Τέμπη: Εξελίξεις με την υγεία του μοναδικού επιζώντα από το 1ο βαγόνι - Μεταφέρεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία

Δείτε αναλυτικά τι συμβαίνει με το Γεράσιμο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τέμπη: Εξελίξεις με την υγεία του μοναδικού επιζώντα από το 1ο βαγόνι - Μεταφέρεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία

Έχουν περάσει σχεδόν 4 μήνες από την ημέρα, που έφυγαν από τη ζωή 57 άτομα λόγω της τραγωδίας, που συνέβη στα Τέμπη με τη σφοδρή σύγκρουση των τρένων, με το επιβατικό να έχει ως τελική κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

Ο 20χρονος Γεράσιμος είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι, ωστόσο ο νεαρός δίνει σοβαρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού δεν έχει βγει από τη ΜΕΘ (δείτε εδώ τι συμβαίνει με τα διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ).

Εξελίξεις με την υγεία του 20χρονου Γεράσιμου από την τραγωδία στα Τέμπη

Μέσα από νέες πληροφορίες, που κυκλοφορούν και σύμφωνα με το περιοδικό Secret και το Βασίλη Βενιζέλου λέγεται, πως ο Γεράσιμος θα χρειαστεί να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, όπου έγινε δεκτός, καθώς τις τελευταίες ημέρες ανοίγει τα μάτια του και σηκώνει ελαφρώς τα χέρια του.

Ο εκνευρισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τραγωδία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του MEGA, Live News, την Παρασκευή 19/5 και μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε, αφορούσε το ζήτημα της τραγωδίας στα Τέμπη και την μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

«Τι να ξεκαθαρίσω κύριε Ευαγγελάτε; Όταν γίνεται κοπτοραπτική για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, τι θέλετε να σας πω εγώ παραπάνω; Εγώ δεν θέλω να μιλήσω για τις συναντήσεις που έχω κάνει με πολλούς γονείς. Τις κρατώ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έτσι πρέπει. Είναι μεγάλο το βάρος και για εμένα. Το έχω αναλάβει με θάρρος πιστεύω αναγνωρίζοντας την ευθύνη μου, αλλά όχι και να βάζουν στο στόμα μου λόγια τα οποία δεν έχω πει, αυτό είναι απαράδεκτο.

Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω για το θέμα αυτό, παρά μόνο να επαναλάβω τη δέσμευσή μου ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί γρήγορα και θα κινηθεί, δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά πιστεύω ότι και η ίδια η Δικαιοσύνη το αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και αυτή είναι και η δέσμευση που αναζητούν και οι γονείς, ειδικά των νέων ανθρώπων που χάθηκαν.

Και το δεύτερο είναι ότι χρειαζόμαστε ασφαλή τρένα. Ήδη κάνουμε πολλά σημαντικά βήματα. Το έργο προχωράει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, σιγά σιγά ο κόσμος ξαναμπαίνει στο τρένο, αλλά θα χρειαστούμε χρόνο να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.