Δέσποινα Τσούτσα: «Έχω συγχωρήσει την απιστία!» - Μόνο στο You!

Η Τζένη από τον Παράδεισο των Κυριών εξομολογείται

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Λέει με παράπονο ότι πολύς κόσμος την μπερδεύει, είτε με Ελληνίδες και ξένες επώνυμες, είτε με συγγενικά του πρόσωπα. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μοιάζει με καμία, και δεν περνάει απαρατήρητη, απλά μάλλον αρκετοί ψάχνουν αφορμή για να πιάσουν κουβέντα μαζί της. Η Δέσποινα Τσούτσα αφήνει πίσω της για λίγο την δεκαετία του '60 και μιλάει για την εμπειρία της στην πρώτη σεζόν στον «Παράδεισο των Κυριών» του Alpha, για έρωτες και πολλά προσωπικά... spoilers, αλλά και για μαθήματα ζωής που έχει πάρει εντός και εκτός πλατό.

Την γνωρίσαμε ως Τζένη, και θα συνεχίσουμε να την απολαμβάνουμε για δεύτερη χρονιά στον ίδιο ρόλο, αφού έχει συμφωνήσει για την επόμενη σεζόν στον «Παράδεισο». Σύντομα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τα γυρίσματα, για να φύγει διακοπές χωρίς να έχει... σχέδιο. «Κάθε φορά που κανονίζω, κάτι πηγαίνει στραβά», λέει η Δέσποινα και αφήνει το σύμπαν να αποφασίσει.

Από τον Γιώργο Κακογιάννη

Η συνέντευξη της Δέσποινας Τσούτσα στο περιοδικό YOU

Δέσποινα Τσούτσα: «Έχω συγχωρήσει την απιστία!» - Μόνο στο You!
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Τι παιδί ήσουν;

Δεν έχω αλλάξει πολύ μέσα στα χρόνια. Πάντα ήθελα να ανακαλύπτω νέα πράγματα, ενώ ήμουν λίγο αντιδραστική και ανυπόμονη. Ήθελα να γίνεται το δικό μου, αν και δεν μου έβγαινε πάντα, γι' αυτό ακριβώς το έχω ελαττώσει μεγαλώνοντας.

Είχες άγρια εφηβεία;

Ήταν περιπετειώδης, εννοείται πως έκανα τις κοπάνες μου στο σχολείο. (γελάει) Μετά έβαλα μυαλό, τώρα θα φοβόμουν να κάνω αυτά που έκανα στην εφηβεία μου.

Πότε άρχισες να ωριμάζεις;

Με τα χρόνια, φυσικά συνέβησαν πολλά πράγματα στη ζωή μου που με έκαναν να ωριμάσω θέλοντας και μη. Θεωρώ ότι ο χορός μου έδωσε πειθαρχία, όπου για πολλά χρόνια έκανα κλασικό μπαλέτο, και αυτό με βοήθησε στην δραματική σχολή. Έπειτα ήταν και η δουλειά, όπου θεωρώ ότι ακόμα ωριμάζω.

Για το επίθετό σου δέχτηκες bullying;

Ποτέ, αν και θα μπορούσε να μου έχει συμβεί. Στη σχολή θυμάμαι ότι μου έλεγαν ορισμένοι καθηγητές να το αλλάξω, αλλά ούτε που το σκεφτόμουν! Αφού μόλις το έλεγα, έμενε στον άλλον, και μάλιστα πρόσεχε μην το πει λάθος. (γέλια) Άρα δεν με νοιάζει αν σκέφτονταν κάτι καλό ή κακό εκείνη την ώρα, με νοιάζει ότι το θυμόντουσαν.

Αντίστοιχα έχεις συμπαρασταθεί σε φίλο σου που δεχόταν bullying;

Εννοείται και έχω επέμβει, όχι μόνο για φίλο μου. Ακόμα και σε άγνωστο να δω ότι κάνουν κάτι τέτοιο, θα μιλήσω. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η συμπεριφορά και σιχαίνομαι την αγένεια.

Όταν ήσουν μικρή θαύμαζες κάποιον ηθοποιό;

Πολλούς, αλλά δεν θέλω να αναφέρω ονόματα και να ξεχάσω κάποιον. Με τους περισσότερους έχω συνεργαστεί κιόλας, και χαίρομαι πολύ γι' αυτό.

