«Δεν μπορώ να ξεχάσω!» - Οι δραματικές ημέρες που πέρασε η Εύα Καϊλή στο κελί μακριά από την κόρη της

Όσα είπε στη νέα της συνέντευξη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Από την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή και μετά την απόφαση να της αφαιρέσουν το ηλεκτρονικό βραχιολάκι η ίδια έχει πάρει την απόφασή να ''σπάσει'' τη σιωπή της μέσα από μία σειρά από συνεντεύξεις, που παραχωρεί.

Μέσα από την ολλανδική ''De Standaard'' και συγκεκριμένα την 4η κατά σειρά συνέντευξή της η Καϊλή αναφέρθηκε αυτή τη φορά στη βαλίτσα με τα χρήματα, που βρέθηκαν στο σπίτι της καθώς και τη στιγμή τη σύλληψη (δείτε εδώ για όσα κατηγορείται ο σύζυγός της, Τζιόρτζι).

Η νέα συνέντευξη της Εύας Καϊλή στη De Standaard

«Κάλεσα τους λίγους Βέλγους που ήξερα», τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλλα και την Μαρί Αρένα. Ωστόσο, η Εύα Καϊλή αναφέρει ότι κανείς δεν ήξερε περί τίνος επρόκειτο. Ώσπου ξαφνικά φίλοι μου έστειλαν ένα άρθρο από την Soir στο τηλέφωνό μου που έγραφε ότι ο σύζυγός μου και ο Παντσέρι είχαν συλληφθεί. Είδα ότι αναφέρθηκαν χρηματικά ποσά. Τότε πανικοβλήθηκα.

Αρχικά δεν μου επιτρεπόταν να επικοινωνήσω με δικηγόρο. Με κράτησαν μακριά από την κόρη μου για ένα μήνα, που μέχρι τότε δεν ήταν ποτέ μακριά μας. Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό στην καρδιά της Ευρώπης. Τελείωσε και είμαι πιο δυνατή. Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω. Δεν μπορώ να δεχτώ αυτού του είδους τις διακρίσεις κατά των γυναικών.

Το Κατάρ είχε βοηθήσει την Ευρώπη με πετρέλαιο και φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μου είχε ζητήσει να είμαι υπεύθυνη στο κοινοβούλιο για τις σχέσεις με τα κράτη του Κόλπου. Αυτή η ομιλία στην οποία αναφέρεστε ήταν η μόνη φορά που έπαιξα πραγματικά πολιτικό ρόλο στο Κοινοβούλιο.

Είπα στο κοινοβούλιο –μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο– ότι στο Κατάρ ήταν πρωτοπόροι όσον αφορά τη θέσπιση κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους. Με αυτή την ομιλία ήμουν ακριβώς στην ίδια γραμμή με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Ήταν και η θέση του κοινοβουλίου. Αυτό που λέω δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνο αν το βγάλεις εκτός πλαισίου. Και η επίσκεψη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μια προσωπική πρόσκληση», είπε μεταξύ άλλων η Εύα Καϊλή.