Και άλλη κραυγαλέα περίπτωση: Φοροδιαφυγή 400.000 ευρώ από τηλεοπτικό παρουσιαστή

Δεν είχε δηλώσει 12.000 αποδείξεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
John-Mark Smith/pexels
John-Mark Smith/pexels

Σάλο προκαλεί ακόμη μια περίπτωση φοροδιαφυγής. Αυτή την φορά η ΑΑΔΕ "τσάκωσε" - μετά την πασίγνωστη influencer - τηλεοπτικό παρουσιαστή ο οποίος δεν είχε δηλώσει 12.000 αποδείξεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να του κόψουν πρόστιμο 400.000 ευρώ.

Όπως γράφει το protothema.gr πρόκειται για παρουσιαστή ο οποίος διαθέτει και εταιρεία τηλε-πωλήσεων. Οι καταγγελίες λοιπόν έγιναν από καταναλωτές και οι ελεγκτές ξεκίνησαν να παρακολουθούν τη συναλλακτική συμπεριφορά της επιχείρησης.

Πως "τσάκωσα" τον παρουσιαστή για φοροδιαφυγή

Ζήτησαν στοιχεία των παραδόσεων από την εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία συνεργαζόταν η επιχείρηση, και βρήκαν ότι, για τέσσερις χρήσεις, δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ Επίσης, βρήκα πως δεν εμφανιζόταν τυπικά ως μέτοχος της εταιρείας, καθώς είχε βάλει μπροστά τη μητέρα του.

Ήδη, έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ ελέγχονται τόσο η επιχείρηση για τις υπόλοιπες χρήσεις, όσο και ο ίδιος και η μητέρα του για πιθανές άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Αποκαλύψεις στο Πρωινό για την influencer που "πιάστηκε" για φοροδιαφυγή

«Μαθαίνω ότι την τσίμπησαν για φοροδιαφυγή ύψους 270 χιλιάδων ευρώ. Αν σε τσιμπήσουν και σου βάλουν αυτό το πρόστιμο, πάει να πει ότι τα λεφτά που διακινήθηκαν και που εσύ δεν απέδωσες φόρους είναι πάνω από εκατομμύριο», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό σχολιάζοντας το συμβάν.

Στην εκπομπή στη συνέχεια διευκρίνισαν πως η φοροδιαφυγή δεν αφορά τις αναρτήσεις της επί πληρωμή αλλά το e-shop της που αφορά γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ.

Διαβάστε επίσης: Οι απατεώνες του Instagram - Σκάνδαλο με θύματα πασίγνωστους influencer

«Η συγκεκριμένη κυρία, μαθαίνω, ότι βγάζει πάρα πολλά λεφτά μηνιαίως. Ακούω πράγματα που όχι τηλεοπτικοί σταρ.... Μπορεί να βγάζουν τον μήνα 40, 50, 70, 100.000 ευρώ τον μήνα. Ακούω τέτοια ποσά από αυτή την μπίζνα. Όταν έχεις μία τέτοια μεγάλη μπίζνα, ένα εργοστάσιο πια, δηλαδή είσαι επιχειρηματίας μεγάλος, δεν μπορώ να καταλάβω, δεν έχεις λογιστές και οικονομικούς συμβούλους να σου πουν είσαι στην αρχή. Τώρα με τόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαία που βγάζει η συγκεκριμένη, δεν μπορεί να μην έχουν οικονομικούς συμβούλους να της πουν πρέπει να τα κόψουμε όλα...» απόρησε ο Γιώργος Λιάγκας.

TAGS