Ήσουν ερωτευμένη με κάποιον;

Ένας μεγάλος έρωτας υπάρχει, από το εξωτερικό, ο Βενσάν Κασέλ!

Πώς προέκυψε η πρόταση για τον «Παράδεισο των κυριών» στον Alpha;

Μέσω casting. Μόλις είχε τελειώσει ο «Ήλιος» και δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την casting director Μιράντα Ρωσταντή. Μου εξήγησε το project, ότι είναι ένα καινούργιο σίριαλ σε παραγωγή του Γιάννη Καραγιάννη, που πάντα κάνει μεγάλες επιτυχίες και φυσικά χάρηκα πολύ όταν με πήραν.

Δείτε επίσης: Ο Παράδεισος των κυριών: Αποκλειστικό "βόμβα"! Η Βικτώρια σκότωσε τη γυναίκα του Χριστόφορου

Από τις πρώτες μέρες πώς ήταν το κλίμα;

Στην αρχή έπαθα σοκ, γιατί δεν είχα προετοιμαστεί. Κατάλαβα αμέσως ότι πρόκειται για υπερπαραγωγή, ήταν σειρά εποχής που δεν είχα ξανακάνει, αλλά εννοείται πως η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Δέσαμε κατευθείαν με τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα, το κλίμα είναι οικογενειακό και ας έχει περάσει μόλις ένας χρόνος. Φαντάσου τον δεύτερο πώς θα είναι. Επίσης μου αρέσει πολύ που είμαστε πολλά κορίτσια -μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις γυναίκες που αγαπάνε άλλες γυναίκες, ενώ μας στηρίζουν ιδιαίτερα και οι σκηνοθέτες μας, ο Γιάννης Βασιλειάδης και η Γεωργία Ζήση. Δηλαδή πολλές φορές λέω τα προβλήματά μου στους ανθρώπους αυτούς και παίρνω συμβουλές για τη ζωή μου.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει στο σετ για τα προσωπικά σου;

Την έχω ακούσει από τη σκηνοθέτιδά μας, την Γεωργία, που μου λέει να μην σπαταλάω την ενέργειά μου. Προσπαθώ πάντα να την έχω στο μυαλό μου.

Θα μπορούσες να ζήσεις σε μια εποχή όπως η δεκαετία του '60;

Δεν ξέρω, γιατί τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά τότε, ειδικά για τις γυναίκες. Δηλαδή θα έπρεπε να παντρευτώ για να μην με πουν γεροντοκόρη και για να μην αγχώνομαι για το πότε θα κάνω παιδιά; Όλα τα άλλα που έχει αυτή η εποχή, όπως τα ρούχα, η αθωότητα, ότι τότε δεν υπήρχαν κινητά, ότι όλα ήταν πιο ρομαντικά, αυτά μου αρέσουν.

Όταν μπήκες στο χώρο υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν να σε εκμεταλλευτούν και να σου κάνουν κάποια ανήθικη πρόταση;

Δέσποινα Τσούτσα: «Έχω συγχωρήσει την απιστία!» - Μόνο στο You!
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Ευτυχώς δεν μου έχει τύχει. Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα, έχω ακούσει τραγικές ιστορίες και πιστεύω ότι δεν είναι θέμα δυναμισμού ο τρόπος που θα αντιδράσεις εκείνη τη στιγμή. Αυτό που λέω πάντα είναι ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που μίλησαν, γιατί ο χώρος γίνεται πιο καθαρός και επιτρέπουν σε νέα κορίτσια και αγόρια να μην φοβούνται να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Σε καμία δουλειά δεν χωράει ο εκφοβισμός και οι ανήθικες προτάσεις.

Ποια είναι η άποψή σου για το πρόσφατο προεδρικό διάταγμα που έκανε τα πτυχία των δραματικών σχολών ισοδύναμα με απολυτήρια λυκείου;

Το θεωρώ πολύ άδικο και με στενοχωρεί, γι' αυτό και ελπίζω να αλλάξει σύντομα. Γι' αυτό παλέψαμε τους προηγούμενους μήνες μέσα από διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Όλα τα επαγγέλματα πρέπει να αναγνωρίζονται.

