«Όλη η Ελλάδα είναι μπλε» - Κόρνες και καπνογόνα έξω από τα γραφεία της Ν.Δ με τις δηλώσεις του Μητσοτάκη

Πανηγυρισμοί στην Πειραιώς

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Όλη η Ελλάδα είναι μπλε» - Κόρνες και καπνογόνα έξω από τα γραφεία της Ν.Δ με τις δηλώσεις του Μητσοτάκη

Η Κυριακή 25/6 με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα και την καταμέτρηση των ψήφων από τις κάλπες αναδείχθηκε νέα κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι Πρωθυπουργός της χώρας για δεύτερη τετραετία.

Η χαρά τόσο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, των στελεχών της αλλά και όσων ψήφισαν το κόμμα αποτυπώθηκε την ώρα, που έκανε δηλώσεις ο Μητσοτάκης κάτω από τα γραφεία του (δείτε εδώ τις πρώτες δηλώσεις του με το που έμαθε για τη νίκη του).

Πλήθος κόσμου ήταν εκεί με σημαίες, κόρνες και καπνογόνα θέλοντας να συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη του νίκη με τον ίδιο να ευχαριστεί το λαό για την ψήφο εμπιστοσύνης, που του έδωσε.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έξω από τα γραφεία της Ν.Δ

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά όλη η Ελλάδα είναι ξανά μπλε. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στα κομματικά στελέχη. Ξέρω πόσο κουραστήκατε όμως σήμερα το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές μας. Ο λαός μας εμπιστεύτηκε με άνετη πλειοψηφία και μας έδωσε ισχυρή εντολή να πάμε μπροστά και να βαδίσουμε στον δρόμο της προόδου και της κοινωνικής συνοχής.

Για μένα η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Για πρώτη φορά η ΝΔ μετά από μια 4ετια κυβέρνησης κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά της. Αυτοί, που πετύχαμε είναι να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο του διχασμού και της τοξικότητας που άνοιξε πριν από μια 10ετια. Θέλω να ξέρετε ότι η ευθύνη που αισθάνομαι στους ώμους μου είναι πολύ βαριά. Σήμερα γιορτάζουμε και αύριο σηκώνουμε τα μανίκια για σκληρή δουλειά.

Η ΝΔ είναι σήμερα το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Προσέξτε, έχουμε ακριβώς τον ίδιο αριθμό βουλευτών που είχαμε το 2019 μόνο που η διαφορά με τον βασικό αντίπαλο είναι 24 μονάδες ενώ τότε ήταν 8. Όμως προσέξτε αυτή η πολιτική κυριαρχία δεν είναι σημάδι αλαζονείας, ούτε λευκή επιταγή. Ζητώ από όλους να είμαστε προσγειωμένοι.

Οι πολίτες έχουν προβλήματα που πρέπει να επιλύσουμε. Σήμερα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και θα εκπληρώσω τις προσδοκίες και όσων δεν μας ψήφισαν. Με γνώμονα την ενότητα θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας και είμαι σίγουρος οτι θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών όπως το κάναμε και την προηγούμενη φορά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι. Η ΝΔ απέδειξε ότι και όντας στην κυβέρνηση μπορεί να έχει το καλύτερα οργανωμένο κόμμα που απέδειξε τις δυνατότητές του. Το μπλε είναι το χρώμα της σημαίας, του ουρανού, της θάλασσας, το χρώμα της ελπίδας και της σωφροσύνης», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο εκλογικό κέντρο ο Μητσοτάκης μαζί με την οικογένειά του

Ο αποκλειστικός φακός του Youweekly.gr ήταν εκεί και απαθανάτισε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τη στιγμή, που μπήκε στο χώρο, που είναι η κάλπη αλλά και στη συνέχεια, που αγκαλιάστηκε με την οικογένειά του.

Μητσοτάκης - Οικογένεια

Μητσοτάκης - Παιδιά