«Μου έχει μείνει η...» - Το ξεκαθάρισμα του Σερβετάλη για το σάλο που προκάλεσε η αποχώρηση το από τον "Ρινόκερο"

«Ήταν μία αποκαλυπτική περίοδος εκείνη»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Συνέντευξη στην εφημερίδα RealLife και τη Μαρία Τσικλητήρα παραχώρησε ο Άρης Σερβετάλης. Ο ηθοποιός που είχε προκαλέσει σάλο με την αποχώρηση του από την θεατρική παράσταση "Ρινόκερος", ξεκαθάρισε τι είχε συμβεί τότε και τον έκανε να φύγει.

Ο ηθοποιός δεν συμφωνούσε με τα τότε υγειονομικά πρωτόκολλα στα θέατρα για τον Covid-19. Την περίοδο εκείνη η είσοδος επιτρεπόταν μόνο σε εμβολιασμένους. Για το λόγο αυτό λοιπόν αποχώρησε από την παράσταση, έχοντας ωστόσο ενημερώσει από πριν τους συναδέλφους του.

Μάλιστα δεκάδες ηθοποιοί αλλά και εκπομπές είχαν σχολιάσει αρνητικά το γεγονός. Λίγοι ήταν εκείνοι που στήριξαν την απόφαση του.

Το ξεκαθάρισμα του Σερβετάλη για την παράσταση "Ρινόκερος"

Παρ’ όλη την αγάπη σας για την τέχνη, δεν θυσιάσατε για χάρη της τις προσωπικές σας αξίες. Αποχωρήσατε, επειδή αρνηθήκατε να παίζετε αποκλειστικά για εμβολιασμένους θεατές. Είχατε γεννήσει μία έντονη αντιπαράθεση στο κοινό. Τι απόσταγμα έχει μείνει από τότε;

Ήταν μία αποκαλυπτική περίοδος εκείνη. Μου έχει μείνει η δύναμη του όχλου. Είναι τρομερό πράγμα να συμπαρασύρονται άνθρωποι. Η θέση μου ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, η παραγωγή τη γνώριζε μήνες πριν. Απλά, όταν συνέβη, κανείς δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι εντυπωσιακό το πώς μερικές φορές μεταβιβάζεται η ευθύνη σε αυτόν στον οποίο είναι εύκολο να μεταβιβαστεί και να γίνει ο δακτυλοδεικτούμενος.

Άρης Σερβετάλης

Η σημερινή εικόνα του ηθοποιού

Αγνώριστος περπατούσε στο κέντρο τη Αθήνας πριν μήνες ο Άρης Σερβετάλης με ασπρόμαυρο κολάν και ένα ζευγάρι πατερίτσες να τον στηρίζουν, με αφορμή τη θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστούσε και σκηνοθετούσε τότε η σύζυγος του, Έφη Μπίρμπα (δείτε κοινή τους συνέντευξη).

Σχετικό βίντεο δημοσίευσε στο προφίλ του στο Instagram με σκοπό να ανακοινώσει το νέο τους αυτό επαγγελματικό βήμα, που θα ξεκινούσε στις 31/10 στο θέατρο Κιβωτός.