Στις συζητήσεις που κάνεις με συναδέλφους στην ηλικία σου, έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να φύγετε από την Ελλάδα;

Δεν θα το ήθελα. Έχουμε πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους στον χώρο, ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες. Γίνονται πολύ όμορφα πράγματα τα οποία είδαμε κιόλας να πηγαίνουν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Άρα γιατί να φύγουμε εμείς σαν μονάδες, ενώ μπορούμε να δείξουμε μία ομαδική δουλειά στο εξωτερικό; Αφού γίνεται.

Τελείωσες τη σχολή σου ακριβώς όταν ξεκίνησε ο κορονοϊός και έκλεισαν όλα τα θέατρα. Πώς ήταν εκείνη η περίοδος για σένα;

Είχα δουλέψει από το τρίτο έτος, στη σειρά «Θα γίνει της πολυκατοικίας», μετά έσκασε ο κορονοϊός και δεν θα ξεχάσω ότι τότε δίναμε εξετάσεις μέσω Viber. Αφότου άνοιξαν λίγο περισσότερο τα πράγματα, μας επέτρεψαν να πηγαίνουμε στη σχολή με πολλά μέτρα προστασίας και παίζαμε με μάσκες στη σκηνή.

Έχεις δηλώσει ότι σε μπερδεύουν με διάφορες επώνυμες. Ποια είναι τα πιο περίεργα ονόματα που έχεις ακούσει;

Δεν με παρομοιάζουν μόνο με επώνυμες αλλά και με δικούς τους ανθρώπους. Μου λένε ακόμα ότι τους θυμίζω κάποια ξαδέρφη τους από το χωριό. Έτσι πιστεύω ότι απέκτησα πολλούς γνωστούς και φίλους, γιατί όπου πήγαινα μου έλεγαν ότι κάτι τους θυμίζω, και δεν ήταν μόνο για φλερτ.

Πώς ήταν το πιο ευφάνταστο καμάκι που σου έχουν κάνει;

Έχω ακούσει πολλά... Μου είχε πει ένας: «Αν σε ενδιαφέρει, έχω πολλά πρόβατα» και είχα γελάσει πολύ. Τι να του πεις εκείνη τη στιγμή; Δεν θέλω προίκα! (γέλια) Μου αρέσει η πιο ανθρώπινη επικοινωνία, δεν χρειάζεται να μου πουν κάτι ιδιαίτερο, απλά ένα «Γεια σου, τι κάνεις;».

Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποια σχέση στη ζωή σου;

Τώρα που μιλάμε όχι, είμαι μόνη μου.

Αυτό το καλοκαίρι θα ήθελες να βρεις έναν άνθρωπο;

Άμα τύχει, δεν το κυνηγάω. Είχα κάτι στη ζωή μου, που τελείωσε πρόσφατα, και συνεχίζουμε.

Κάνεις το πρώτο βήμα;

Ναι, αν μου αρέσει κάποιος θα το κάνω. Δεν έχω πει για πρόβατα. (γέλια) Αλλά επίσης δεν πάω να μιλήσω σε κάποιον που δεν γνωρίζω, θέλω να είμαστε έστω σε κοινή παρέα. Αλλιώς θα τον κοιτάξω και πιστεύω ότι θα το καταλάβει. Αν δεν πιάσει, άστο...

Είσαι σχεσάκιας;

Ναι, μου αρέσουν οι μακροχρόνιες σχέσεις. Η μεγαλύτερη που είχα ήταν για πέντε χρόνια, από τα 18 μου μέχρι πρόσφατα.

Μεγάλος έρωτας;

Τεράστιος. Γνωριστήκαμε όσο ήμουν στη σχολή, αλλά δεν ήμασταν συμφοιτητές. Πλέον είναι συνάδελφος.

Όταν είσαι σε σχέση, κοιτάς αλλού;

Όχι, όταν είμαι ερωτευμένη και σε σχέση δεν κοιτάζω τίποτα. Αλλά δεν με κερδίζει η εμφάνιση κιόλας, πρέπει ο άλλος να μου μιλήσει και να μου κάνει «κλικ». Aυτό συνήθως έρχεται μέσα από την επικοινωνία, πρέπει να τον θαυμάζω για κάτι.

