Κηδεία Γιάννη Φλωρινιώτη: Τον έντυσαν Βασιλιά - Αυτή την στολή του φόρεσαν

Όπως ο ίδιος επιθυμούσε

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Παρασκευή 10/6 πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Γιάννη Φλωρινιώτη στον Άγιο Νικόλαο στον Πειραιά και πέρα από τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες του, πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί για να τον αποχαιρετήσει και να συμπονέσει τους αγαπημένους του ανθρώπους μέσα στον πόνο και την θλίψη που βιώνουν (δείτε εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εξόδιο ακολουθία). Το έργο του ήταν και είναι τόσο σπουδαίο που δεν θα μπορούσε να γίνει άλλωστε αλλιώς και δεν θα του άξιζε!

Υπάρχει μία στιγμή, ωστόσο, που έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της τελετής, όπου άνοιξαν το φέρετρό του για να βάλουν δίπλα του δύο αγαπημένα του αντικείμενα. Το ένα από αυτά είναι η κολόνια του και το άλλο το μικρόφωνό του.

Με αυτά τα ρούχα έθαψαν τον Γιάννη Φλωρινιώτη

Κανείς, όμως, δεν έχει αναφερθεί στα ρούχα που επέλεξαν να φορέσουν στον τραγουδιστή. Παρόλο, λοιπόν, που κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος πως ο Γιάννης Φλωρινιώτης θα έφευγε από τη ζωή, η σύζυγός του, Μάχη, η κόρη του, Άννα, και ο γιος του, Νίκος, γνώριζαν πως επιθυμία του ήταν να θαφτεί ως βασιλιάς, γι' αυτό και επέλεξαν την χαρακτηριστική του λευκή στολή με τα κεντημένα στρας σε διάφορα χρώματα και το καπέλο του.

Διαβάστε επίσης: Τραγική ειρωνεία με το στολισμό στην εκκλησία - Η συγκινητική κίνηση της Αννούλας για τον πατέρα της

Γιάννης Φλωρινιώτης στολή κηδείας

Τι συμβαίνει με την περιουσία του

Λίγη ώρα πριν πραγματοποιηθεί η κηδεία του Γιάννη Φλωρινιώτη, την Παρασκευή 9/6, η σύζυγός του Μάχη, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα, και προχώρησε σε δηλώσεις για την σχέση τους, "λυγίζοντας" μπροστά σε όλους.

Η ίδια, μάλιστα, αναφέρθηκε στη διαθήκη του καλλιτέχνη, εξηγώντας ποιες ήταν οι κινήσεις του πριν πεθάνει και πώς αποφάσισε να μοιράσει την περιουσία του.

«Με τον Γιάννη ήμασταν από μικρά παιδιά μαζί. Ήμουν ανήλικη όταν τον γνώρισα. Ήμουν 17 ετών όταν παντρεύτηκα. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι μου λείπει περισσότερο, γιατί δεν έχουμε καταλάβει ότι λείπει, μας ήρθε τελείως ξαφνικό, δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Δεν είχε κάποια τελευταία επιθυμία, γιατί δεν περίμενε κάτι τέτοιο, ούτε εκείνος ούτε και εμείς», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Του είπα “Πρέπει να πάμε και σε άλλο γιατρό" και μου είπε "Το ίδιο πράγμα γίνεται, όπου και να πάμε, οι ίδιες θεραπείες". Όπου και να πηγαίναμε, τα ίδια πράγματα γίνονται. Στον Γιάννη είχαμε κάνει τα πάντα. Μου είπε ότι υπήρχαν κάτι βιταμίνες από την Αμερική. Του είπα "Πιστεύεις ότι με τις βιταμίνες θα γίνεις καλά;". Και του λέω "Με συγχωρείς εγώ έχω κλείσει με κάτι γιατρούς από τη Σωτηρία" και πήγαμε. Τον έβαλα Πέμπτη πρωί μέσα, όλα καλά, οι γιατροί μου είπαν ότι ήταν δύσκολα, ήταν όλοι πάνω από τον Γιάννη».

Στο τέλος, αναφέρθηκε και στην κληρονομιά του συζύγου της, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος δεν είχε κάνει διαθήκη, ωστόσο είχε δηλώσει πώς θέλει να διαμοιραστεί.