«Δεν θέλω να ακούσω κουβέντα όμως! Θα προχωρήσουμε!» - Η αναφορά του Φώτη Σεργουλόπουλου για το ναυάγιο στην Πύλο

«Κανένας δεν φεύγει έτσι από τη χώρα του με αγκαλιά βρέφη και παιδιά»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
«Δεν θέλω να ακούσω κουβέντα όμως! Θα προχωρήσουμε!»  - Η αναφορά του Φώτη Σεργουλόπουλου για το ναυάγιο στην Πύλο

Μια διαφορετική έναρξη παρακολούθησαν οι τηλεθεατές του Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν, το μεσημέρι της Παρασκευής 16/6. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά θέλησαν να τοποθετηθούν για τα όσα συμβαίνουν και ακούγονται για το ναυάγιο στην Πύλο, αυτό το σοκαριστικό και πολύνεκρο δυστυχώς γεγονός.

Η θέση του Σεργουλόπουλου για το ναυάγιο στην Πύλο

«Αυτός ο χειμώνας ήταν βαρύς και συνεχίζει. Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολλοί μπορεί να μας θεωρούν γραφικούς. Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν ο άλλος διεκδικεί το δικαίωμά του, ότι είμαστε γραφικοί.

Η γιαγιά μου μαζί με την οικογένειά της ξεριζώθηκαν από την ανατολή και ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα, άφησαν πίσω την περιουσία τους και έφυγαν για μια άγνωστη χώρα και τους υποδέχθηκαν εδώ με ρατσισμό. Οι άνθρωποι μετακινούνται. Έχουμε ζήσει προσφυγιά, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μέσα στο αίμα μας αυτόν τον ξεριζωμό. Τους έδιωξαν από τα σπίτια τους και έφυγαν κατατρεγμένοι.

Είμαστε στο 2023. Τα πράγματα πρέπει να μας έχουν ωριμάσει και η ιστορία να μας έχει διδάξει να είμαστε πιο άνθρωποι από τότε που έβλεπαν έναν ξένο και δεν ήξεραν τι ήταν και του πέταγαν πέτρες.

Δείτε επίσης: Ναυάγιο στην Πύλο: «ΕΜΕΤΟΣ» - Θύελλα αντιδράσεων στο twitter για το σχόλιο της Τατιάνας Στεφανίδου όσον αφορά την τραγωδία

Κανένας δεν φεύγει έτσι από τη χώρα του με αγκαλιά βρέφη και παιδιά… Δεν θέλω να ακούσω κουβέντα όμως. Θα προχωρήσουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε μπροστά. Πίσω δεν θα πάει κανένας. Μπροστά θα πάμε όλοι. Και όποιος μπορεί περισσότερο, ας μας παρασύρει να πάμε πιο μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος.