«Γιατί είμαι εγώ εδώ άμα είναι πένθος τριήμερο;» - Έξαλλος ο Νίκος Μουτσινάς με την τραγωδία στην Πύλο

«Πενθείτε αυτήν την στιγμή εσείς; Γιατί εγώ σε λίγο θα χορεύω»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Γιατί είμαι εγώ εδώ άμα είναι πένθος τριήμερο;» - Έξαλλος ο Νίκος Μουτσινάς με την τραγωδία στην Πύλο

Η τραγωδία που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Πύλου έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας σπαρακτικές εικόνες και πάνω από όλα αφαίρεσε τη ζωή σε δεκάδες αθώους ανθρώπους.

Η χώρα από τη μεριά της κήρυξε εθνικό πένθος και έτσι πολλές από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες προσωπικά ''παγώνουν'' (δείτε εδώ τις σπαρακτικές δηλώσεις του διευθυντή καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καλαμάτας).

Από τη μεριά του ο Νίκος Μουτσινάς και το Καλό μεσημεράκι βγήκαν κανονικά στον αέρα την Πέμπτη 15/6 με τον παρουσιαστή να κάνει ένα όλο νόημα σχόλιο περί εθνικού πένθους και της τραγικής αυτής περιόδου.

Οι δηλώσεις του Νίκου Μουτσινά για την εθνική τραγωδία στην Πύλο

«Ακούστε τώρα, ήρθαμε. Ήρθαμε; Δεν ήταν επιλογή μας, αλλά ήρθαμε, αφού ήρθαμε τώρα θα πρέπει να κάνουμε κάποια εκπομπή. Αυτές οι τελευταίες δέκα ημέρες να βγούνε από το κ…ο. Θυμάστε τι ωραία που ξεκινήσαμε αυτήν την εκπομπή; Μετά έσκασε η κορώνα μαύρα και άραχνα, μετά η Πισπιρίγκου, μετά ο πόλεμος αλλά τώρα έφυγε το εφέ τελειώσανε. Πεθαίνει κόσμος γενικά, αλλά δε μας ενδιαφέρει και προχωράμε κανονικά την ζωή μας.

Τώρα έγινε αυτό το... δεν ξέρω η λέξη δυσάρεστο είναι λίγη. Αδιανόητο. Το μόνο που μπορώ να πω - και ας μη με ρωτάει κανείς - είναι ότι να καταλάβουμε πόσο η ανθρώπινη ζωή είναι μηδέν. Τίποτα. Το ξεπερνάει, έχει κατέβει πολύ κάτω. Δεν ξέρω τι έγινε, τι θα μπορούσαν να κάνουν και δεν γνωρίζω το δίκαιο, για αυτό μένω στο κομμάτι ότι χάθηκε πάρα πολύς κόσμος και λίγο να συνειδητοποιήσουμε λίγο πόσο τυχεροί είμαστε, που δεν μας αναγκάζει κάτι να φύγουμε από το σπίτι μας και να βρεθούμε από τον πάτο της θάλασσας μέχρι σε άλλη χώρας και να δούμε τι θα κάνουμε.

Έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος. Τι σημαίνει όμως αυτό; Γιατί είμαι εγώ εδώ άμα είναι πένθος τριήμερο; Γιατί είναι οι εκπομπές κανονικά; Γιατί γίνονται...μόνο δε θα γίνουν κάποιες συναυλίες. Τι είναι το τριήμερο; Τι με νοιάζει η δημόσια υπηρεσία για να κάνει πένθος; Δεν το καταλαβαίνω ποιος είναι ο σκοπός του πένθους. Πενθείτε αυτήν την στιγμή εσείς; Γιατί εγώ δεν πενθώ, είμαι εδώ και σε λίγο θα χορεύω. Άρα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έγινε το debate...», είπε ο Νίκος Μουτσινάς.

Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας

«Συγκινήθηκα όταν έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να μιλήσουν με την οικογένειά τους στην Αίγυπτο», είπε αρχικά ο γιατρός και στη συνέχεια για την πιθανότητα να υπήρχαν παιδιά και γυναίκες στο αμπάρι είπε: «ρώτησα έναν ασθενή και μίλησε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών, περίπου 100».

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 79 νεκροί, 78 άνδρες και μια γυναίκα, ενώ 104 είναι οι μετανάστες που έχουν διασωθεί από το γεμάτο με ανθρώπους πλοίο όπως προέκυψε και από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας οι διασωθέντες είναι ηλικίας από 16-41 ετών.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.