Από ριζότο και γαρίδες μέχρι γλυκό φράουλα - Το μενού που μαγείρεψε ο Λευτέρης Λαζάρου για τον Μπαράκ Ομπάμα

Αυτά έφαγε για μεσημεριανό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Στην Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Μπάρακ Ομπάμα με αφορμή το "Obama Foundation Leaders" στην Αθήνα. Το γεγονός έχει γίνει talk of the town και ήδη ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής έχει συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1, ένα από τα μενού που απόλαυσε, το ετοίμασε ο Λευτέρης Λαζάρου που είναι από τους πιο γνωστούς σεφ στην Ελλάδα, έχοντας φτιάξει μενού και για την βασιλική οικογένεια (δείτε το εδώ).

Το μενού που απόλαυσε ο Μπάρακ Ομπάμα από τα χέρια του Λευτέρη Λαζάρου

«Εμένα με κάλεσαν από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η διοργάνωση μου ζήτησε να μαγειρέψω για τον ίδιο το μεσημεριανό του γεύμα. Ήταν ριζότο με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες. Φέτα σφυρίδα με αυγολέμονο και αγκινάρες. Το γλυκό ήταν φράουλα με έναν από τους κορυφαίες ζαχαροπλάστες του βαρούλκο, τον Μωυσή. Ήταν εποχιακό προϊόν. Χρόνος που δόθηκε ήταν 30' δεν είχε παραπάνω χρόνο. Το καλό είναι ότι το απόλαυσε. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι να χωρέσουμε όσο περισσότερη Ελλάδα μέσα στα πιάτα», αποκάλυψε ο Λευτέρης Λαζάρου για το μενού για τον Ομπάμα (δείτε τον σύντροφό της κόρης του).

«Πέρασε πάρα πολύ καλά γιατί αυτό φάνηκε από το πως τελείωσαν τα πιάτα. Είναι πολύ όμορφη η Ελλάδα να παρουσιάζει την κουζίνα της, τα τοπικά προϊόντα σε αυτές τις προσωπικότητες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την χώρα μας και η τιμή εξίσου μεγάλη», συμπλήρωσε.