Τρία χρόνια μετά τον θάνατό του: Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο τάφος του Κώστα Βουτσά - Αποκλειστικές φωτογραφίες του YOUWEEKLY

Βρεθήκαμε στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Τρία χρόνια πέρασαν (26 Φεβρουαρίου 2020) από τον θάνατο του αγαπημένου Κώστα Βουτσά. Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 στον Βύρωνα Αττικής, τέκνο προσφυγικής οικογένειας με καταγωγή από τους Επιβάτες Θράκης. Το οικογενειακό επίθετο ήταν «Σαββόπουλος», αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα λέγονταν και «βουτσιά». Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Ο Κώστας Βουτσάς σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).

Η προσωπική ζωή του Κώστα Βουτσά

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγιερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1966). Είχε άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) (Δείτε επίσης: Σπαρακτική η τελευταία κίνηση της Θεοδώρας και της Αλίκης πάνω στο φέρετρο του Κώστα Βουτσά)
και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της υποκριτικής. Είχε έναν προγονό από προηγούμενο γάμο με την τρίτη σύζυγό του, την πρώην μοντέλο και ηθοποιό Εύη Καραγιάννη, τον Άνθιμο Ανανιάδη, που είναι επίσης ηθοποιός.

Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με την επίσης ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία νυμφεύθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, το Φοίβο.

Εις το επανιδείν Κώστα

Στις 7 Φεβρουαρίου 2020 εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ με καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και λοίμωξη του αναπνευστικού. Απεβίωσε τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου 2020, έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας και σε ηλικία 88 ετών. Λίγες μέρες πριν εισέλθει στο νοσοκομείο συμμετείχε σε θεατρική παράσταση. Κηδεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Από την προηγούμενη ημέρα η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα (δείτε εδώ φωτογραφίες). Η ταφή του έγινε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το Youweekly.gr στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών

Η ομάδα του Youweekly.gr το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο Α' νεκροταφείο Αθηνών - στο οποίο γίνονται και ξεναγήσεις - κι έβαλε ένα λουλουδάκι στον τάφο του για πάντα αγαπημένου ηθοποιού.

Δείτε επίσης: Το YOUWEEKLY στο Α' νεκροταφείο Αθηνών - Πως είναι εν έτει 2023 ο τάφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη

πως ειναι σημερα ο ταφος του κωστα βουτσα

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την ξενάγησή μας στο νεκροταφείο αλλά και πολλά άλλα ταφικά μνημεία επώνυμων και σπουδαίων.