Νέα σημαντική απόφαση για τη ζωή της Εύας Καϊλή - Η ανακοίνωση των δικηγόρων της

Τι συνέβη;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η ζωή της Εύας Καϊλή φαίνεται, πως μπαίνει ξανά σε μία κανονικότητα, καθώς μετά την αφαίρεση την αποφυλάκισή της και στη συνέχεια με την αφαίρεση του ηλεκτρονικού βραχιολιού μπορούσε να κινείται με μεγαλύτερη άνεση μαζί με την κόρη της.

Ο περιορισμός ωστόσο να μην αλλάζει κατοικία και να παραμένει στα όρια της χώρας παρέμεινε, μέχρι την Τρίτη 27/6, που έγινε γνωστό ότι άλλαξαν ξανά τα δεδομένα για την Εύα Καϊλή, όπως αναφέρεται στο Protothema.gr.

Πιο αναλυτικά, το αίτημά της να συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγινε δεκτό από το Εφετείο των Βρυξελλών, καθώς και το δικαίωμα να ταξιδεύει ελεύθερα στη Ζώνη Σένγκεν χωρίς να ζητήσει την άδεια των βελγικών αρχών κάτι, που ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της, Σβεν Μαρί, Κριστόφ Μαρσάν και Μιχάλης Δημητρακόπουλος (δείτε εδώ ποιες είναι οι σχέσεις με το σύντροφό της).

Η νέα απόφαση για την Εύα Καϊλή

Οι αποκαλύψεις της Καϊλή στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση

«Ήμουν σοκαρισμένη. Δεν μπορούσαν να το καταλάβουν. Δεν μπορούσα να διαβάσω το έγγραφο. Δεν μπορούσα να δω το μωρό. Δεν ήξερα τι είχε συμβεί με τον σύζυγό μου. Επομένως, όλα αυτά με τρέλαιναν.

Δημιούργησα μία υπηρεσία που δεν υπάρχει στην Ευρώπη, η οποία σαρώνει τις συσκευές των πολιτικών και ελέγχει εάν έχουν μολυνθεί από παράνομο λογισμικό παρακολούθησης. Ήταν πολύ ενδιαφέρον, γιατί είχαμε τις αποδείξεις ότι η έρευνα αφορούσε τη δουλειά μου, το κοινοβουλευτικό πολιτικό μου έργο. Είχαμε αποδείξεις ότι όλη η Επιτροπή «Πήγασος» (PEGA) ελεγχόταν.

Προσπαθούσα να μείνω ψύχραιμη. Τις πρώτες μέρες σφράγισαν το διαμέρισμα, δεν τους ένοιαζε πού είναι το μωρό και δε μπορούσα να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου. Λένε πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Ξύπνησα το πρωί, είχαμε κάτι δουλειές να κάνουμε και ξαφνικά εμφανίστηκε η αστυνομία στο πάρκινγκ. Μου είπαν ότι συνέλαβαν τον σύζυγό μου και ότι πήραν το αμάξι του. Σκέφτηκα ότι είχε να κάνει με κάποιο τροχαίο ατύχημα», είπε η Εύα Καϊλή.