«Η εγωιστική αγάπη όμως δεν είναι αγάπη, δεν μου το είπαν, δεν ήξεραν...» - Ρίγη συγκίνησης με το ξέσπασμα της Εριέττας Κούρκουλου

Η υπόθεση με το νεκρό άλογο στην Κέρκυρα την "άγγιξε"

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Θρήνος και οργή έχει σκορπιστεί στους δρόμους της Κέρκυρας τις τελευταίες ώρες εξαιτίας του άδικου θανάτου που βρήκε ένα άλογο άμαξας στο νησί, μετά από εξάντληση κάτω από τον ήλιο, κάνοντας βόλτες τους τουρίστες σε ανηφόρες (δείτε εδώ τις φωτογραφίες και τις καταγγελίες).

Το γεγονός αυτό σίγουρα δεν είναι το πρώτο, ωστόσο έχει ευαισθητοποιήσει και "αγγίξει" πολύ κόσμο, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και πολλοί διάσημοι. Η Εριέττα Κούρκουλου, μάλιστα, η οποία συνηθίζει να εκφράζει την άποψή της για τέτοια θέματα, ξέσπασε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Διαβάστε επίσης: «Το σκέπασαν νεκρό! Τέρατα! Δεν αντέχεται τέτοια...» - Το ξέσπασμα της Νικολέττας Καρρά για το περιστατικό στην Κέρκυρα

Το ξέσπασμα της Εριέττας Κούρκουλου για το νεκρό άλογο στην Κέρκυρα

«Από τα πιο συγκλονιστικά ζώα στον πλανήτη. Λένε ότι αισθάνονται τον άνθρωπο… Έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν τα συναισθήματα του και να συνδέονται με εκείνον. Τους πιστεύω. Συνδέθηκα και εγώ με αρκετά από αυτά. Από μικρή στην ιππασία, στα γαϊδουράκια των νησιών και τις άμαξες!

Από την πρώτη στιγμή που αντίκρισα το πρώτο μου άλογο (που μόνο άλογο δεν είναι) σαγηνεύτηκα. Ερωτεύτηκα την δύναμή τους, την ομορφιά και το υπέροχο μυαλό τους. Και τα εκμεταλλεύτηκα για πολλά χρόνια - επειδή τα αγαπούσα - παρόλο που τα αγαπούσα.

Η εγωιστική αγάπη όμως δεν είναι αγάπη. Δεν μου το είπαν. Δεν ήξεραν. Δεν ήξερα. Μου πήρε χρόνια να καταλάβω την ζημιά που τους κάνουμε προσπαθώντας να τα δαμάσουμε. Το ζώο που αποτελεί τον ορισμό της ελευθερίας. Είναι δυνατόν εμείς οι Έλληνες, που υποτίθεται ότι την υπερασπιζόμαστε και δίνουμε την ζωή μας για αυτήν, να τους στερούμε την δική τους ελευθερία;

Αφού η ανάγκη τους για αυτήν διαγράφεται τόσο ξεκάθαρα στα μελαγχολικά τους μάτια - αρκεί να τολμήσουμε να τα κοιτάξουμε. Τα ιπποειδή δεν έχουν καμία υποχρέωση να μας κουβαλάνε στις πλάτες τους. Δεν γίνεται συνεχίζουμε να μεταφέρουμε αυτή την τόσο προβληματική εκδοχή της αγάπης στα παιδιά μας. Οι γονείς μας δεν ήξεραν. Εμείς όμως ξέρουμε. Χρησιμοποιούμε τα δικά μας πόδια - το περπάτημα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!»