στο τραπέζι να συμμετέχω με τον δικό μου τρόπο, που να μπορώ μέσα από το δικό μου βίωμα να προσφέρω και να συναντώ άλλους ανθρώπους που έχουν κι εκείνοι το δικό τους βίωμα και τη δική τους ιστορία».

Στη συνέχεια, με αφορμή το Ioanna Paliospirou Foundation, η ίδια μοιράστηκε την επαφή που είχε με μία έφηβη η οποία κάηκε όταν ήταν μωρό.

«Από την πλευρά της επικοινώνησαν μαζί μου. Όταν ήταν μωρό, ήταν στο σπίτι των παππούδων της, πήρε φωτιά το σπίτι, κάποιοι πέθαναν κι εκείνη κάηκε ως μωρό... Οι γονείς της μεγαλώνοντας προσπάθησαν να τη βοηθήσουν, είχε στήριξη, έχει φτάσει σε έναν βαθμό πολύ καλό μέχρι σήμερα, όμως δεν μπορούσε να συμμετέχει στις πανελλήνιες και να μπει στο πανεπιστήμιο γιατί είχε κάψει τα χεράκια της και δεν μπορούσε να γράψει γιατί είναι κολλημένα και είχαν καεί οι φωνητικές της χορδές, οπότε ούτε προφορικά μπορούσε να δώσει και δεν μπορεί να συμμετέχει ούτε μέσω του 5% των αναπήρων. Κι αυτό γιατί δεν υπήρχε η πάθηση του εγκαύματος στη λίστα. Έχω κάνει συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, ήταν θετική και θα το προχωρήσει».

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της, είπε: «Έχω μπει καμιά εικοσαριά φορές στο χειρουργείο. Ήδη έχω προγραμματισμένο το επόμενο χειρουργείο μου. Χθες ήμουν στην γιατρό μου. Έχω στην πλάτη μου αυτή τη στιγμή σαν δύο μπαλόνια που προσπαθούν να μου ξεχειλώσουν το δέρμα, ώστε να το πάρουν από την πλάτη και να το φέρουν στον λαιμό, γιατί αυτή τη στιγμή έχω λειτουργικό πρόβλημα στον λαιμό. Σε μερικές μέρες θα γίνει το χειρουργείο εδώ στη Ελλάδα.

Παλιά έβλεπα ένα όμορφο κορίτσι στον καθρέφτη, πλέον μια δυναμική γυναίκα. Δυσκολεύτηκα πιο πολύ στο να βρω το θάρρος να κοιτάξω εγώ τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Θυμάμαι ότι οι γιατροί με πίεζαν γιατί έπρεπε να φύγω από το νοσοκομείο κι εγώ είχα άρνηση. Με πήρε περίπου τρεις εβδομάδες να το κάνω.

Κανένα θύμα δεν νιώθει πλήρη δικαίωση, ακόμα και αν ο άλλος καταδικαστεί και ισόβια. Εγώ έχω φύγει από αυτό το κομμάτι, τελείωσε αυτό το κομμάτι όταν τελείωσε και το δικαστήριο. Εννοώ ψυχολογικά. Δεν έχω νιώσει θυμό, δεν νιώθω μίσος. Δεν είχα την πολυτέλεια να αφιερώσω χρόνο και φαιά ουσία για να θυμώνω, γιατί είχα τόσα πράγματα να διαχειριστώ.

Για μένα συγχώρεση είναι να μην το σκέφτομαι, να μην την σκέφτομαι. Δεν με απασχολεί τι θα συμβεί σε εκείνη, έχουν αποφασίσει άλλοι. Δεν είμαι εγώ σε θέση να αποφασίσω τι θα της συμβεί και δεν θέλω να μπω εγώ σε αυτή τη θέση. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο να αποφασίζεις για τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, εγώ το καταλαβαίνω και ας έχω υποστεί ό,τι έχω υποστεί από έναν άλλον άνθρωπο. Για μένα συγχώρεση είναι να μπορώ να πορεύομαι χωρίς τα αρνητικά συναισθήματα που λέγαμε πριν».

Τέλος, μίλησε και για την προσωπική της ζωή: «Γενικά δεν απαντώ σε τέτοια πράγματα. Είμαι νέος άνθρωπος. Με φλερτάρουν οι άντρες, αλλά πλέον είναι διαφορετικοί άντρες, εννοώ σε χαρακτήρα. Υπάρχει μια διαφορά. Έχω ενθουσιαστεί, αλλά δεν έχω ερωτευτεί μετά από αυτό. Η Ιωάννα θέλω να είναι ευτυχισμένη και ερωτευμένη. Θέλω να κάνω οικογένεια αλλά δεν είναι αυτοσκοπός μου».