«Έπιασα πάτο, μίλαγα στον εαυτό μου και τον χαστούκιζα» - Συγκλονίζει η Διακοπαναγιώτου με την ψυχική διαταραχή της

Μίλησε πολύ ανοιχτά η ηθοποιός

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Έπιασα πάτο, μίλαγα στον εαυτό μου και τον χαστούκιζα» - Συγκλονίζει η Διακοπαναγιώτου με την ψυχική διαταραχή της

Η Μαρία Διακοπαναγιώτου ήταν καλεσμένη την Δευτέρα 26/6 στο Στούντιο 4 με την ηθοποιό να ανοίγει την καρδιά της σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη αναφορικά με την προσωπική της ζωή και τα επαγγελματικά της σχέδια.

Ανάμεσα σε όσα παρέθεσε ηθοποιός αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της για την αγχώδη διαταραχή, κάτι για το οποίο είχε μιλήσει πέρυσι, όταν είχε πάει ξανά στην ίδια εκπομπή (δείτε εδώ όσα είχε πει).

Η αποκάλυψη της Μαρίας Διακοπαναγιώτου για την αγχώδη διαταραχή

«Ο λόγος που ξεκίνησα ψυχοθεραπεία είναι γιατί στη 2η καραντίνα έπαθα αγχώδη διαταραχή. Την άκουσα, δεν μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα πρακτικά. Δεν μπορούσα να βγω έξω, φοβόμουν μην πεθάνει η μαμά μου και ο σκύλος μου. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, δεν κοιμόμουν.

Το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν κοιμόμουν. Μπορείς να τρελαθείς από την αϋπνία. Αυτό κράτησε πολύ καιρό. Έπιασα πάτο μίλαγα στον εαυτό μου και τον χαστούκιζα. Μου έλεγα τελείωσες, έγινα πολύ αυστηρή, πολύ....ήμουν σκληρή αλλά με αγάπη. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Ήταν όλο βάρος που ξύπναγα και το κοιμόμουν. Δεν μπορεί κανείς να σε βοηθήσει αν δεν θες, δεν λύνεται. Άκουγα έναν ήχο στο αφτί μου για τρεις μήνες και είναι σοκαριστικό.

Είχα πάει σε όλους τους γιατρούς για να δω αν είναι κάτι άλλο, αλλά τελικά λύθηκε με την ψυχοθεραπεία» πρόσθεσε η ηθοποιός, η οποία διευκρίνισε ότι μάλλον έγινε όλο αυτό επειδή σταμάτησε το «τρέξιμο» στην καθημερινότητά της», είπε η Μαρία Διακοπαναγιώτου.

«Μου έλεγαν ‘πώς τολμάς και κάνεις διαφήμιση με τέτοιο στόμα και μύτη;»

Στην κάμερα της εκπομπής MEGA Καλημέρα μίλησε το πρωί της Πέμπτης 17/3 η Μαρία Διακοπαναγιώτου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην εργασιακή βία που έχει υποστεί και τα σκληρά σχόλια που έχει ακούσει.

«Έχω βιώσει εργασιακή βία κυρίως από γυναίκα, επειδή γέλαγε ο κόσμος μαζί μου και δεν της άρεσε. Θαυμάζω πολύ τα κορίτσια που βγήκαν και μίλησαν για το #Metoo.

Έχω γεννηθεί με αγχώδη διαταραχή, όχι με νευρά. Την ‘άκουσα’ πολύ στην καραντίνα, πήγα στον ψυχίατρο. Δεν κοιμόμουν, φοβόμουν να βγω από το σπίτι μην πάθει κάτι το σκυλί μου. Ήταν δύσκολα που μεγάλωσα μόνο με τη μητέρα μου. Όταν ήμουν μικρή δε χαιρόμουν που είναι νέα, γιατί την κοίταγαν όλοι. Με τον μπαμπά μου δεν έχω πολλές σχέσεις, δεν έχω κάποιο πρόβλημα, έχει κάνει τη δική του οικογένεια.

Έχω δεχθεί πάρα πολλά αρνητικά σχόλια και ειδικά τότε με τη διαφήμιση. Μου έλεγαν ‘πώς τολμάς και κάνεις διαφήμιση με τέτοιο στόμα και μύτη;’», ανέφερε η ηθοποιός.