Γιώργος Λιάγκας: «Η συγκεκριμένη κυρία, μαθαίνω...» - Αποκαλύψεις στο Πρωινό για την influencer που "πιάστηκε" για φοροδιαφυγή

«Πάει να πει ότι τα λεφτά που διακινήθηκαν και που εσύ δεν απέδωσες φόρους είναι πάνω από εκατομμύριο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γιώργος Λιάγκας: «Η συγκεκριμένη κυρία, μαθαίνω...» - Αποκαλύψεις στο Πρωινό για την influencer που

Σάλος επικρατεί με την πολύ γνωστή influencer που πιάστηκε από thn Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για φοροδιαφυγή. Η συγκεκριμένη, δεν εκτελούσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι πωλήσεις του e-shop της να είναι νόμιμες με αποτέλεσμα να λάβει πρόστιμο 270 χιλιάδες ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό για δύο ελεγχόμενα φορολογικά έτη, διαπιστώθηκε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη σχεδόν 350.000 ευρώ από τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, για την οποία η ελεγχόμενη επιχείρηση υπέβαλε οικειοθελώς δηλώσεις, τόσο στη φορολογία εισοδήματος, όσο και στον ΦΠΑ.

Μετά από αυτό, το συνολικό ύψος φόρων και προστίμων για τις δυο ελεγχόμενες χρήσεις έφτασε στα 270.000 ευρώ, ενώ ο φορολογικός έλεγχος θα επεκταθεί και σε επόμενες χρήσεις.

Τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα για την influencer

«Μαθαίνω ότι την τσίμπησαν για φοροδιαφυγή ύψους 270 χιλιάδων ευρώ. Αν σε τσιμπήσουν και σου βάλουν αυτό το πρόστιμο, πάει να πει ότι τα λεφτά που διακινήθηκαν και που εσύ δεν απέδωσες φόρους είναι πάνω από εκατομμύριο», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό σχολιάζοντας το συμβάν.

Στην εκπομπή στη συνέχεια διευκρίνισαν πως η φοροδιαφυγή δεν αφορά τις αναρτήσεις της επί πληρωμή αλλά το e-shop της που αφορά γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ.

Διαβάστε επίσης: Οι απατεώνες του Instagram - Σκάνδαλο με θύματα πασίγνωστους influencer

«Η συγκεκριμένη κυρία, μαθαίνω, ότι βγάζει πάρα πολλά λεφτά μηνιαίως. Ακούω πράγματα που όχι τηλεοπτικοί σταρ.... Μπορεί να βγάζουν τον μήνα 40, 50, 70, 100.000 ευρώ τον μήνα. Ακούω τέτοια ποσά από αυτή την μπίζνα. Όταν έχεις μία τέτοια μεγάλη μπίζνα, ένα εργοστάσιο πια, δηλαδή είσαι επιχειρηματίας μεγάλος, δεν μπορώ να καταλάβω, δεν έχεις λογιστές και οικονομικούς συμβούλους να σου πουν είσαι στην αρχή. Τώρα με τόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαία που βγάζει η συγκεκριμένη, δεν μπορεί να μην έχουν οικονομικούς συμβούλους να της πουν πρέπει να τα κόψουμε όλα...» απόρησε ο Γιώργος Λιάγκας.