«Είναι οπισθοδρομικά! Έχω τρελαθεί τώρα εγώ με αυτό που ακούω» - Το ξέσπασμα του Μουτσινά στις δηλώσεις του Κονδυλάτου για το ρόλο της γυναίκας

«Μας έχει λείψει η πατριαρχία; Τρέλα»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Είναι οπισθοδρομικά! Έχω τρελαθεί τώρα εγώ με αυτό που ακούω» - Το ξέσπασμα του Μουτσινά στις δηλώσεις του Κονδυλάτου για το ρόλο της γυναίκας

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, που πέρασε κυκλοφόρησαν οι δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου στο Χαμογέλα και πάλι σχετικά με το πως βλέπει εκείνος τη γυναίκα και την ευρύτερη θέση της στην κοινωνία (δείτε εδώ αναλυτικά τι είπε).

Πολλοί ήταν εκείνοι, που δε συμφώνησα μαζί του και έσπευσαν να εκφράσουν τη γνώμη του δημόσια, με το Νίκο Μουτσινά να είναι εμφανώς κάθετος και να παίρνει και εκείνος θέση τη Δευτέρα 12/6 μέσα από το Καλό Μεσημεράκι.

Το σχόλιο του Νίκου Μουτσινά στις δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου

«Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον να υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις. Όντως έχει ενδιαφέρον, δεν ξέρω γιατί, αλλά μέχρι εκεί. Εγώ αυτό δε μπορώ να το καταλάβω από έναν νέο άνθρωπο. Μας έχει λείψει η πατριαρχία; Τρέλα, ότι οι γυναίκες μας έχουν πάρει τις δουλειές... Έχω τρελαθεί τώρα εγώ με αυτό που ακούω, το νιώθετε...έχω καεί. Θα πάθω τρέλα τώρα… θα μου πεις: δε φταίει ο άνθρωπος, αυτά πιστεύει. Αλλά εγώ δε μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα.

Δεν είναι vintage αυτά, είναι οπισθοδρομικά. Έχει διαφορά, δεν είναι ωραίο. Είναι το ελενίτ, δεν το θες, θες να προχωρήσεις. Αν μία γυναίκα νιώθει ολοκληρωμένη φροντίζοντας έναν άντρα και πληρώνεται για αυτό, τότε οκ, είναι εργασία.

Αν δεν πληρώνεται και απλά είναι σύντροφος και πρέπει να τον υπηρετεί για να νιώσει ολοκληρωμένη, έχω προβληματιστεί, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ μεγάλες μπούρδες αυτές και η τηλεόραση έχει ευθύνη να φιλτράρει αυτά που παίζει και η δικιά μου επίσης», σχολίασε κλείνοντας το θέμα ο Νίκος Μουτσινάς.

Έλυσαν τις διαφορές τους στον αέρα Μπακοδήμου & Κονδυλάτος

Μία από τις παρουσιάστριες που αισθάνθηκε αρκετά άβολα με τα λόγια του είναι και η Μαρία Μπακοδήμου, η οποία τον κάλεσε στο πλατό του Γειά σου την Κυριακή 11/6 και οι δυο τους συζήτησαν το θέμα και "έλυσαν τις διαφορές τους" .

«Ένιωσα πολύ άβολα με αυτά που άκουσα. Θέλω να σε ρωτήσω. Πιστεύεις ότι μία γυναίκα πρέπει να μένει στο σπίτι, να μεγαλώνει παιδιά, να αφήσει απ’ έξω τον εαυτό της, το επάγγελμά της και να αφοσιωθεί στο σπίτι και σε έναν άντρα; Έναν άνθρωπο εξαρτημένο σκέφτεσαι δηλαδή;», ρώτησε αρχικά η Μαρία Μπακοδήμου και της απάντησε:

«Δεν πρέπει τίποτα, ο καθένας ας ζήσει όπως θέλει σε αρμονία με τον εαυτό του και τους άλλους. Όποια γυναίκα θέλει να εργαστεί δεν είπα εγώ να μην το κάνει. Θεωρώ ύψιστη ευθύνη των ανδρών, γιατί ηγούμαστε των κοινωνιών, επειδή είναι πατριαρχική κοινωνία, και θα έπρεπε να έχουμε εξασφαλίσει συνθήκες μεγαλύτερης ισότητας για τις γυναίκες. Μία γυναίκα που βρίσκεται στο σπίτι και φροντίζει τα παιδιά της δεν πρέπει να ακούγεται τόσο άσχημο όσο το έχουν καταντήσει άνθρωποι που δεν σέβονται τις γυναίκες τους και τις διατάζουν. Το λέω γενικά, αλλά δεν το έπαιξαν. Οι γυναίκα δεν έχει τη θέση που της αξίζει στην κοινωνία. Οι άντρες έχουμε χαλάσει τις δομές με το να μην έχουμε εξασφαλίσει την ισότητα για τις γυναίκες. Δεν εννοώ το τοξικό αρσενικό που μπαίνει στο σπίτι και ρίχνει χαστούκια. Ζούμε και γεννιόμαστε από τις γυναίκες. Είναι δυνατόν να δήλωνα ποτέ κάτι αρνητικό για τις γυναίκες;».

«Θα μπορούσες, γιατί έχουμε ακούσει πολλά κατά καιρούς από διάφορους άντρες. Έτσι όπως το είπες τώρα το κατάλαβα. Έχουμε πάλι μία απόσταση στις απόψεις μας αλλά δεν είναι αυτό που ακούστηκε χθες», κατέληξε εκείνη λήγοντας το θέμα.