Αντίστοιχα έχεις καταλάβει ότι κάποιος μπορεί να ήταν «εντάξει» απέναντί σου;

Έχει συμβεί, όταν το έμαθα δεν σήκωνα τα τηλέφωνα μέχρι να ηρεμήσω. Μπορεί να έχει συμβεί και περισσότερες φορές από αυτές που ξέρω, αλλά έχω συγχωρέσει την απιστία, επειδή αγαπούσα τόσο πολύ εκείνο τον άνθρωπο. Δεν ξέρω αν έπραξα σωστά, πάντως αυτό επέλεξα.

Αλλάζοντας κλίμα, με αυτόν τον άνθρωπο ήσασταν μαζί όταν έχασες τον πατέρα σου. Αυτή η στιγμή ήταν μία από τις χειρότερες της ζωής σου;

Ναι, το αντιμετώπισα όμως, είχα την οικογένειά μου, τη μαμά μου και τον αδερφό μου, που και εκείνοι το περνούσαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο -το πένθος ο καθένας το περνάει μόνος του. Ο άνθρωπος που ήμασταν μαζί τότε, με είχε βοηθήσει πολύ σε αυτό και ήταν δίπλα μου ως ένα από τα πιο κοντινά μου πρόσωπα.

Είπες ποτέ: «Είμαι πολύ νέα για να χάσω τον μπαμπά μου»;

Εννοείται, αλλά μου έδωσε τόση αγάπη ο μπαμπάς μου, που δεν μου λείπει τώρα. Επίσης δεν αφήσαμε ανοιχτούς λογαριασμούς, πρόλαβα να του τα πω όλα, πιστεύω ότι κι εκείνος μου είχε πει αρκετά. Φυσικά στεναχωριέμαι που παίζω σε σίριαλ και δεν θα το δει ή ότι κάποια στιγμή μπορεί να παντρευτώ και δεν θα με πάει αυτός στην εκκλησία. Αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό, είναι πάνω από μένα. Πιστεύω πάντως ότι κάθε δικός μας άνθρωπος που φεύγει, κάτι μας αφήνει, και είναι πολύ ωραίο το κομμάτι που μου έχει αφήσει ο πατέρας μου.

Αν σε έβλεπε σήμερα, τι πιστεύεις ότι θα έλεγε;

Πιστεύω ότι θα ήταν χαρούμενος, και περήφανος για μένα. Θα μου έλεγε να κρατάω χαμηλό προφίλ, πάντα αυτή ήταν η συμβουλή του.

Αντίστοιχα, αν μπορούσες να του πεις εσύ κάτι, τι θα ήταν αυτό;

Ότι μου λείπει, αλλά και να το πω, τι θα γίνει; Δεν θα έρθει... Του λέω καμιά φορά: «Πού είσαι ρε Τάκη, να δεις τι έπαθα». (γελάει)

Σου λείπει;

Εννοείται, και θα μου λείπει πάντα.

Πώς το διαχειρίστηκες;

Δέσποινα Τσούτσα: «Έχω συγχωρήσει την απιστία!» - Μόνο στο You!
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Δεν μπορώ να πω ότι δεν το δέχομαι, έτσι είναι τα πράγματα. Πρόκειται για ένα αδιέξοδο: Κάποιος που πεθαίνει δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, οπότε η μόνη λύση είναι να προχωρήσεις παρακάτω και να ζήσεις με αυτό. Φυσικά και κάποιες στιγμές σε παίρνει από κάτω, αλλά συνεχίζεις, γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό.

Χρειάστηκες κάποια στιγμή τη βοήθεια ψυχολόγου;

Δεν ξέρω αν τη χρειάστηκα, δεν την πήρα πάντως. Δεν έχω κάνει ψυχανάλυση, θα κάνω κάποια στιγμή όταν νιώσω έτοιμη.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Εννοείς πού θα πάω το καλοκαίρι; Γιατί μέχρι εκεί κάνω σχέδια για το μέλλον μου, και ούτε εκεί έχω κλείσει. Με αγχώνει ότι πρέπει να κανονίζω να πάω κάπου και κάθε φορά που το κάνω, κάτι πηγαίνει στραβά. Τις καλύτερες εξόδους σου τις έχεις κάνεις όταν βγήκες κατά λάθος!

Επαγγελματικά ετοιμάζεις κάτι για την επόμενη σεζόν;

Σίγουρα θα είμαι στον «Παράδεισο των κυριών» και για οτιδήποτε άλλο... stay tuned!

Περισσότερα στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 28/6, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