Αγγελική Νικολούλη: «"Έφυγε" αφήνοντας ένα τεράστιο κενό» - Θρήνος στο πλατό του Φως στο Τούνελ

Το συγκινητικό "αντίο" της παρουσιάστριας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αγγελική Νικολούλη: «

Η Αγγελική Νικολούλη στο φινάλε της εκπομπής Φως στο Τούνελ, μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για ένα σημαντικό πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες, εντελώς ξαφνικά, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια του, αλλά και όσους τον γνώριζαν.

Ο λόγος για τον σπουδαίο Γιάννη Μαρκόπουλο, του οποίου η κηδεία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/6 με τραγική φιγούρα στο τελευταίο αντίο να είναι η κόρη του - δείτε φωτογραφίες.

Το "αντίο" της Αγγελικής Νικολούλη στο πλατό του Φως στο Τούνελ

«Θα ήθελα να πω καλοτάξιδος στον μεγάλο συνθέτη μας, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, που "έφυγε" αφήνοντας ένα τεράστιο κενό, αλλά ένα σπουδαίο έργο. Από την καρδιά μου τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στην γυναίκα του, στην κόρη του, στα εγγόνια του, στον γαμπρό του, σε όλους. Καλοτάξιδος», είπε εμφανώς συγκινημένη η παρουσιάστρια.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Μαρκόπουλο που έφυγε από τη ζωή

Γεννήθηκε το 1939 στο Ηράκλειο. Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος Μαρκόπουλος, πρώην νομάρχης Λασιθίου και μητέρα του η Ειρήνη Αεράκη από τη Σητεία. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ιεράπετρα, τόπο καταγωγής του πατέρα του, στο ωδείο της οποίας παίρνει τα πρώτα του μουσικά μαθήματα στη θεωρία και στο βιολί. Οι πρώτες του επιδράσεις προέρχονται από την τοπική μουσική με τους γρήγορους χορούς και τα επαναλαμβανόμενα μικρά μοτίβα τους, από τη κλασική μουσική, καθώς και από τη μουσική της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου – και ιδιαίτερα της κοντινής Αιγύπτου.

Το 1956 συνεχίζει τις μουσικές σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, με τον συνθέτη Γεώργιο Σκλάβο και τον καθηγητή του βιολιού Joseph Bustidui. Την ίδια εποχή εισάγεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για κοινωνικές και φιλοσοφικές σπουδές ενώ παράλληλα συνθέτει για το θέατρο, τον κινηματογράφο και το χορό. Το 1959 συνθέτει τα Τρία σκίτσα για χορό που ηχογραφούνται και μεταδίδονται από την τότε συμφωνική ορχήστρα της ΕΙΡ. Το 1963 βραβεύεται για την μουσική του στις Μικρές Αφροδίτες του Νίκου Κούνδουρου, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και τον ίδιο χρόνο ανεβαίνουν από νέα χορευτικά σύνολα τα μουσικά του έργα Θησέας (χορόδραμα), Χιροσίμα (σουίτα μπαλέτου) και τα Τρία σκίτσα για χορό.

Πίσω του άφησε ένα τεράστιο συνθετικό έργο που θα τον θυμίζει για πάντα!