Αταίριαστοι: Με δυσκολία ανακοίνωσαν τα δυσάρεστα - «Έχουμε κι εμείς αποχωρήσεις...»

Συγκινημένοι Κούτρας και Ντσούνος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αταίριαστοι: Με δυσκολία ανακοίνωσαν τα δυσάρεστα - «Έχουμε κι εμείς αποχωρήσεις...»

Σχολιάζοντας την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ανακοίνωσε ο ίδιος χθες 29/6 σε δημόσια ομιλία του και επικράτησε χαμός στο twitter, οι παρουσιαστές της εκπομπής Αταίριαστοι, ανακοίνωσαν ένα δυσάρεστο γεγονός.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος αποκάλυψαν πως και η εκπομπή τους μετρά αποχωρήσει. Ο αρχισυντάκτης τους αποφάσισαν να φύγει...

Η ανακοίνωση των Αταίριαστων στον ΣΚΑΙ

«Έχουμε κι εμείς αποχωρήσεις. Είμαστε λίγο... γιατί αποχωρεί ο Γιάννης Κολοκυθάς, ο άνθρωπος με τον οποίο ξεκινήσαμε μαζί, ο αρχισυντάκτης της εκπομπής, αποχωρεί μετά από 10 χρόνια. Κατάφερε να είναι ο μόνος άνθρωπος ο οποίος μπορεί να μας συγκινήσει», είπε ο Γιάννης Ντσούνος.

«Δεν θα μας χωρίσει ένα κανάλι, θα τα ξαναπούμε. Φίλοι είμαστε και δεν χανόμαστε», σχολίασε ο Χρήστος Κούτρας.

Οι δηλώσεις του Τσίπρα που έφεραν την αφορμή να μιλήσουν για την αποχώρηση από τον ΣΚΑΙ

«Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις. Έχω πια την εμπειρία αυτές τις αποφάσεις να μην τις λαμβάνω εν θερμώ. Να αποφασίζω με ψυχραιμία κι αυτό έκανα για τρία 24ωρα. Στη δήλωσή μου το βράδυ των εκλογών είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πια κλείσει έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο. Μίλησα επίσης για την ανάγκη δύσκολων αποφάσεων που αφορούν το ΣΥΡΙΖΑ (δείτε εδώ όλες τις τότε δηλώσεις του). Λαμβάνουμε τέλος σε νεοτροπίες που μας κόστισαν αρκετά. Αυτές οι δύσκολες και γενναίες αποφάσεις που καλούνται να υπηρετήσουν ένα νέο όραμα αφορούν πρώτο εμένα. Το ταξίδι που κάναμε μαζί ήταν επικίνδυνο πολλές φορές, γεμάτο παγίδες αλλά συναρπαστικό. Το πρώτο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη που κυβέρνησε σε ιστορικές στιγμές, σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες. Αυτό το ταξίδι ήταν μια πορεία που κάθε του μέρα ήταν μέρα μάχης.

Δηλώνω και σήμερα, αυτή τη σημαντική μέρα για μένα, περήφανος για όσα πετύχαμε. Αυτό το έργο είναι δικό σας και δικό μας, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα. Αυτό θα ήταν υποκριτικό να το προτείνω μόνο με τον λόγο αν δεν υπηρετώ ταυτόχρονα και με την πράξη μου. Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος. Δεν θα είμαι υποψήφιος, θα είμαι όμως παρόν πριν κατά την διάρκεια και μετά από αυτές. Είμαι συγκινημένος, αυτή η απόφαση έχει ένα στοιχείο οδύνης, αλλά κι ένα στοιχείο γοητευτικής πρόκλησης, να αποδείξω με την στάση και το παράδειγμά μου ότι μπορείς να είσαι μάχιμος και προοδευτικός ακόμα πιο χρήσιμος και χωρίς αξιώματα. Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει. Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι εύκολα για κανέναν μας, ό,τι και αν ψήφισε. Ζούμε σε μία εποχή εντάσεων και διεθνών προκλήσεων».