Βίκυ Καγιά: Στο Σαιν Τροπέ με τον Ηλία Κρασσά - Οι Gucci ομπρέλες και τα μικροσκοπικά μπικίνι

Το καυτό φιλί που αντάλλαξαν μπροστά στην κάμερα

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Λίγες ημέρες μετά το τελευταίο γύρισμα του Shopping Star από το οποίο και αποχώρησε με δάκρια στα μάτια (δείτε εδώ το βίντεο), η Βίκυ Καγιά ταξίδεψε, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον σύζυγό της, Ηλία Κρασσά, στο μαγευτικό Σαιν Τροπέ.

Η παρουσιάστρια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους ένα καρουζέλ από στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους εκεί με αυτό που φιλάει τρυφερά τον σύζυγό της να ξεχωρίζει με διαφορά.

Η ανάρτηση της Βίκυς Καγιά από το ταξίδι της

Το Σαιν Τροπέ είναι μια κοινότητα στο διαμέρισμα της Βαρ στη Νότια Γαλλία, στην ευρύτερη περιοχή της Κυανής Ακτής. Διάσημο για τους λαμπερούς και πλούσιους επισκέπτες του, αποκαλείται συχνά «η Μαρμπέγια της Γαλλίας». Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται σύμφωνα με την απογραφή του 1999 στους 5.542 κατοίκους.

Η ιστορία του Σαιν Τροπέ

Οι θρύλοι για τον κόλπο του Σαιν-Τροπέ ανάγονται πολλούς αιώνες πίσω. Ένας από αυτούς λέει ότι το όνομα προέκυψε από ένα χριστιανό μάρτυρα (παραφθορά του ονόματός του) από τα χρόνια της βασιλείας του Νέρωνα, τον Άγιο Τορπέ ('Αγιο Απόστολο Τρόφιμο). Αυτός αρνούμενος να απαρνηθεί την πίστη του αποκεφαλίστηκε και πέταξαν το πτώμα του σε μια βάρκα μαζί με ένα κόκκορα και ένα σκύλο. Η βάρκα αυτή παρασύρθηκε από τα ρεύματα και προσάραξε στο σημείο όπου είναι σήμερα ο κόλπος και η πόλη.

Στο διάστημα από το 1470 έως το 1672 την πόλη κυβερνούσαν ανεξάρτητοι άρχοντες προερχόμενοι από τις διάφορες συντεχνίες και εκλεγμένοι απευθείας από τους κατοίκους της πόλης. Ο άρχοντες είχαν το προνόμιο να συγκροτήσουν τον δικό τους στρατό και το 1637 κατάφεραν να απωθήσουν τα Ισπανικά γαλιόνια. Η πόλη δεν κατέβαλε φόρους και δεν ήταν υπό την εξουσία του Γαλλικού κράτους. Εντούτοις τα προνόμια αυτά αφαιρέθηκαν από τον βασιλιά Λουδοβίκο τον 14ο και η πόλη έκτοτε πέρασε στον έλεγχο της Γαλλίας.

Στη δεκαετία του '20 το Σαιν-Τροπέ άρχισε να προσελκύει διεθνείς προσωπικότητες της μόδας και άλλες διασημότητες. Κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα στις 15 Αυγούστου του 1944, η παραλία της πόλης ήταν το κύριο σημείο απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στην επιχείρηση εισβολής στη Νότια Γαλλία. Με το πέρας του πολέμου γίνεται το καλοκαιρινό καταφύγιο τον Γάλλων υπαρξιστών, αλλά είναι η δεκαετία του '50 και η συμβολή της Μπριζίτ Μπαρντό που θα χαρίσουν στην πόλη τη διεθνή της ακτινοβολία. Η σειρά ταινιών του Λουί ντε Φινές, Ο Χωροφύλακας του Σαιν-Τροπέ, θα την κάνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου.